Ψηφιακές Γειτονιές 2014: Το Singleparent.gr θα είναι εκεί!

1

Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν σε μια πολύ δύσκολη φάση της προσωπικής μου ζωής, αποφάσισα να μιλήσω από μέσα μου και να μοιραστώ όλα όσα νιώθω και με άλλους ανθρώπους που ίσως να με καταλάβαιναν, ίσως να ήταν και εκείνοι σε παρόμοια θέση με τη δική μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι εκείνο το μικρό κουμπάκι που λέγεται “Submit” θα με έφτανε σήμερα μέχρι εδώ.

Ψηφιακές Γειτονιές

Και τότε γνώρισα την Άσπα. Είχε μόνο το Aspaonline τότε και έγραφε όλα αυτά τα χαριτωμένα για την Εβελίνα και την Εβίτα που ενώ δεν ήμουν μαμά εκείνο τον καιρό, γελούσα πάρα πολύ. Θυμάμαι μάλιστα μια φωτογραφία της που είχε ανεβάσει όταν ήταν έγκυος στην Εβελίνα, για τόσο παλιά μιλάμε.  Σήμερα η Άσπα μας, μεγαλουργεί στο διαδίκτυο καθώς είναι συνιδρύτρια των αγαπημένων μας, Μικροί Μεγάλοι και Μαμά…δες, Μπαμπά..δες. Και μετά γνώρισα τη δασκάλα μας την Άννα και τον Παραμυθά μου που τον υπερ-αγαπώ, και το Γιώργο και τη Μαρία και το Θοδωρή και τόσους ανθρώπους στους οποίους κατέφευγα με ένα κλίκ. Ένα κλίκ παρηγοριάς. Πολλοί φίλοι μου, μου έλεγαν «Πρέπει να καταλάβεις πως κανείς από αυτούς δεν είναι πραγματικός φίλος σου, ούτε καν τους έχεις δεί από κοντά!». Κι ήρθαν οι Ψηφιακές Γειτονιές πέρσι για πρώτη φορά και απέδειξαν το εντελώς αντίθετο.

Μπήκα μέσα στο Hub Events. Κόσμος, λαός. Όλα αυτά τα “pixel” που έλεγαν οι φίλοι μου ότι δεν μου ήταν τίποτα, ήταν όλοι τους εκεί μπροστά μου. Και γνώρισα από κοντά όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήξεραν τόσα για μένα και ήξερα τόσα για εκείνους. Κοιτούσα στα ταμπελάκια τους να δω ποιοι είναι, σαν το «Θα κρατάω ένα περιοδικό» που λέμε όταν δίνουμε ραντεβού με κάποιον γνωστό-άγνωστο. Γνωρίσαμε τη  Στέλλα Τσάλα και τον Κωνσταντίνο Κοκορόγιαννη, ιδρυτές του πασίγνωστου site Συνταγές Παρέας το οποίο εγώ προσωπικά αγαπώ πάρα πολύ, τη πολυ-αγαπημένη μου φίλη «Γονείς με Κολικούς», τη Σοφία Αθανασιάδου ιδρύτρια του SuperMomRocks, τη Γιολίνα Μπρούσαλη του Not Just Mums. Είδαμε ομιλίες σπουδαίων ανθρώπων της online διαφήμισης και όχι μόνο, με αξιόλογες δουλειές και άπειρα page views στο ενεργητικό τους. Κι αυτό που μου έκανε τόσο μα τόσο καλή εντύπωση σε αυτό το συνέδριο, ήταν το πόσο καλά οργανωμένο ήταν. Με τόσο μεγάλη προσέλευση και τόσες ομιλίες, εγώ θα τα είχα κάνει μπάχαλο. Κι όμως οι Ψηφιακές Γειτονιές  είναι από τα πιο σωστά οργανωμένα συνέδρια που έχω πάει μέχρι σήμερα, αλλά και  από τα πιο ανθρώπινα. Χωρίς γραβάτες, κοστούμια, στημένα χαμόγελα και στιλιζαρισμένο ύφος. Χωρίς νεκρική σιγή. Ένα συνέδριο στο οποίο επιβάλλεται να είσαι ο εαυτός σου. Όπως είσαι δηλαδή πίσω απ’ το pc ίσως και πιο χαλαρός.

Οι Ψηφιακές Γειτονιές λοιπόν, για όσους ενημερώνονται πρώτη φορά φέτος, είναι το πρώτο διαδραστικό συνέδριο, που συνδυάζει τη γνώση με την προσωπική εμπειρία, τις ομιλίες με τα workshops, το networking με την διασκέδαση.

 photo group_final_logo_zps035185b2.jpg
Η ομάδα των Ψηφιακών Γειτονιών: Άσπα Τσαμαδή, Κατερίνα Λάμπρου, Πέπη Νικολοπούλου, Νάταλι Λεβή, Έλενα Χαβιάρα

Όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες, μπαμπάδες και όχι μόνο, ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Με συστατικά την αγάπη και τον ενθουσιασμό δημιουργούν τη δική τους προσωπική σελίδα. Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να τη μοιραστούν. Καθημερινά αποκτούν πιστούς αναγνώστες που αναζητούν έμπνευση αλλά και γνώση μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες. Έτσι, δημιουργείται μια γειτονιά, που εάν και οι κάτοικοι της δεν έχουν ποτέ συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο, έχουν ένα μοναδικό δέσιμο και μια αξιοσημείωτη επικοινωνία.

Η Ψηφιακή Γειτονιά διαμορφώθηκε από την στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται. Άλλωστε πώς αλλιώς οι φωνές θα μπορούσαν να ακουστούν;  Όπως πέρσι έτσι και φέτος, οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 θα είναι μια διήμερη εκδήλωση ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες γνώσης, με την πρώτη ημέρα να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops όπως φωτογραφία, δημιουργική γραφή, βασικές αρχές των Social Media που θα απευθύνονται ξεχωριστά στους «πρωτάρηδες» και τους «βετεράνους» του blogging από έμπειρους επαγγελματίες, από έμπειρους επαγγελματίες ενώ η δεύτερη ημέρα θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels. Ομιλητές και bloggers επιλεγμένοι για τη ψηφιακή τους και όχι μόνο, δράση σε διάφορους τομείς θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν με το έργο τους και ίσως και να «διδάξουν» με την πορεία τους. Κοινώς, μπαίνεις εντελώς άπειρος ή απλά λιγότερο έμπειρος, και βγαίνεις με μια ατζέντα τηλέφωνα, 500GB σκληρό δίσκο γεμάτο καινούριες γνώσεις στη μνήμη του εγκεφάλου σου και υπέροχες αναμνήσεις από ανθρώπους που σε ενέπνευσαν, που είχαν κάτι χρήσιμο να σου δώσουν, που γελάσατε, που ανταλλάξατε απόψεις και ιστορίες, που ήπιατε εκεί στα όρθια τον πιο φιλικό καφέ που είχατε πιεί ποτέ.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του συνεδρίου για την τιμή και την ευκαιρία που δίνουν στο Singleparent.gr να μιλήσει αυτή τη χρονιά στις Ψηφιακές Γειτονιές και να μοιραστεί μαζί σας, τις ιδέες, το έργο και το όραμά του. Το ίδιο όραμα με το οποίο έρχονται οι Ψηφιακές Γειτονιές φέτος και είναι ««Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο» !Και σε αυτό το αύριο είμαστε όλοι εμείς μαζί που ανυπομονούμε να σας δούμε ή να σας ξαναδούμε, να σας γνωρίσουμε, να μιλήσουμε, να σας αγκαλιάσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να σας βάλουμε στο διαδικτυακό σπίτι της μονογονεϊκής μας οικογένειας και να πιούμε και εκείνο τον καφέ, τον πιο φιλικό που έχουμε πιεί ποτέ.  Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους από κοντά…θα κρατάω ένα περιοδικό!

Ψηφιακές Γειτονιές
4&5 Απριλίου 2014
Πολυχώρος «The Hub Events»
Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 210-3411009
Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο, φροντίστε προηγουμένως να κάνετε κράτηση και πληρωμή του εισιτηρίου σας, εδώ.

*Extra Bonus: Στο χώρο υπάρχει Playroom 150 τ.μ που θα φιλοξενήσει τα παιδιά των παρευρισκόμενων, θα τα απασχολήσει δημιουργικά με έμπειρους παιδαγωγούς αλλά και θα τους επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, είτε τα παιδάκια σας είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα από 3 ετών. Σε ποιό άλλο συνέδριο, το έχεις βρεί αυτό;

580x80_final1