Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο 6 Νοεμβρίου 2013

0

Νέα 24ωρη  Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και το συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως. Την Τετάρτη ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Δεμένα θα είναι και τα πλοία καθώς η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ωστόσο δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν επίσης ΗΣΑΠ και Τραμ.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι.Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι “ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους ενάντια, στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας”.

Σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00.

Στον τομέα της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ ενώ το πλαίσιο συμμετοχής της στη γενική απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προγραμματίζει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», σημειώνοντας ότι «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».

Επίσης, επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ξεκινούν από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, τα Διαγνωστικά Κέντρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλομένων. Επισημαίνουν ότι για το τρέχον έτος έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή Μαρτίου, και ταυτόχρονα εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκ. ευρώ.

Πηγή: Madata.gr