fbpx

9 πράγματα που θα σου κοστίσουν ακριβά στο δικαστήριο του διαζυγίου

| 9 Φεβρουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Χώρισες ξαφνικά κι εκεί, που δεν ήξερες καν πού πέφτει το δικαστήριο, καλείσαι να μπεις μέσα και να λύσεις τα θέματά σου μαζί με δικηγόρους, δικαστές, εισαγγελείς και όλο το σινάφι.

Διάβασε τις συμβουλές, που ακολουθούν, ώστε να μην κάνεις κανένα από τα συνηθισμένα λάθη, που σχεδόν όλοι οι αντίδικοι κάνουν.


ADVERTISEMENT

  1. Μην παρουσιαστείς στη δίκη χωρίς δικηγόρο

Αυτό είναι το νούμερο 1 λάθος. Κατά τη γνώμη σου, ένας δικηγόρος είναι περιττός, αλλά είναι ο μόνος, που βρίσκεται συχνά στα δικαστήρια, γνωρίζει όλες τις διαδικασίες, το εθιμοτυπικό, τί αρέσει στον κάθε δικαστή και τί όχι και πολλά άλλα πράγματα, που μπορεί να είναι ανεκτίμητα. Συχνά έχεις μόνο μία ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα. Μην τη χαραμίσεις, μη χάσεις το χρόνο σου, μη χαραμιστείς. Τουλάχιστον, αν δεν θες να προσλάβεις έναν, κάνε του μια επίσκεψη, για να μάθεις τα βασικά και να κατανοήσεις καλύτερα τη διαδικασία.

  1. Προετοιμάσου σωστά πριν την έναρξη της δίκης

Εάν ο δικαστής σου κάνει μια ερώτηση και δεν έχεις προετοιμάσει μια καλή απάντηση να του δώσεις, δεν θα του κάνεις και την καλύτερη εντύπωση. Για παράδειγμα, εάν εμφανιστείς στο δικαστήριο για την εκδίκαση της επιμέλειας ή της διατροφής, θα πρέπει να έχεις έτοιμα κάποια ντοκουμέντα, που να αποδεικνύουν την οικονομική σου κατάσταση, το εισόδημα και τα χρέη σου. Μην κάνεις το λάθος να πας απροετοίμαστη στο δικαστήριο. Ό, τι λες, πρέπει να το υποστηρίζεις με τα κατάλληλα έγγραφα. Αν ο δικαστής ζητήσει κάτι και εσύ δεν το έχεις, αυτό δεν θα σε βοηθήσει.

  1. Παρακολούθησε μια άλλη δίκη πριν την εκδίκαση της δικής σου υπόθεσης, για να νιώσεις άνετα με το χώρο

Η δοκιμασία αυτή είναι άγνωστη για τους περισσότερους ανθρώπους και θέλει εξάσκηση από νωρίς, πριν φτάσει η μεγάλη μέρα. Θες να παρουσιαστείς όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη και έτοιμη. Αν είναι δυνατόν, πήγαινε να παρακολουθήσεις κάποια άλλη δίκη, για να μπεις στο πνεύμα και να αισθανθείς πιο άνετα με το χώρο.


ADVERTISEMENT

  1. Κατάλληλο ντύσιμο

Σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει, η εμφάνιση μετράει. Εάν μπεις στο δικαστήριο στα μαύρα σου τα χάλια, θα δυσκολευτείς να πείσεις το δικαστή ότι είσαι κατάλληλη για τη μισή έστω επιμέλεια. Ναι, ξέρω ότι δεν φαίνεται δίκαιο και ότι το ντύσιμο δεν θα έπρεπε να είναι ένας από τους παράγοντες. Λυπάμαι, αλλά οι δικαστές είναι και αυτοί άνθρωποι και τα κοιτάνε καμιά φορά αυτά. Θες να κάνεις καλή εντύπωση. Από την άλλη, μη ντυθείς και με τα πιο ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Άντε μετά να τους πείσεις ότι έχεις ανάγκη τη διατροφή, που ζητάς.

  1. Μην έχεις παράλογες απαιτήσεις

Μην το παρακάνεις. Πολλές μητέρες πιστεύουν ότι για να κερδίσουν διατροφή ύψους 1.000 ευρώ το μήνα, πρέπει να ζητήσουν 2.000 ευρώ. Αυτό μπορεί να σε κάνει να φανείς στα μάτια των δικαστών ως συμφεροντολόγα και άπληστη. Κάνε μια λογική πρόταση. Ο δικαστής αναζητά κι αυτός μια λογική λύση, για να βολευτούν και οι δύο πλευρές.

  1. Μην ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις το κινητό σου, προτού μπεις στην αίθουσα

Οι δικαστές είναι απασχολημένοι. Έχουν δεκάδες δίκες κάθε μέρα. Αλίμονο αν τους διακόπτει κάθε 5 λεπτά το μπιπ του κινητού σου. Θέλεις να τραβήξεις την προσοχή τους, αλλά όχι με αρνητικό τρόπο. Επίσης, ο χώρος του δικαστηρίου θεωρείται ιερός και η χρήση του κινητού εντός θεωρείται μεγάλη ασέβεια. Έτσι, προτού μπεις στην αίθουσα, κλείσε το κινητό σου ή βάλτο στο αθόρυβο (ούτε καν στη δόνηση).

  1. Μη διακόπτεις ποτέ το δικαστή, όταν μιλάει

Απαγορεύεται αυστηρά. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, πιθανό να το χάσεις το παιχνίδι. Πες ό, τι θες να πεις, αλλά τη στιγμή, που πρέπει. Το δικαστή, όταν μιλάει, ποτέ δεν τον διακόπτουμε. Πάντα συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να γράφουν τις σκέψεις τους σε ένα χαρτί, για να μην τις ξεχάσουν, αλλά περίμενε τουλάχιστον τη σειρά σου. Θα έρθει, μη βιάζεσαι. Τίποτα δεν ενοχλεί έναν δικαστή περισσότερο από έναν διάδικο, που τον διακόπτει.

  1. Μην υποτιμάς την παρουσία των υπολοίπων δικαστικών υπαλλήλων εντός του χώρου του δικαστηρίου

Ο δικαστής μπορεί να είναι αυτός, που λαμβάνει αποφάσεις, αλλά δεν είναι ο μόνος, τον οποίο πρέπει να σέβεσαι και να κερδίσεις την εύνοιά του. Αν εκνευρίσεις το γραμματέα ή κάποιο άλλο από τα μέλη του προσωπικού, θα εκνευρίσεις και το δικαστή.

  1. Να είσαι ήρεμη και όχι θυμωμένη

Σε έναν δικαστή δεν αρέσουν οι θυμωμένοι άνθρωποι, ακόμα κι αν ο θυμός είναι δικαιολογημένος. Να είσαι ευγενική, γλυκιά, ήρεμη και λαμπερή. Ο δικαστής είναι το πρόσωπο, που θα σε βγάλει μέσα από αυτό το χάος, οπότε είναι πολύ καλύτερο να τον κερδίσεις και να τον πάρεις με το μέρος σου. Ακόμη και αν είσαι πυρ και μανία εκείνη τη στιγμή, κατάπιε το και βγάλε όση ευγένεια μπορείς να βγάλεις. Αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Πηγή: huffingtonpost.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ