Έχασα την επιμέλεια του γιου μου. Ο πρώην σύντροφός μου, το αποξένωσε. Πώς να κινηθώ νομικά;

0

Έχασα την επιμέλεια του γιού μου, ο οποίος είναι 13 ετών. Ο πρώην σύντροφός μου του έκανε σοβαρή πλύση εγκεφάλου, και σταδιακά το αποξένωσε από εμένα. Επειδή αυτά τα δύο τα θεωρώ κακοποίηση, πως μπορώ να κάνω αίτηση στον Άρειο Πάγο ώστε να διεκδικήσω τα δικαιώματα του παιδιού μου, και να κάνει την κατάλληλη ψυχοθεραπεία; Το παιδί γεννήθηκε εκτός γάμου, και είναι πολίτης στις ΗΠΑ. Υπάρχουν στην υπόθεση και άλλες αδικίες, οπότε θα χρειαστώ την άποψη σας.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σταυρούλα Γιαννουλάτου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από το σύνολο των πραγματικών περιστατικών προκύπτει ότι έχετε τέκνο εκτός γάμου με τον σύντροφο σας, προφανώς αναγνωρισμένο από αυτόν.  Αναφέρετε ότι έχετε χάσει την επιμέλεια του τέκνου σας.

Αν υπάρχει δικαστική απόφαση που σας εχει αφαιρέσει την επιμέλεια και έχει εκδοθεί από Δικαστήρια της Ελλάδας θα πρέπει αμεσα να ασκησετε έφεση κατά της ως άνω αποφάσεως, εάν δεν έχουν παρέλθει οι προθεσμίες. Αναφέρεται ότι ο παιδί είναι πολίτης ΗΠΑ, η ιδιότητά του αυτή επηρεάζει μόνο ως προς την ευκολία του γονέα να διαφύγει με το παδι στις ΗΠΑ. Για τα ως άνω θέματα θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε δικηγόρο.

Στον Άρειο Πάγο μπορείτε να προσφύγετε μόνο εάν η απόφαση έχει καταστεί ήδη τελεσίδικη. Τα θέματα απομόνωσης και κακοποίησης του παιδιού, θα πρέπει αναλυτικά και αποδεδειγμένα να τα αναφέρετε στο ένδικο μέσο της έφεσης που θα ασκήσετε, κατά της ως άνω απόφασης.

Με εκτιμηση,

Σταυρούλα Γιαννουλάτου
Δικηγόρος LLM
Giannoulatou Law Office
Βασιλέως Κωνσταντίνου 30
2ος Όροφος, Αθήνα
Τηλ:  210-7254110//210-7254101
Web: http://www.giannoulatou-dikhgoros.gr/