Καταγγελία: Υπάλληλοι εφορίας έβρισαν και έδιωξαν χήρα μητέρα!

7

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα απαράδεκτο περιστατικό που μου συνέβη στην εφορία, την οποία επισκέφθηκα για να τακτοποιήσω τα περιουσιακά του συζύγου μου που πέθανε, καθώς από λάθος της εφορίας, φαινόμουν χρεωμένη χωρίς να είμαι.

Πήγα λοιπόν στη συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. με χαρτιά που μου είχε δώσει ο λογιστής μου για να τακτοποιήσω το λάθος που είχε γίνει από την εφορία. Μπαίνοντας, ρώτησα σε ποιό γραφείο έπρεπε να πάω, μου υπέδειξαν το γραφείο 21 και αφού περίμενα την υπάλληλο που δεν μου έδινε σημασία, μετά από αρκετή ώρα ρώτησα  αν μπορούσε να με εξυπηρετήσει. Μου απάντησε με έντονο ύφος ότι δεν ήταν αρμόδια για το θέμα μου και άρχισε να τα βάζει με τους συναδέλφους της που τόλμησαν να με στείλουν στο γραφείο της και με παρέπεμψε στον τμηματάρχη λέγοντας με στόμφο «Αν σας εξυπηρετήσει έχει καλώς!». Της ζήτησα να κατεβάσει τους τόνους γιατί δεν γνωριζόμασταν και ότι δεν είχα πρόθεση να την ενοχλήσω, απλά δεν ήθελα να με κάνει μπαλάκι. Έτσι ξεκίνησα για τον τμηματάρχη στο γραφείο 22.

Αφού περίμενα να εξυπηρετήσει τους γνωστούς εμβόλιμους, του είπα τί είχε συμβεί για να πάρω την απάντηση «Κυρία μου, ήρθατε εδώ να μας ασκήσετε κριτική ή να κάνετε τη δουλειά σας;». Του εξήγησα ότι ήμουν εκεί  να κάνω τη δουλειά μου αλλά δεν ήμουν υποχρεωμένη να γίνομαι μπαλάκι ούτε να μου μιλούν με αυτό το ύφος.

Πήρε τα χαρτιά μου και ενώ σκεφτόμουν πως θα τα έφτιαχνε εκείνος, γύρισε και μου είπε επίσης με στόμφο ότι οι λογιστές δεν ξέρουν τί τους γίνεται,  ότι τα χαρτιά μου δεν γίνονταν δεκτά και ότι για το λάθος έφταιγε η ΔΕΗ και όχι η Δ.Ο.Υ. (είχα στο παρελθόν νοικιάσει επαγγελματική στέγη και όταν την έκλεισα, πλήρωσα τα πάντα αλλά το χαράτσι του ιδιοκτήτη χρεωνόταν κατά λάθος σε μένα!) ενώ με χαιρέκακο ύφος μου είπε ότι έπρεπε να κάνω και άλλες αιτήσεις και να προσκομίσω και άλλα χαρτιά.

Το συμφωνητικό για μίσθωση ακινήτου που ήταν και το πιο σημαντικό έγγραφο που χρειαζόταν, μπορούσε να το πάρει με ένα κλίκ αλλά δεν ήθελε. Τον παρακάλεσα να το φτιάξει, λέγοντάς του πως είχα χάσει πρόσφατα τον σύζυγό μου κι έχω ένα μικρό παιδάκι που με έχει ανάγκη, οπότε δεν είχα άλλες αντοχές και ήμουν ψυχολογικά σε άσχημη κατάσταση (πρώτη φορά το είπα σε δημόσια υπηρεσία και το μετάνιωσα οικτρά). Η απάντηση που πήρα; «Δεν με νοιάζει είστε πολλοί κι άλλοι έχουν ανάλογα προβλήματα. Τα έχω περάσει κι εγώ, σήκω φύγε!»

Νόμιζα ότι δεν κατάλαβε και του εξήγησα ξανά, αλλά η απάντηση ήταν ίδια. Του ευχήθηκα να μην βρεθεί ποτέ ούτε αυτός ούτε το παιδί του στη θέση του παιδιού μου και είπε «Δεν με νοιάζει ξέρω πως είναι τα έχω περάσει» και ξανά μου ζήτησε να φύγω!

Αναρωτιέμαι…τί έχει περάσει; Και αν όντως τα έχει περάσει, η αλληλεγγύη του που πήγε; Έτσι φέρονται σε έναν άνθρωπο που πονάει; Δεν έχει σχέση με το αν είμαι μονογονέας ή όχι, είναι καθαρά θέμα ανθρωπιάς όποια κι αν ήμουν, ό,τι και αν μου συνέβαινε. Τελικά έδωσα τα χαρτιά στον λογιστή μου ο οποίος τα έστειλε με υπάλληλό του και μαντέψτε…τα δέχτηκαν!!!

Αρκεί να σας πω ότι πέρσι δούλευα στο εξωτερικό και φυσικά πήγα σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου για να τακτοποιήσω τα χαρτιά του συζύγου και τα δικά μου (ο άντρας μου πέθανε εκτός Ελλάδος). Εκεί είναι υποχρεωμένοι να είναι ευγενικοί και να σέβονται, ο χώρος έχει κάμερες παντού και καταγράφονται τα πάντα. Εννοείται ότι οι υπάλληλοι εκεί φυσικά και ΔΕΝ είναι μόνιμοι ενώ πιθανότατα γνωρίζουν την έννοια της λέξης «Υπάλληλος»!  Εδώ στην Ελλάδα, η έννοια της λέξης «Υπάλληλος» είναι συνώνυμη με τη λέξη «Εξουσία» και «Βγάζω τα απωθημένα μου στους άλλους και όσο πιο φελός είμαι τόσο καλύτερη θέση έχω!».

Όσο για μένα, έκλαψα τόσο πολύ που με πήγε πίσω αυτή η ιστορία. Ήθελα να μιλήσω στον άντρα μου, να με πάρει αγκαλιά να με ηρεμήσει και δεν τον είχα….δεν τον έχω πια…και πρέπει να τα περνάω όλα αυτά μόνη μου. Και πρέπει να είμαι δυνατή για τη μικρή μου. Εύκολο; Καθόλου. Αλλά θα το παλέψω. Η ειρωνία είναι ότι η χώρα όπου έμενα, και για την οποία ήμουν ξένη, μου έδινε χρήματα να μεγαλώσω το παιδί μου ενώ εδώ η πατρίδα μου, κάνει ό,τι μπορεί για να με θάψει μαζί με τον άντρα μου! Εγώ θα γυρίσω ξανά στο εξωτερικό και ας μείνουν αυτοί οι κύριοι εδώ στα γραφειάκια τους και στις υπηρεσιούλες τους, να κάνουν τους σπουδαίους!

*Τα στοιχεία της καταγγέλλουσας καθώς επίσης και της Δ.Ο.Υ. όπου συνέβη το παραπάνω περιστατικό, είναι στη διάθεση παντός αρμοδίου! Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι τυχαία και δεν απεικονίζει τα πραγματικά πρόσωπα της ιστορίας. 

Μπορείς να στείλεις και τη δική σου καταγγελία στο info@singleparent.gr ενώ αν σου άρεσε αυτό το άρθρο, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να λαμβάνεις περισσότερα, στο email σου!