Έκκληση για βοήθεια σε μητέρα με ανήλικο παιδί που ζουν σε τρώγλη!

0

Εικόνες που «σφίγγουν» το στομάχι, εικόνες που αποτυπώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την εξαθλίωση που βιώνει μεγάλη μερίδα πολιτών, όμως η αξιοπρέπεια που τους διακρίνει κρατά κρυφό το προσωπικό τους δράμα, τον προσωπικό τους «γολγοθά». Ο λόγος για μια μητέρα και το 11χρονο παιδί της, που ζουν κάτω από άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες στην Πάτρα.
 photo foteino-asteri-patratora2_zpsabc485dc.jpg
Η γυναίκα δηλώνοντας πλέον αδυναμία να ανταποκριθεί και να προσφέρει έστω και τα απαραίτητα στο ανήλικο παιδί της, απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Πατρών «Το Φωτεινό Αστέρι».

Μέλη της οργάνωσης επισκέφθηκαν το «σπίτι» τους και διαπίστωνα από κοντά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Δίχως κρεβάτι κοιμούνται και οι δυο σε έναν καναπέ και οι δυο με ένα μπάνιο που μπάζει κρύο και νερό αφού για στέγη χρησιμοποιείται μια…λαμαρίνα.
 photo foteino-asteri-patratora3_zps4493a111.jpg
Η γυναίκα και το παιδί έχουν ανάγκη για παπούτσια και κουβέρτες αλλά και ένα θερμαντικό σώμα μιας και αυτό που είχαν χάλασε. Το παιδί χρειάζεται επίσης γυαλιά λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει με την όρασή του. Παράλληλα η οργάνωση απευθύνει έκκληση στους οικοδόμους της πόλης να βοηθήσουν εθελοντικά για να επισκευαστεί μερικώς το σπίτι και να γίνουν λίγο πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης.

 photo foteino-asteri-patratora4_zpsede0decf.jpg

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνεται ότι όποιος μπορεί να συνδράμει οικονομικά στην επισκευή του σπιτιού ας απευθυνθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο λογαριασμό του Φωτεινού Αστεριού 0026,0672.94.0200139326.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2611122497 6981044800

H ανακοίνωση της Μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Το Φωτεινό Αστέρι»

«ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΜΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ .ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ 11 ΧΡΟΝΩΝ .ΔΙΧΩΣ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΕΝΑ WC (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΜΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ )

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΥΑΛΙΑ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ .ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0026,0672.94.0200139326
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2611122497 6981044800

Πηγή: http://patratora.gr/