Το νέο σπίτι του Ξενώνα SOS-ELIZA στο Μαρούσι

0

Η μεγάλη δωρεά της κυρίας Βασιλικής Στρατηγού

Το 2007, η επιθυμία που είχαμε σχηματίσει για τη δημιουργία ενός προγράμματος για βρέφη και νήπια έβαζε τα θεμέλιά της με τη δωρεά και ευεργεσία της αγαπημένης μας κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου, η οποία μας δώρισε το ακίνητο στο Μαρούσι.

Το 2009, αισθανθήκαμε ιδιαίτερα ευτυχείς που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας με την κυρία Μαρίνα Καρέλλα, τον Πρίγκιπα Μιχαήλ και τα άλλα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου ΕΛΙΖΑ, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που ήταν η λειτουργία του Ξενώνα SOS-ELIZA.

Η συνεργασία με το ΕΛΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια, μας γέμισε με δύναμη, με χαρά αλλά και με πραγματικά αποτελέσματα απέναντι στα παιδιά που είχαν ανάγκη την προστασία μας και βρήκαν τη θαλπωρή μας.

Στα χρόνια αυτά, συνεχίζαμε να φανταζόμαστε και να επιθυμούμε τόσο εμείς στα Παιδικά Χωριά SOS όσο και στο Σωματείο ΕΛΙΖΑ να μπορούσαμε να είχαμε τη δυνατότητα για άλλο ένα ακόμα κτήριο, για δέκα ακόμα μικρές φωλιές αγάπης, ασφάλειας, φροντίδας και προστασίας για παιδιά που, και λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας, βίωναν μεγαλύτερη ακόμα κακοποίηση και εγκατάλειψη.

Η κυρία Βασιλική Στρατηγού έκανε πραγματικότητα αυτή μας την επιιθυμία. Με περίσσια αγάπη προσέφερε τη δυνατότητα ανέγερσης ενός δεύτερου σπιτιού και ό,τι ήταν απαραίτητο για να σχεδιαστεί με τον καλύτερο και επωφελέστερο για τους μικρούς κατοίκους και το περιβάλλον τρόπο, να το κτίσει με τα καλύτερα υλικά, να το εμποτίσει με την αγάπη, ευαισθησία και καλοσύνη της και να το προσφέρει στα δεκάδες εκατοντάδες βρέφη και νήπια που θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν σ’ αυτό το κτήριο.

Μας δώρισε και μας τίμησε με την εμπιστοσύνη και την αγάπη της και για αυτό δεν θέλουμε να πούμε ευχαριστώ αλλά θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη, το σεβασμό και την αγάπη μας για την προοπτική που μας έχει δώσει, αλλά παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε στον κύριο Δημήτριο Τσούτσουβα τις ευχαριστίες μας γιατί, μέσα από την αμέριστη διάθεσή του να στηρίξει το έργο μας, επιτρέπει στις ψυχές των παιδιών μας να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται και να βρίσκουμε όλοι μας την αφορμή για να πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτή μας την επιθυμία, η Μεγάλη Ευεργέτης μας κυρία Βασιλική Στρατηγού, η μεγάλη και γλυκιά γιαγιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και των παιδιών μας, με την άοκνη και συνεχή παρουσία, συμβολή και συμβουλή του αγαπημένου φίλου και υποστηρικτή κυρίου Δημητρίου Τσούτσουβα, μας την έκανε μία πραγματικότητα.

Τα εγκαίνια του νέου σπιτιού SOS-ELIZA, που χαρακτηρίστηκε σαν ένα από 10 ξεχωριστά κτίρια της 5ετίας 2009-2013 έγιναν την Τετάρτη 12 Μαρτίου, με την παρουσία της κας Μαίη Παπούλια, της Πρέσβηρας της Αυστρίας κας Μελίτας Σούμπερτ και λίγων καλών φίλων και τις ευχές όλων για επιτυχία και ευτυχία στην ζωή των παιδιών.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Aegean Airlines, το Ίδρυμα Limmat και το Ίδρυμα Traffigura είναι μερικοί από τους δωρητές, που με την προσφορά τους συνέβαλαν στο εξοπλισμό του νέου σπιτιού.

Πηγή: http://www.sos-villages.gr/