Είμαι ερωτευμένος με τον αυτισμό: Γράψε τη δική σου προσευχή!

0

Η 14 Φεβρουαρίου, είναι γνωστή ως Αγ. Βαλεντίνου ή αλλιώς ως «Ημέρα των ερωτευμένων» ίσως διότι αυτή η «γιορτή» «πουλάει» περισσότερο.

Όμως σήμερα 14 Φεβρουαρίου, είναι και Παγκόσμια Ημέρα προσευχής για τους ανθρώπους με αυτισμό και ειδικά εμείς που ως μονογονείς, γνωρίζουμε καλά τί σημαίνει ρατσισμός και κοινωνικός αποκλεισμός, αποφασίσαμε τη συγκεκριμένη ημέρα , με μία δική μας μικρή καμπάνια, να τιμήσουμε και να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους με αυτισμό.

Η καμπάνια του Singleparent.gr «Είμαι ερωτευμένος με τον αυτισμό» προσπαθεί να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα και να μας παροτρύνει όλους τη σημερινή μέρα να προσευχηθούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, στρέφοντας έτσι το βλέμμα μας, σε ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα αντί για τον έρωτα που έτσι κι αλλιώς, γιορτάζει κάθε μέρα και μπορεί να περιμένει!

Όπως αναφέρει και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.), ο αυτισμός είναι μία εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου, που επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Η αιτία εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες, που δίνουν οι αισθήσεις. Δεν είναι υπαίτιοι οι γονείς που το παιδί τους έχει αυτισμό. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι ο αυτισμός φαίνεται να προκαλείται από κάποιο φυσικό πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ο αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, μια αναπηρία που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους. Τα αυτιστικά άτομα πρέπει να μάθουν, με πολύ μεγάλο κόπο, φυσιολογικά πρότυπα λόγου και επικοινωνίας και σωστούς τρόπους να συνδέονται με ανθρώπους, αντικείμενα και γεγονότα.

Ζητήσαμε λοιπόν από τους blogger μας, να μας δώσουν τη δική τους προσευχή για τους ανθρώπους με αυτισμό, ενώ στο τέλος αυτού του κειμένου περιμένουμε και τη δική σας!

singleparent.gr-mideia blog
Μήδεια

Προσεύχομαι να μειωθεί η προκατάληψη της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αυτό το σύνδρομο. Να μην αντιμετωπίζονται σαν διανοητικά καθυστερημένα άτομα, αλλά σαν άτομα με ιδιαίτερα χαρίσματα.

Προσεύχομαι, οι οικογένειες να παραμένουν ενωμένες και να μην διαλύονται. Να μην εγκαταλείπουν τα άτομα με αυτισμό.

Το αυτιστικό άτομο μπορεί να έχει ιδιαίτερες ικανότητες σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς και σε κάποιους άλλους να παρουσιάζει νοητική καθυστέρηση. Όλο αυτό πιθανόν να τρομοκρατεί. Να αγχώνει. Προσεύχομαι να έχουν την δίκαιη αντιμετώπιση. Να υπάρχουν χώροι, σωματεία,  για την σωστή ενημέρωση και στήριξη των οικογενειών με αυτιστικά άτομα. Να υπάρχει ψυχολογική στήριξη. Ενημέρωση για το πως να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά του αυτιστικού ατόμου αλλά και πως να μην νιώθουν οι ίδιοι τύψεις και ενοχές. Ψυχολογική στήριξη για να λύσουν τα προβλήματα που πιθανόν να φαντάζουν βουνό για  να βοηθήσουν τους ίδιους και το άτομο με το αυτιστικό σύνδρομο

Προσεύχομαι, να υπάρχει άπειρη υπομονή στις οικογένειες, αγάπη, δύναμη και χρόνος. Και να μην απορρίπτουν αλλά να δέχονται. Να μην κλείνουν την αγκαλιά τους αλλά να την έχουν  ανοιχτή!

Singleparent.gr: Το blog της Black Velvet
Black Velvet

Εγκλωβισμένοι σε ένα σιωπηλό και απόμακρο κόσμο για εμάς που δεν κατανοούμε, στιγματίζονται οι άνθρωποι και οι οικογένειες ως «ειδικών αναγκών» δηλαδή κοινωνικών αποβλήτων όπως συνηθίζεται στη Ελλάδα . Χωρίς καμία βοήθεια παλεύοντας μόνοι με τα θηρία του μυαλού τους. Στιγματισμένοι όπως κάθε τι διαφορετικό.
Το μόνο που τους απομένει είναι η δύναμη για να συνεχίσουν. Μια δύναμη αξιοζήλευτη και μια επιθυμία για ζωή. Δύναμη για να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό περίγυρο και για να παλέψουν με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Δύο ευχές. Για αυτές τις οικογένειες και στους ανθρώπους τους, να συνεχίσουν να παλεύουν με τους δαίμονές τους και να κοιτάνε το μέλλον. Για όλους εμάς τους «κανονικούς» να μπορέσουμε να γίνουμε πιο δεκτικοί στο διαφορετικό και να έχουμε το κουράγιο να κοιτάξουμε στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους και να τους αγκαλιάσουμε.

xapi daddy blog
Χάπι Daddy

Κάθε άνθρωπος κρύβει ένα δικό του δυναμικό, έναν σπόρο, που αν βρει το κατάλληλο έδαφος και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες μπορεί να αναπτυχθεί, να δώσει γερές ρίζες και γερό κορμό και να γίνει ένα όμορφο δέντρο που να μπορεί να ανθίζει και να φέρνει την άνοιξη ακόμα και στην καρδιά ενός φαινομενικά δύσκολου χειμώνα. Η προσευχή μου για τους ανθρώπους με αυτισμό, είναι να φροντίσει ο καλός Θεούλης να ανθίσει η αμυγδαλιά που έχουν μέσα τους και να φωτίσει τη ζωή τους με τα άσπρα και ροζ άνθη της. Να ζήσουν μέσα τους τη χαρά της άνοιξης ακόμα κι όταν οι άλλοι βλέπουν γύρω τους, χειμώνα!

Σήμερα δεν είναι μόνο του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά όλων των «Άγιων» ανθρώπων που είτε παλεύουν με τον αυτισμό είτε δίνουν το δικό τους αγώνα για να αντιμετωπίσουν τον αυτισμό του παιδιού τους ή κάποιου άλλου αγαπημένου τους προσώπου.

Τέτοιες εποχές, θέλουν μόνο προσευχές.
Σας ευχαριστούμε που διαδίδετε το μήνυμά μας!

Singleparent.gr