Επίδομα τέκνων: Όλες οι αλλαγές για το 2014

1

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Praktikesidees.gr, φέτος το επίδομα τέκνων προβλέπεται, να καταβληθεί νωρίτερα απ’ ότι το 2013. Σ’ αυτό διευκολύνει το γεγονός ότι για το 2014 η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει να γίνεται από τις 20 Μαρτίου, συνεπώς η αυτόματη  εκκαθάρισή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση του επιδόματος τέκνων για το α’ τρίμηνο του 2014 πιθανότατα και μέσα στον Απρίλιο.

Ας δούμε αναλυτικά τις 5 φετινές βασικές αλλαγές που αφορούν το επίδομα τέκνων:

Αλλαγή 1η:  Όπως προαναφέρθηκε, υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονη εκκαθάριση από τις 20 Μαρτίου.

Αλλαγή 2η:  Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την άμεση εκκαθάρισή της, όσοι πληρούν τα προαπαιτούμενα εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του α’ τριμήνου του 2014.

Αλλαγή 3η:  Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα βλέπουν τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει αυτή δεκτή.

Αλλαγή 4η:  Για την επιμέλεια των τέκνων, όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους του επιδόματος,  δεν θα ζητείται εφεξής δικαστική απόφαση για το ποιός έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από την αρμόδια αρχή) για το ποιός έχει την επιμέλεια των παιδιών.

Αλλαγή 5η:  Όσον αφορά αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά, θα γίνει πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.