Καλωσορίσατε στη πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για τη μονογονεϊκή και τη «διαφορετική» οικογένεια, στην Ελλάδα!

0
Μονογονεική και

Υπάρχουν και γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι.

Τους συναντάς στις παιδικές χαρές, στα πάρτυ, στα σχολικά προαύλια να σέρνουν απ’ το χέρι δύο ζευγάρια παιδικά μανίκια.
Βιαστικοί και προβληματισμένοι μα πάντα χαμογελαστοί, δεν περιμένουν τα χειρότερα γιατί τα έχουν ήδη ζήσει.
Είτε από επιλογή είτε επειδή κάποιος άλλος το επέλεξε για αυτούς. Πολλές φορές πάλι, επειδή η άλλη πλευρά επέλεξε να υπάρχει… απέχοντας.
Η ζωή τους αλλαγμένη σε όλα τα επίπεδα. Τα οικονομικά τους συρρικνωμένα, ο κοινωνικός τους κύκλος πιο πολύ, «φίλοι» που δεν πίστευαν πως θα τους γύριζαν την πλάτη και η ψυχολογία με μακιγιάζ για να μην καταλάβουν τα παιδιά.
Μόνη τους έννοια, να μην πληγωθούν.

Για σένα που μεγαλώνεις το παιδί σου μόνος ή νιώθεις μόνος μέσα στο γάμο σου, που οικογένεια για σένα δεν σημαίνει μόνο μπαμπάς-μαμά-παιδί, δημιουργήθηκε το Singleparent.gr, η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για τη μονογονεϊκή και τη «διαφορετική» οικογένεια, στην Ελλάδα!

Το Singleparent.gr  είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία εθελοντών και αφορά όλους τους διαζευγμένους, χήρους και ανύπαντρους γονείς, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στη μονογονεϊκή οικογένεια με τη στενή έννοια του όρου. Απευθύνεται εξίσου σε εσένα που νιώθεις μόνος μέσα στο γάμο σου, σε εσένα που μεγαλώνεις τα παιδιά σου μόνος επειδή ο άλλος γονέας έχει μεταναστεύσει για οικονομικούς λόγους ή σε εσένα που σκέφτεσαι να χωρίσεις ή να το σώσεις  και δεν ξέρεις πώς. Σε’ σένα που έχεις φτιάξει ή σκέφτεσαι να ξαναφτιάξεις τη ζωή σουμε έναν άλλον άνθρωπο ή που βρίσκεσαι ένα βήμα πριν γίνεις συνειδητά μονογονέας και γενικότερα σε όλες τις σύγχρονες μορφές οικογένειας που έφερε μαζί της η αλλαγή των εποχών και ειδικότερα η οικονομική κρίση.

Περισσότεροι από 35 ειδικοί (ψυχολόγοι, δικηγόροι, λογιστές και γιατροί) αρθρογραφούν και απαντούν σε εσένα και σε όλα τα μέλη της κοινότητας του Singleparent.gr από Ελλάδα και Κύπρο, παρέχοντας όλη την την απαραίτητη γνώση και βοήθεια που χρειάζεσαι, μέσα από μία τεράστια και συνεχώς ενήμερη θεματογραφία, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Νομικά θέματα
Νόμοι, εγκύκλιοι, νομικές δυνατότητες, δικαιώματα, παροχές και πάσης φύσης νομικά ζητήματα του οικογενειακού δικαίου και όχι μόνο, συγκεντρωμένα και ενημερωμένα.
Ψυχολογία-Παιδοψυχολογία
Θέματα ψυχολογίας-παιδοψυχολογίας για το πώς να χειριστεί ένας μονογονέας τον εαυτό του, τις σχέσεις του και τα παιδιά.
Οι ειδικοί, σας απαντούν
Απαντήσεις σε ερωτήσεις των μελών μας, που παρέχονται εντελώς δωρεάν, από πλήθος ειδικών συνεργατών (δικηγόροι, ψυχολόγοι, λογιστές και γιατροί) σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της στήλης «Οι ειδικοί, σας απαντούν».
Πρακτικάοικονομικά
Πρακτικές ιδέες και λύσεις εξοικονόμησης χρημάτων, αναγγελίες πρόσληψης και επικαιρότητα, επιστημονική ενημέρωση για επιδόματα και ειδικά βοηθήματα, δωρεάν ενέργειες και παροχές, προτάσεις αγορών, διαγωνισμοί και προσφορές είναι μόνο ένα μέρος των οικονομικών και πρακτικών θεμάτων που σου προτείνουμε για να γίνει η ζωή σου, πιο απλή, όμορφη και εύκολη.
Καταλόγους βοήθειας
Πλήρως ενημερωμένους καταλόγους βοήθειας που περιλαμβάνουν όλους τους συλλόγους, τα κέντρα στήριξης και τους ξενώνες στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς.
Εμπειρίες μονογονέων
Στην ενότητα «Εμπειρίες» αλλά και στη σελίδα των Blogger μονογονέων, θα διαβάζεις τις εμπειρίες των γύρω σου, του από πάνω, του απέναντι. Που ενδεχομένως να ζεί μια ζωή ίδια με τη δική σου αλλά, τρέχοντας όλη μέρα να τα προλάβεις όλα, μπορεί να μην το ξέρεις.  Περιμένουμε και τη δική σου εμπειρία ή παρατήρηση, το δικό σου σχόλιο και μήνυμα, με email στο info@singleparent.gr, την ηλεκτρονική μας διεύθυνση όπου μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας για οτιδήποτε σε απασχολεί.

Στόχος μας να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά καταρρίπτοντας τα ταμπού και τους μύθους για τη μονογονεϊκή και τη «διαφορετική» οικογένεια στην Ελλάδα. Να αντλήσουμε δύναμη, να προχωρήσουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις και να καταλάβουμε πως τελικά δεν είμαστε μόνοι. Ούτε οι μόνοι!

Πολλά ζεστά ευχαριστώ σε όλους όσοι μας βοήθησαν και συνεχίζουν να μας βοηθούν, σε αυτή μας την προσπάθεια.

Είμαστε δίπλα σου σε αυτό σου τον αγώνα, ελπίζοντας πως θα σου φανούμε πραγματικά χρήσιμοι. Καλωσήρθες!

Επικοινωνία: Μέσω email στο info@singleparent.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.
Newsletter: Εγγραφείτε μέσω της φόρμας που βρίσκεται στη δεξιά στήλη του site, για να λαμβάνετε τα νέα μας στο email σας.
Τsingleστε μας στο Facebook
Τsingleστε μας στο Twitter
Τsingleστε μας στο Google Plus