Βρετανίδα μήνυσε τους δικηγόρους της για την έκδοση διαζυγίου της

0

Μια γυναίκα στη Βρετανία, πιστή καθολική, αποφάσισε να στραφεί νομικά κατά των δικηγόρων της, κατηγορώντας τους για επαγγελματική αμέλεια, επειδή δεν την ενημέρωσαν ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαζυγίου θα έμπαινε αυτοστιγμεί και τέρμα στο γάμο της. Η Τζέιν Μαλκάχι υποστηρίζει ότι οι δικηγόροι της δεν της εξήγησαν αναλυτικά και διεξοδικά τις επιπτώσεις των κινήσεών της γι’ αυτό και έσπευσε να τους μηνύσει. Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent,  η γυναίκα υποστηρίζει πως οι δικηγόροι δεν έλαβαν υπόψη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις και το γεγονός ότι η καθολική εκκλησία απαγορεύει το διαζύγιο. Αυτό σημαίνει, κατά την ενάγουσα, ότι θα έπρεπε να της προτείνουν μία άλλη διαδικασία, τον λεγόμενο «δικαστικό χωρισμό» – ένα είδος επίσημης διάστασης, ένα βήμα πριν από το διαζύγιο αλλά όχι, τυπικά διαζύγιο – ως εναλλακτική κίνηση.

Η γυναίκα θέλησε να ασκήσει έφεση, ωστόσο αυτή απορρίφθηκε απ’ τον δικαστή Μάικλ Μπριγκς.

«Το πιο εντυπωσιακό από τις καταγγελίες της Μαλκάχι κατά των δικηγόρων της ήταν ότι δεν έλαβαν υπόψη τους την Ρωμαιοκαθολική της πίστη και δεν της πρότειναν έναν εναλλακτικό τρόπο χωρισμού, ο οποίος να μην περιλαμβάνει το οριστικό τέλος του γάμου της, γεγονός που ήθελε να αποφύγει πάση θυσία», σημειώνεται στο άρθρο.

Η περίπτωση της Βρετανίδας έρχεται λίγες μέρες μετά από αντίστοιχες, απείρου… κάλλους και σουρεαλισμού, περιπτώσεις σε άλλα σημεία του κόσμου: στο Κουβέιτ, μια γυναίκα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου επειδή ανακάλυψε πως ο σύζυγος της δεν έτρωγε τα φασόλια και τον αρακά με το πιρούνι -όπως η ίδια- αλλά προτιμούσε να τα τρώει με τη βοήθεια ψωμιού. Μια άλλη γυναίκα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου επειδή ανακάλυψε πως ο σύζυγος της την εκνεύριζε καθημερινά επιμένοντας να πιέζει το σωληνάριο της οδοντόκρεμας στο μέσο του κι όχι στο… τέλος.

Πηγή: tovima.gr