Συνέντευξη με μικτή οικογένεια: Ένα ζευγάρι, 6 παιδιά και 3 γατιά!

0

Αυτή την εβδομάδα το Huffingtonpost.com, μίλησε με την Christine, μία μαμά με τρία βιολογικά και τρία θετά παιδιά που πρόσφατα μετακόμισαν όλοι μαζί σε ένα σπίτι. «Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτή η μετάβαση έγινε ήρεμα  και όμορφα!» λέει. Πιο κάτω, η μαμά των 6 παιδιών, μοιράζεται την εμπειρία της μικτής της οικογένειας και δίνει συμβουλές για το πώς μπορείτε κι εσείς σε παρόμοια θέση, να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που κάθε μικτή οικογένεια, αναπόφευκτα αντιμετωπίζει!

Γειά σου Christine, θέλεις να μας συστήσεις την οικογένειά σου; 
Φυσικά! Στην οικογένειά μου, είμαστε 8. Εγώ, ο άντρας μου Zeus, η μεγαλύτερη κόρη μας Ashley 21 ετών, ο μεγαλύτερος γιός μας Alex 19 ετών, ο άλλος μας ο γιός Darius 17 ετών, ο Alex (ναι έχουμε δύο Alex) 15 ετών, η 15χρονη κόρη μας,  Arianna και ο μικρότερος γιός της οικογένειας ο Massi, 12 ετών. Ο Zeus κι εγώ είμαστε μαζί εδώ και 5,5 χρόνια και παντρεμένοι τα τελευταία 2,5.
 photo blended2_zps69706064.jpg
Ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που βίωσες στο μεγάλωμα των παιδιών τα τελευταία 5,5 χρόνια;
Το πόσο καλά έχουμε δέσει τις οικογένειές μας. Εγώ έχω τρία παιδιά, την Ashley, τον Alex και την Arianna. Ο Zeus έφερε στον γάμο μας, άλλα τρία παιδιά, τον Darius, τον, επίσης, Alex και την Massi. Νιώθουμε τυχεροί που έχουμε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία και που μεγαλώνουμε 6 υπέροχα παιδιά με ξεχωριστή προσωπικότητα το κάθε ένα. Ο Zeus συμμετέχει ενεργά στις ζωές όλων των παιδιών αλλά και στη σχέση μας. Νομίζω πως είναι κάτι που επιβάλλεται σε μια οικογένεια που εξαιτίας του ότι είναι μικτή, είναι και πολυμελής. Έρχονται και οι δύο σύντροφοι στη σχέση, πακέτο με τα παιδιά τους. Ο γιος μου ο Alex είναι πιο κοντά με τον γιό του Zeus, τον Massi και είναι εκπληκτικό να τους βλέπεις να κάνουν παρέα και να παίζουν μαζί. O Alex ήθελε πάντα να έχει μικρότερα αδέρφια και τώρα έχει τρία!

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε;
Όταν η πρώην σύζυγος του Zeus πέθανε από καρκίνο. Στην αρχή ζούσαμε μόνο με τα τρία μου παιδιά γιατί την επιμέλεια των παιδιών του Zeus, την είχε η γυναίκα του. Μερικές εβδομάδες μετά από τη συμβίωσή μας, πέθανε. Το να προσαρμόσουμε τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ο κάθε ένας μόνος του, με τον τρόπο που μεγάλωνε η πρώην σύζυγος του Zeus τα παιδιά τους, ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς. Όλα μας τα παιδιά έχουν μεγαλώσει το κάθε ένα με εντελώς διαφορετικό τρόπο, από τα μαθήματα στο σχολείο μέχρι τα παιχνίδια τους. Όταν ενώνεις δύο οικογένειες, πρέπει να είσαι δημιουργικός, από τους τρόπους στο τραπέζι την ώρα του φαγητού μέχρι τις δουλειές του σπιτιού και το τελετουργικό (μπάνιο, πλύσιμο δοντιών) του βραδινού ύπνου. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο στην πορεία όμως, προσαρμοστήκαμε όλοι!
 photo blended4_zpsae1ed840.jpg

Ποιά πράγματα σε κάνουν περήφανη για την οικογένειά σου;
Ο τρόπος που έχει έρθει κάθε μέλος αυτής της οικογένειας και έχει «κουμπώσει» με τους άλλους. Οι τελευταίοι 11 μήνες ήταν πολύ έντονοι για όλη την οικογένεια εξαιτίας κάποιων αλλαγών: Τα τρία αγόρια έπρεπε να αλλάξουν σχολείο μες στη μέση της χρονιάς, να μετακινούνται κάθε μέρα σε απόσταση 45 λεπτών, μακριά από το σπίτι και τους συμμαθητές τους και να προσαρμοστούν σε νέο σχολικό περιβάλλον με νέους κανόνες. Κι όμως τα έχουν καταφέρει πολύ καλά. Είμαι πολύ περήφανη να πω ότι τα παιδιά μας, τα πήγαν περίφημα με αυτή τη μετάβαση. Φυσικά υπήρξαν και υπάρχουν τιμωρίες και επιπλήξεις για όλους!
 photo blended5_zpsf2659f79.jpg

Ποια είναι η συμβουλή σου σε όλες τις μικτές οικογένειες που προσπαθούν να συμβιώσουν και να επιβιώσουν; 
Σήμερα το πρωί την ώρα που ο άντρας μου μπήκε σπίτι από ένα επαγγελματικό ταξίδι, εγώ έβαζα πλυντήριο, άπλωνα, μάζευα, έπλενα και γενικώς έτρεχα οπότε έρχεται και μου λέει «Μην ασχολείσαι τόσο πολύ με μικροπράγματα…». Και είχε δίκιο. Δεν λέω να μην κάνεις δουλειές αλλά με το να τρέχεις σαν μανιακός να τα προλάβεις όλα και όλους, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τρελλαθείς ή να αρρωστήσεις! Κι αυτό το μαθαίνουμε κάθε μέρα με σκληρό τρόπο. Φέρνουμε βόλτα 6 παιδιά, 3 γάτες και αυτή η συμβουλή του άντρα μου ήταν η πιο ταιριαστή για τη περίπτωσή μας αλλά και για την περίπτωση όλων των μικτών οικογενειών. Κι αν δείτε ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά ή όπως σχεδιάζατε, έχετε υπομονή. Η μετάβαση θέλει χρόνο και αντοχές. Εμείς πρίν παντρευτούμε, είδαμε σύμβουλο γάμου για να μας βοηθήσει να τα κάνουμε όλα σωστά. Φυσικά ο σύμβουλος γάμου δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους και όλες τις περιπτώσεις, αλλά εμάς μας βοήθησε.
 photo blended3_zps8c947e0d.jpg
Μόλις παντρευτείτε κάνετε ότι είναι δυνατόν για να έχετε χρόνο σαν ζευγάρι. Κι αν δεν έχετε, βρείτε. Ο χρόνος για το ζευγάρι επιβάλλεται. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε, μπορείτε να πάτε μια βόλτα με τα πόδια ή με το αμάξι, ή να καθίσετε να μιλήσετε. Κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάντε πίσω και θυμηθείτε τους λόγους που η οικογένειά σας είναι μικτή. Ο σύζυγος και η σύζυγος είναι η βάση της οικογένειας και ο λόγος που όλοι όσοι εμπλέκονται, είναι μαζί.

Τέλος, επιμένετε στις οικογενειακές συναντήσεις. Οι οικογενειακές συναντήσεις δίνουν σε όλους την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα ή τα θέματα που τους απασχολούν, να λύσουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις και τα συναισθήματά τους. Επίσης τέτοιες συναντήσεις στο σπίτι μας, είναι ευκαιρία για μένα γιατί τους βρίσκω όλους μαζεμένους οπότε μπορώ να τους ρωτήσω τι να μαγειρέψω!