Παντρεμένοι σαν…μονογονείς!

0

Θα μου πείς τί σχέση έχουν οι παντρεμένοι με τους μονογονείς, καμιά φορά όμως έχουν. Γιατί μπορεί να είσαι παντρεμένος στα χαρτιά αλλά ο/η σύντροφός σου να μην συμμετέχει και να μην προσφέρει πουθενά. Ρωτήσαμε λοιπόν 3 παντρεμένες αναγνώστριες και φίλες της σελίδας μας, αλλά και έναν παντρεμένο άντρα φίλο μας, να μας πούν πώς περνάνε στη καθημερινότητά τους και γιατί είναι σαν να μεγάλωναν ή να συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι!

«Κάνω δυο δουλειές και δουλεύω συνολικά 65 ώρες την εβδομάδα. Ξυπνάω κάθε πρωί στις 05:30 για να είμαι στη δουλειά στις 06:00. Φεύγω από την πρώτη μου δουλειά στις 14:00 και 3 μέρες μέσα στη βδομάδα, κάνω δεύτερη δουλειά από τις 15:30 μέχρι και τις 19:00. Τις άλλες μέρες εργάζομαι 06:00-14:00 και 15:30-23:00.
Τις ώρες που δεν εργάζομαι (δηλαδή 14:00-15:00 και τις 3 μέρες τη βδομάδα, από τις 19:00 και μετά) κάνω δουλειές στο σπίτι, βοηθάω τα παιδιά με τα μαθήματα του σχολείου, τα ταίζω, τα κάνω μπάνιο κλπ. Ο άντρας μου μαγειρεύει και βγάζει τα σκουπίδια. Μόνο. Τίποτα άλλο. Ο άντρας μου δεν εργάζεται, οπότε τα χρήματα στο σπίτι το φέρνω εγώ. Δεν με ενοχλεί αυτό αλλά νομίζω ότι προσπαθώντας να φροντίσω εγώ για όλα, έχω φτάσει στα όριά μου. Μέχρι που τον απείλησα με διαζύγιο και άλλαξε λίγο, αλλά μετά πάλι τα ίδια. Δεν θέλω να χωρίσω αλλά δεν μπορώ και να συνεχίσω έτσι».
Γιάννα

«Ο άντρας μου έχει παιδί από την προηγούμενή του σχέση και έχουμε και ένα παιδί  μαζί. Με λίγα λόγια έχουμε σπίτι δύο κορίτσια με 15 μήνες διαφορά! Και όταν ήταν μικρότερα (τώρα είναι 4 και 5 ετών αντίστοιχα) ο άντρας μου το μόνο που έκανε ήταν να βλέπει τηλεόραση και να παίζει στον υπολογιστή και με άφηνε να φροντίζω εγώ τα κορίτσια. Αυτό πολλές φορές με τρέλλαινε. Έπρεπε να ξεσπάσω σε κλάμματα από το στρές για να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει. Στη δική μου περίτωση όμως αυτό λειτούργησε. Το θέμα του άντρα μου ήταν ότι δεν ήξερε πώς να βοηθήσει και ότι φοβόταν να φροντίσει τα παιδιά όταν ακόμη δεν περπατούσαν ή δεν μιλούσαν. Αυτό ήταν και δικό μου φταίξιμο μιας που ποτέ δεν του ζητούσα να συμμετέχει, επειδή φοβόμουν πως αν αρνηθεί θα μαλώσουμε ή πως αν δεν αρνηθεί, ίσως σκεφτεί ότι δεν τα καταφέρνω μόνη μου άρα δεν είμαι καλή μητέρα. Τώρα όλα πάνε μια χαρά, φροντίζει τις μικρές και  μερικά πρωινά, μπορώ και πίνω έστω 10 λεπτά τον καφέ στο μπαλκόνι με την ησυχία μου!».
Καίτη

«Την πρώτη μέρα που γύρισα με τον άντρα μου από το μαιευτήριο, ήταν άψογος. Φρόντισε για τα πάντα και περιποιήθηκε το παιδί διότι εγώ είχα κάνει καισαρική και πονούσα αρκετά. Όταν όμως άρχισα να σηκώνομαι και να συνέρχομαι, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την κατηφόρα. Μόνο εγώ φροντίζω το μωρό πια. Μόνο εγώ σηκώνομαι μέσα στη νύχτα να δώ τι θέλει όταν πετάγεται και κλαίει. Ο άντρας μου ισχυρίζεται ότι δεν ακούει το μωρό μέσα στον ύπνο του, τη στιγμή που κοιμάται ακριβώς δίπλα μου. Και φυσικά πρέπει εγώ να κάνω και όλες τις δουλειές του σπιτιού ενώ παράλληλα τρέχω για το παιδί. Δεν τρώω τίποτα όλη μέρα και η μόνη στιγμή που μπορεί να βάλω κάτι στο στόμα μου, είναι το βράδυ όταν ο μικρός κοιμάται. Νιώθω μόνη, συγκλονισμένη και εγκαταλελειμένη. Σκέφτομαι να πάρω το μωρό και να φύγω…»
Μαρίνα

«Ο άντρας μου δουλεύει 12-16 ώρες τη μέρα σε εργοστάσιο,ενώ εγώ μένω στο σπίτι με τον γιο μας που είναι 20 μηνών.  Το μόνο που κάνει όταν επιστρέφει από τη δουλειά, είναι να πέφτει για ύπνο. Προσπαθεί να παίξει με το παιδί όσο περισσότερο μπορεί όμως όταν είσαι εργάτης και δουλεύεις τόσο πολύ, δεν έχεις δύναμη να κάνεις τίποτα. Είμαι ευγνώμων που ο άντρας μου θυσιάζεται για εμάς, αλλά πολλές φορές νιώθω ότι μεγαλώνω το παιδί μου μόνη μου και απορώ πώς τα καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι κυριολεκτικά μονογονείς…»
Ελευθερία

«Μπορεί να ακουστεί εξωπραγματικό αλλά η γυναίκα μου δεν κάνει τίποτα. Από τότε που γέννησε τη κόρη μας, τη ταΐζει, τη φροντίζει, της πλένει τα ρούχα αλλά έως εκεί. Είπα πως έχει πολλά στο κεφάλι της και δεν μίλησα. Όταν όμως μεγάλωσε το παιδί, συνέχιζε το ίδιο τροπάριο. Δεν μαγειρεύει, δεν καθαρίζει, δεν περιποιείται το σπίτι. Δεν είμαι κανένας πουριτανός να θέλει τη γυναίκα υπηρέτρια να μου βάζει τις παντόφλες στη πόρτα αλλά ρε παιδιά δουλεύω 12 ώρες τη μέρα, είναι δυνατόν να κάθομαι να κάνω και δουλειές μετά; Για να μην πω πόσα λεφτά δίνουμε για να έρχεται γυναίκα να καθαρίζει ενώ η γυναίκα μου δουλεύει part time και τις υπόλοιπες ώρες είναι σπίτι. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ αλλά αυτό το πράγμα με έχει κουράσει και αισθάνομαι ότι δεν υπολογίζει ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μας».
Τρύφωνας

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.