Η κόρη μου με απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν την πάρω από τη μητέρα της! Τι πρέπει να κάνω;

0

Καλησπέρα σας, χώρισα το έτος 2013, η κόρη μου είναι 12 ετών και μένει σε νησί, μαζί με την μητέρα της, που έχει την επιμέλεια. Εγώ είμαι άνεργος περίπου τρία χρόνια και αδυνατώ να πληρώσω διατροφή. Εκείνη εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός και μου κάνει συνέχεια μηνύσεις.

Το σχολικό έτος 2015-2016 ενώ έχει την επιμέλεια άφησε το παιδί σε εμένα και πήγε σχολείο στην Αθήνα ενώ εκείνη μένει μόνιμα στο νησί. ‘Ηρθε τον Ιούνιο να δεί το παιδί και το πήρε κρυφά από εμένα και το πήγε στο νησί λίγες ημέρες πρίν τελειώσει η σχολική χρονιά. Το παιδί από τότε σε καθημερινή βάση μου κάνει παράπονα ότι το χτυπάει, μου στέλνει μηνύματα καθημερινά στο Facebook και μου λέει, μπαμπά δεν μπορώ να ζήσω μακριά σου, η ζωή μου είναι κόλαση, αν δεν έρθεις να με πάρεις εγώ θα αυτοκτονήσω και δεν θέλω την ζωή μου μακριά σου.

Εγώ φοβάμαι πάρα πολύ, σας  παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση. Ξέχασα να σας πώ ότι η γιαγιά, δηλαδή η μητέρα μου, έκανε χαρτιά και δίνει την σύνταξη της που είναι 700 ευρώ στο παιδί, εφόσον βρίσκεται στο σπίτι μας. Σας ευχαριστώ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Αγαπητέ αναγνώστη,

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου σας ασκείται πλημμελώς από την μητέρα του, μπορείτε να αιτηθείτε δικαστικώς την μεταρρύθμιση της προηγούμενης δικαστικής απόφασης με την οποία η επιμέλεια ανατέθηκε στην πρώην συζυγό σας και να ζητήσετε να ανατεθεί σε εσάς. Ασφαλώς πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα και για να το επιτύχετε θα πρέπει να αποδείξετε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι το περιβάλλον στο οποίο διαβιώνει η ανήλικη κόρη σας δεν είναι υγιές για την συναισθηματική και ψυχοσωματική της ανάπτυξη, επικαλούμενος συγκεκριμένα περιστατικά που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Δεδομένης της ηλικίας της κόρης σας, είναι πολύ πιθανό ο δικαστής να ζητήσει και την δική της γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, σας προτρέπουμε να απευθυνθείτε σε δικηγόρο της επιλογής σας, ο οποίος θα μπορέσει, εκτιμώντας τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σας, να σας καθοδηγήσει αποτελεσματικά στο να πράξετε αυτό που είναι καλύτερο για το συμφέρον του ίδιου σας του παιδιού.

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Καβείρων 34, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 923566
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!