Αυτή η εφαρμογή, σου δείχνει πόσο ύπνο έχεις χάσει από τότε, που έγινες γονιός

0

Πραγματικά χρειαζόμαστε υπολογισμό του χαμένου μας ύπνου.

Δεν είναι μυστικό, ότι όταν έχεις παιδί, ειδικά όταν είναι μωρό, υπάρχουν αναπόφευκτα πολλές, άγρυπνες νύχτες. Ακόμη, όμως, και όταν κοιμάσαι, ο ύπνος που κάνεις, δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα υγιής , όπως τότε πριν από το μωρό, επειδή τον διακόπτεις συνεχώς, όταν το παιδί δεν μπορεί να φτάσει την πιπίλα ή το αριστερό ποδαράκι του έχει φαγούρα ή χρειάζεται μια αγκαλιά στις 2 τα ξημερώματα.

Για το σαδιστικό άτομο, που θέλει να ξέρει ακριβώς, πόσο ύπνο έχει χάσει όλα αυτά τα χρόνια, δες το «Lost Sleep Calculator». Η ομάδα της αγγλικής εταιρείας Hillarys, ξεκίνησε αυτή την εφαρμογή, για να μας πει, πόσο ύπνο θα χάσουν ή έχουν χάσει οι γονείς με βάση την ηλικία των παιδιών τους.

sleep-calculator

Απλά, βάλε τις ηλικίες των παιδιών σου και στη συνέχεια, πίεσε το κουμπί «Υπολογισμός του χαμένου μου ύπνου» και voila. Εκεί, ακριβώς είναι που εμφανίζεται ο λόγος, που έχεις γίνει οξύθυμος/η από τότε, που απέκτησες παιδιά.

Η εφαρμογή, βασισμένη σε εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε η εταιρεία, υπολογίζει επίσης, πόσες πάνες έχεις αλλάξει, πόσα παραμύθια έχεις διαβάσει μπας και κοιμηθούν και πόσα παιδικά τραγουδάκια έχεις τραγουδήσει.

Δοκίμασα την εφαρμογή και για τα τρία παιδιά, που έκανα, έχασα 9.990 ώρες ύπνου, δηλαδή 416 ημέρες (ή 14 μήνες) και τώρα νιώθω ακόμα πιο κουρασμένη από ό,τι ήμουν, πριν από αυτές τις πληροφορίες. Αλλά, τουλάχιστον τώρα μπορώ να δικαιολογήσω όλα τα λεφτά που έφαγα σε ακριβές κρέμες ματιών.

sleep-calculator1

Η εφαρμογή αυτή, μας παρέχει μερικές διασκεδαστικές πληροφορίες για το τί έχουν κάνει μερικοί γονείς, που έχουν υποστεί στέρηση ύπνου, λόγω της έλλειψής του. Σύμφωνα με την Hillarys, ένας στους τέσσερις γονείς, έβαλε κατά λάθος το κινητό του τηλέφωνο στο ψυγείο, ενώ ένας στους εννιά, έχει τυχαία πάρει αγκαλιά τη γάτα, πιστεύοντας, ότι ήταν μωρό.

«Μερικοί γονείς είχαν την τύχη να έχουν παιδί, που κοιμάται κατευθείαν, αλλά είναι η μειοψηφία. Η ώρα του ύπνου μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος, καθώς πολλά παιδιά δεν θέλουν να πάνε για ύπνο και οι γονείς περνάνε έτσι ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να τα κοιμίσουν, μόνο και μόνο για να ξυπνήσουν πολλές φορές τη νύχτα σκούζοντας. «Δεν έχει σημασία, αν έχασες μήνες ή χρόνια ύπνου, όμως είμαι σίγουρη, ότι όλοι θα συμφωνήσουν, ότι αξίζει», γράφει στο Marie Claire η Tany Irons, εκπρόσωπος της Hillarys.

Αν μη τι άλλο, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους γονείς μεγαλύτερων παιδιών να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες, για να αισθάνονται ανώτεροι σε σχέση με τους νεότερους γονείς – φίλους τους. «Νομίζεις, ότι είσαι κουρασμένος/η; Για να δω τις 3.000 χαμένες ώρες ύπνου σου να σκαρφαλώνουν στις 6.000».

Επειδή, σε ποιόν δεν αρέσει να βλέπει ΚΑΙ τους ομοιοπαθείς άυπνους;

Πηγή: scarymommy.com