Οικογενειακό δίκαιο: Τί αλλαγές πρέπει να γίνουν κατά τη γνώμη σας;

5

Τί αλλαγές πρέπει να γίνουν στο οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα;
Σε ποιά σημεία «μπάζει»;
Πώς βγήκατε χαμένοι στη δική σας περίπτωση;

Τη περασμένη εβδομάδα, σας βρήκαμε στη σελίδα μας στο facebook, σας ρωτήσαμε όλα τα παραπάνω και δεχτήκαμε καταιγισμό απαντήσεων, μερικές από τις οποίες ήταν οι εξής:

Σοφία: Για εμένα όταν ένας πατέρας δεν δίνει διατροφή πρέπει να υπάρχουν άμεσες κυρώσεις. Γιατί μια μάνα για να τον κυνηγάει δικαστικώς, χρειάζεται πολλά χρήματα. Όπως επίσης πιστεύω πως ένας πατέρας που αδιαφορεί για το παιδί του και επί κάποιο διάστημα δεν ενδιαφέρεται να το δεί να του δώσει διατροφή και να φερθεί σαν πατέρας, πρέπει να του αφαιρείται αμέσως η γονική μέριμνα.

Ματίνα: Πολλές αλλαγές, πάρα πολλές. Δεν υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τα παιδά στη χώρα μας. Μετά από άπειρα δικαστήρια δεν έχω δεί καμία απόφαση να προστατεύει εμένα και τα παιδιά μου. Δεν ξέρω αν αύριο θα έχω σπίτι να μείνω. Βγήκε μια απόφαση για επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα τους αλλά κανείς δεν νοιάζεται για την ψυχολογική τους κατάσταση και το τί βιώνουν όταν πάνε εκεί. Ούτε καν η εισαγγελέας ανηλίκων!

Παναγιώτης: Πρέπει να αλλάξουν και για τις δύο πλευρές οι νόμοι, να γίνουν πιο «ανθρώπινοι». Ευτυχώς ή δυστυχώς οι νόμοι έχουν βγεί για τις μαμάδες. Εγώ προσωπικά λέω πάντα στον γιό μου ότι πρώτα είναι η μανούλα και μετά εγώ στα μάτια του. Για μένα σαν μονογονέας η συνεννόηση με τη μανούλα, η ψυχραιμία και η αγάπη μας για το παιδί μας υπερτερεί σε κάθε δικαστική και νομική απόφαση. Πάνω απ’ όλα το καλύτερο για το παιδί.

Αντωνία: Η μάνα στην Ελλάδα είναι ξεκρέμαστη και οι νόμοι θα έπρεπε να την προστατεύουν. Οι δε μπαμπάδες που δεν φροντίζουν για τα παιδιά τους, θα έπρεπε να χάνουν κάθε δικαίωμα που έχουν, γιατί δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις. Τα παιδιά δεν είναι άψυχες κούκλες για να αδιαφορούν. Όταν τα έκαναν, ήταν καλά;

Αννέτα: Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε α) απο την κατάθεση της αίτησης να μπαίνει το παιδί υπο την προστασία του κράτους το οποίο θα πρέπει να δίνει το εκδικασθέν ποσό και να αναλαμβάνει να το εισπράτει αυτό απο τον υπόχρεο γονιό β)κατευθείαν να έχει πρόσβαση ο δικηγόρος του γονέα με την επιμέλεια των παιδιών σε όλα τα τραπεζικά και φορολογικά στοιχεία του υπόλογου γονέα και γ) μετά την τετράμηνη ΜΗ καταβολή διατροφής να φυλακίζεται ο υπόλογος!Ούτε μηνύσεις ούτε τρέχα γύρευε! Μπορεί να ακούγεται αυστηρό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεψρείται νορμάλ στην Ελλάδα κάποιος με σώας τας φρένας να φέρνει στον κόσμο παιδιά και να έχει το ελεύθερο απο το κράτος να παρατάει το παιδί/α του και να μην δίνει την διατροφή!Ας μην θίξω την περιουσία που χρειάζεται να πετάξεις στα δικαστήρια και το πόσο ψυχοφθόρο είναι να περνάς όλη αυτή την διαδικασία αν είσαι ο γονιός που μένει πίσω με τα παιδιά, και απλά ρωτάω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ;;;;; ΤΟ ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Ελευθερία: Ένας πατέρας θα πρέπει να χάνει τη γονική μέριμνα αν παίζει τζόγο και μιλάω για τζόγο που χάνονται περιουσίες. Γιατί το παιδί θα πάρει το μήνυμα ότι τα χρήματα βγαίνουν εύκολα και βγαίνουν με αυτό τον τρόπο.

Μυρτώ: Σε προηγμένα κράτη που σέβονται τους πολίτες και προστατεύουν τα ανήλικα τέκνα, όταν ένας γονέας δεν στηρίζει το ανήλικο τέκνο με διατροφή επειδή έτσι αυτός αποφάσισε, τότε ο άλλος γονέας έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο Δήμο της περιοχής του, εκχωρώντας όλα τα νόμιμα δικαιώατά του. Έτσι ο Δήμος αναλαμβάνει αμέσως να καλύψει τη διατροφή του παιδιού και στρέφεται εκείνος μετά κατά του γονέα που δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Εδώ γιατί πρέπει να παλεύει ένας γονέας χρόνια ολόκληρα με τα δικαστήρια και στο τέλος να μην φτάνει πουθενά; Έχουμε ένα σύστημα που θρέφει έναν ολόκληρο συρφετό χωρίς να βοηθάει στην ουσία κανένα παιδί!

*Τα ονόματα έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους.

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Σας περιμένουμε στη σελίδα μας στο facebook και γίνετε η φωνή μας. Δικό σας!