23χρονη κρεμάστηκε επειδή φοβόταν ότι θα έχανε την επιμέλεια του παιδιού της

0

Μία νεαρή μητέρα, έμπνευση για πολλές άλλες, βρέθηκε απαγχονισμένη σε δωμάτιο ξενοδοχείου, αφού φοβήθηκε, ότι θα έχανε τον 3χρονο γιο της, όταν εκείνος πήγε να ζήσει μαζί με τον πατέρα του.

Η Ellen Scot από το Δυτικό Yorkshire υπέφερε από κρίσεις πανικού την περίοδο, που διεκδικούσε την επιμέλεια του παιδιού της και ήταν αγχωμένη από την πιθανότητα να είναι και πάλι έγκυος.
465_DDF0900000578-5084131-_The_23_year_old_suffered_anxiety_attackΗ 23χρονη blogger, που ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Leeds Beckett είχε κανονίσει να επισκεφτεί φίλους της στην Τουλούζη της νότιας Γαλλίας πέρυσι, στις 25 Ιουνίου. Βρέθηκε απαγχονισμένη στο πανάκριβο δωμάτιο του ξενοδοχείου, που διέμενε κοντά στο αεροδρόμιο, στο οποίο είχε διανυχτερεύσει τη νύχτα πριν την πτήση της.

Δύο κομμάτια χαρτιού βρέθηκαν στον κάδο, που έγραφαν τις λέξεις «αυτοκτονία» και «ανάκαμψη».

Η Ellen περιγράφηκε από τους γονείς της ως μια «καταπληκτική κοπέλα, έμπνευση για τις γυναίκες όλου του κόσμου» και «το πιο ευγενικό άτομο στη γη».

Από έρευνες διαπιστώθηκε, ότι υπέφερε από μεταπτώσεις στη διάθεσή της και ότι της είχαν συνταγογραφηθεί αντικαταθλιπτικά, αφού «τρομοκρατήθηκε» από την ιδέα του να χάσει το παιδί της, όταν πήγε να μείνει προσωρινά στον πατέρα του.

Παρόλο, που πήρε την επιμέλεια του παιδιού μετά από δικαστική διαμάχη, η Ellen εξακολουθούσε να είναι αγχωμένη και ανήσυχη ίσως, γιατί φοβόταν, ότι είναι ξανά έγκυος.

3 εβδομάδες πριν από το θάνατό της είχε γράψει στο blog της: «Το μυαλό μας, μας μπερδεύει απίστευτα, το ασυνείδητό μας δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να επηρεάζει τις πράξεις μας και πιο πολύ, όταν το μυαλό είναι προβληματικό – όχι ότι το μυαλό μου δεν είναι καλά, είναι με τις μέρες του. Αυτή η νοοτροπία με στοιχειώνει. Έχω την έγνοια της επιστροφής του γιου μου. Μαθαίνω να χρησιμοποιώ τις δυνάμεις μου με θετικό τρόπο. Τρελαίνομαι και συνειδητοποιώ, ότι αυτά τα συναισθήματα είναι παρόντα μόνο, επειδή δεν έχει επιστρέψει σπίτι».

«Ήμουν ταλαιπωρημένη συναισθηματικά για μεγάλη χρονική περίοδο, κάτι που με έκανε να καταφύγω στη συναισθηματική άμυνα και τον πανικό».

«Κάθε μητέρα θα φερόταν ακριβώς το ίδιο. Είναι ένα παιχνίδι διαρκείας, που τρελαίνει τελείως κάποιον».

Η 49χρονη μητέρα της Ellen, Anna, κατέθεσε τα εξής: «Οι μεταπτώσεις της ήταν ακραίες. Θα μπορούσε να είναι ή πολύ χαρούμενη ή τόσο πεσμένη, που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Στα γενέθλιά της ήταν ευτυχισμένη, κόψαμε τούρτα και ο γιος της ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν κι εκείνη ενθουσιασμένη, που θα πήγαινε στη Γαλλία. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, γιατί η διάθεσή της άλλαζε συνέχεια και γρήγορα. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της ήταν, ότι φοβόταν, μη χάσει το γιο της. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο πατέρας του τον είχε πάρει και είπε, ότι θα ζούσε μαζί του από δω και πέρα. Πήγαμε σε όλα τα δικαστήρια και τον πήραμε πίσω. Η δικαστική απόφαση ήταν να τον παίρνει ο πατέρας του μια εβδομάδα στο τέλος κάθε μήνα και τότε ήταν, που το άγχος της έπιανε ταβάνι, όταν δεν ήταν μαζί του».

«Προσπαθούσε να γεμίζει την εβδομάδα της με διάφορες δραστηριότητες, για να ξεχνιέται – δεν την ευχαριστούσε τίποτα».

Η μητέρα της είπε, ότι άρχισε πραγματικά να ανησυχεί, όταν η κόρη της άρχισε να της στέλνει κάτι περίεργα και ακαταλαβίστικα μηνύματα, όταν έφτασε στο ξενοδοχείο.

«Είχε αναφέρει και παλιότερα, ότι έχει σκεφτεί να κρεμαστεί από το ταβάνι, αλλά δείλιασε. Με πήρε τηλέφωνο εκείνη τη μέρα, αλλά δεν απάντησα. Όταν προσπάθησα να της τηλεφωνήσω εγώ, δεν απάντησε και μου έστειλε μήνυμα, ότι δεν ήθελε να μου μιλήσει. Μερικές φορές με την Ellen ήταν καλύτερο να είναι κάποιος σκληρός μαζί της, για να μπορέσει να βγάλει άκρη, αλλά αυτή η τακτική δεν λειτούργησε εκείνη τη νύχτα. Το τελευταίο μήνυμα, που έλαβα από εκείνη δεν έβγαζε νόημα. Είπε «χάνω τον έλεγχο της ζωής μου» και κάτι άλλο, που δεν καταλάβαινα. Τηλεφώνησα στο ξενοδοχείο, επειδή ανησύχησα και δεν μπορούσα να εβρω κανέναν. Άφησα μήνυμα στον τηλεφωνητή. Ήθελα απλά να ελέγξουν το δωμάτιο. Είχαμε σκεφτεί πολλές φορές, ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά αυτή τη φορά ήταν σε ένα ξενοδοχείο εντελώς μόνη και δεν είχε κανέναν κοντά της να την αποτρέψει. Μάλλον δεν συνειδητοποίησε, ότι θα ήταν τόσο γρήγορο, ότι θα έχανε τις αισθήσεις της τόσο γρήγορα και ότι κανείς δεν θα ήταν εκεί να τη βοηθήσει. Είμαι σίγουρη, ότι δεν πήγε στο ξενοδοχείο με αυτή την πρόθεση, να κάνει κακό στον εαυτό της».
465_DDCB300000578-5084131-image-a-39_1510735658774Ένα ταξί έφθασε για την Ellen στις 4:45 π.μ. στις 25 Ιουνίου, αλλά υπήρχε η πινακίδα του «μην ενοχλείτε» στην πόρτα της και δεν απάντησε όταν την φώναξαν, οπότε το ταξί έφυγε.

Το προσωπικό βρήκε το πτώμα της στις 1.30 μ.μ., όταν χρησιμοποίησαν το κλειδί πασπαρτού, για να μπουν μέσα.

Η Zelda Lancelot, κοινωνική λειτουργός δήλωσε, ότι είχε έρθει σε επαφή με την Ellen λίγο καιρό, πριν αυτοκτονήσει.

«Ένιωθε, ότι η οικογένειά της και οι φίλοι της την υποστήριζαν πολύ και ότι μπορούσε κανείς να επικοινωνήσει μαζί της ακόμα και όταν ήταν σε κρίση.Τον Ιανουάριο αισθάνθηκε, ότι χειριζόταν σωστά και αποτελεσματικά την υπόθεση με το γιο της, η σχέση με τον πατέρα του ήταν φιλική και όλα ήταν τακτοποιημένα στη ζωή της. Είπε, ότι θα επέστρεφε στο πανεπιστήμιο και ότι ανυπομονούσε να τλεειώσει τις σπουδές της.

Ο γιατρός της, κατέθεσε, ότι η Ellen ​​ήταν «ανήσυχη και αγχώδης» για κάποιο τεστ εγκυμοσύνης, που είχε δείξει μια θαμπή, ευθεία γραμμή.

Είπε, ότι την συμβούλεψε να κάνεις εξετάσεις αίματος, αλλά δεν ήρθε ποτέ.

Η μητέρα της Ellen και ο πατριός της, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου, έκαναν ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη νεαρή μητέρα.

«Η Ellen ήταν μια εκπληκτικά χαρισματική, νεαρή κοπέλα, που άγγιξε τόσες πολλές ζωές με τόσο θετικό και ζωντανό τρόπο.Οι άνθρωποι την πρόσεχαν και τη θυμούνταν ακόμα και μετά από μια πολύ σύντομη συνάντηση. Ήταν αστεία, ενδιαφέρουσα και υποστηρικτική για τόσους πολλούς ανθρώπους. Πάντα αναζητούσε ανθρώπους, που ήταν χαμένοι και ευάλωτοι. Εμείς και πολλοί άλλοι άνθρωποι νιώθουμε, ότι ήταν ο πιο ευγενικός άνθρωπος στη γη, τον οποίο, δυστυχώς, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν. Η αγάπη της συνεχίζει να ζει στις καρδιές πολλών υπέροχων ανθρώπων στα πέρατα της γης. Η κληρονομιά της αυτή είναι κάτι, που άλλοι άνθρωποι μπορούν μονάχα να ονειρεύονται».

Στον επίλογο της έκθεσής της η ιατροδικαστής δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη, που πέρασε σκόπιμα τη θηλιά γύρω από το λαιμό της, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη, ότι πρόθεσή της ήταν να αυτοκτονήσει – ούτε με καλύπτει, ότι η κίνησή της ήταν μια κραυγή για βοήθεια. Με καλύπτει, που ήταν μια παρορμητική πράξη. Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας από πρόθεση δεν μπορεί να εξακριβωθεί».

Πηγή: dailymail.co.uk