Η μητέρα του παιδιού μου, δεν θέλει να το αναγνωρίσω και δεν με αφήνει να το δω. Τί να κάνω;

0

Γειά σας, είμαι πατέρας εδώ και 2 μήνες περίπου και ζώ έναν γολγοθά. Έχω ένα κοριτσάκι και δυστυχώς δεν το έχω δεί ακόμα, γιατί η μητέρα του δεν με αφήνει να το δώ, ούτε καν όταν ήταν στο μαιευτήριο. Με την πρώην σύντροφο μου είμαστε ανύπαντροι, έτσι λοιπόν το παιδί μας βρίσκεται εκτός γάμου. Είμαι απόλυτα πρόθυμος να το αναγνωρίσω, και να δίνω και την ανάλογη διατροφή,  αλλά δυστυχώς δεν συναινεί η πρώην σύντροφος μου λόγω αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς και λόγω οικονομικών υπέρμετρων απαιτήσεων. Θέλω να έχω επικοινωνία με το αγγελούδι μου, μου λείπει πάρα πολύ,  και είναι κάτι απίστευτα ψυχοφθόρο. Οριστικοποιήθηκε δικάσιμος για αναγνώριση πατρότητας σε 1,5 μήνα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Παράλληλα με την αναγνώριση του παιδιού, μπορεί να βγεί και προσωρινή δικαστική απόφαση για διατροφή και επικοινωνία, μέχρι να ορισθεί δικάσιμος για την επιμέλεια κ.τ.λ;

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη, από τη Δικηγορική εταιρία «A Law firm»

Για να ρυθμιστεί το δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί θα πρέπει να ασκηθεί νέο δικόγραφο με το οποίο να ζητείται και να προτείνεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η επικοινωνία. Δηλαδή εφόσον θα αναγνωρισθείτε ως ο πατέρας του παιδιού, μπορείτε να ασκήσετε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή ρύθμισης της επικοινωνίας με το παιδί.

Για το θέμα της διατροφής δεν νομιμοποιείστε ενεργητικά να ασκήσετε αγωγή, καθώς το αίτημα αυτό μπορεί να το ζητήσει ο γονέας με τον οποίο ζει το παιδί στην περίπτωση σας δηλαδή, με τη μητέρα.

Δικηγορική εταιρία «A Law firm»
Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη
Δικηγόρος
Πατρ. Ιωακείμ 8,
Αθήνα 10674
Τηλ: +30 210 7236050
Fax: +30 210 7236052
Email:s.vlachou@alawfirm.gr
Web: http://www.alawfirm.gr

Η κυρία Σοφία Βλάχου Ζουνέλη, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.