Άνεργη και ανύπαντρη μητέρα, κάνει δώρα αξίας 2.500 ευρώ

0

Κι ενώ στη χώρα μας με το ζόρι δίνουν 44 ευρώ το μήνα στους μονογονείς, και αυτά με εκατοντάδες προϋποθέσεις, στο Croydon της Νότιας Αγγλίας, μία ανύπαντρη και άνεργη μητέρα, ξοδεύει 2.000 λίρες (περίπου 2.500 ευρώ) για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών της. Η Leanna Broderick σκοπεύει φέτος να χαρίσει στις δύο της κόρες, Zelekah και Zakirah, ipad, κοσμήματα και ρούχα επώνυμων σχεδιαστών.

Η 20χρονη Leanna, δεν έχει εργαστεί ποτέ και τα επιδόματα που λαμβάνει ως ανύπαντρη μητέρα είναι 15.500 λίρες τον χρόνο (περίπου 18.400 ευρώ) δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να εργάζεται και τα χρήματα που παίρνει, να τα δίνει σε νταντάδες, όταν ήδη το κράτος έχει προνοήσει για εκείνη και την οικογένειά της. Έχει άδικο;

«Πέρσι αγόρασα 50 δώρα σε κάθε παιδί μου διότι από τα επιδόματα, αποταμίευσα περίπου 2.500 λίρες ενώ φέτος με την οικονομική κρίση, θα πάρω μόνο 20 δώρα στη κάθε μία, διότι αποταμίευσα σχεδόν 2.000 λίρες. Για την έξοδο της Πρωτοχρονιάς έχω κρατήσει να ξοδέψω κάπου 150 λίρες» λέει η Leanne η οποία άφησε το σχολείο όταν ήταν 16 ετών και έμεινε έγκυος στα 17 της με τον τότε 23χρονο φίλο της με τον οποίο βλέπονταν περιστασιακά. Όταν η πρώτη της κόρη, Zelekah, ήταν 8 μηνών η Leanna σκέφτηκε να εργαστεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, αλλά έμεινε ξανά έγκυος από τον ίδιο άντρα.

Σήμερα, έχει χωρίσει οριστικά από τον πατέρα των παιδιών της και μένει με τα κορίτσια της στο Croydon του Νότιου Λονδίνου και συγκεκριμένα σε ένα τριάρι διαμέρισμα με κήπο, για τη περιποίηση του οποίου πληρώνει 111 λίρες την εβδομάδα.
«Δεν ήθελα να χάσω το μεγάλωμα των παιδιών μου ή να βάλω άλλον να τα μεγαλώσει. Δεν είμαι από τις κοπέλες που μένουν έγκυες για τα επιδόματα! Ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι δεν αξίζω να ζω καλά επειδή δεν εργάζομαι, είναι γελοίος. Δουλεύω κάθε μέρα 24 ώρες το 24ωρο, σαν μητέρα. Κι όσοι πληρώνουν φόρους ξέρουν ότι μεγαλώνω τα παιδιά μου σωστά!».

Η Leanna αναγνωρίζει ότι του χρόνου, ίσως τα επιδόματα που παίρνει σήμερα, να μειωθούν κι άλλο λόγω της κρίσης. «Δεν είμαι εναντίον των περικοπών, αρκεί η πολιτεία να μου βρεί δουλειά. Προς το παρόν θα προσπαθήσω να ζήσω με τα επιδόματα για όσο με βγάλει!».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: dailymail.co.uk