ΕΛΤΑ: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας και το είδος των υπηρεσιών

0

Μέχρι και εκτέλεση συνταγών στις νέες υπηρεσίες από τα ΕΛΤΑ ενώ διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας στα περισσότερα ταχυδρομεία.

Νέες υπηρεσίες θα λανσάρουν το επόμενο διάστημα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Κωστή Μελαχροινό, το επόμενο διάστημα τα ΕΛΤΑ θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκτελούν συνταγές αντί 3 ευρώ, κάτι που θα γίνεται μέσω κλήσης σε τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη στην Αθήνα, στις επόμενες δύο εβδομάδες θα πωλούνται από το δίκτυο καταστημάτων ΕΛΤΑ προπληρωμένες κάρτες για αγορές από το Διαδίκτυο, ενώ διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας σε όλο και περισσότερα καταστήματα που φτάνει τις 13 ώρες λειτουργίας.

Μία άλλη νέα υπηρεσία προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι η συσκευασία, μεταφορά και διανομή από κατάστημα σε κατάστημα προϊόντων, η οποία θα συνοδεύεται από την κατάθεση των χρημάτων της αντικαταβολής στον λογαριασμό του αποστολέα την επόμενη ημέρα της παραλαβής.

Παράλληλα, προχωρά και η μετάβαση των ΕΛΤΑ στην ψηφιακή εποχή. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και με ίδια μέσα θα ενοποιηθούν τα πληροφοριακά συστήματα του δικτύου καταστημάτων, ενώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» θα γίνει αναβάθμιση 1.400 αυτοματοποιημένων θυρίδων.