Γκάλοπ: Άλλαξαν οι άνθρωποι γύρω σου όταν άλλαξε η ζωή σου;

0

Σε βρήκαμε στη σελίδα μας στο facebook, σε ρωτήσαμε αν άλλαξαν οι άνθρωποι γύρω σου όταν άλλαξε η ζωή σου και οι απαντήσεις που πήραμε ήταν σε γενικές γραμμές, πολύ αισιόδοξες!

Ρούλα: Όταν χώρισα την 1η φορά, δεν είχα παιδιά. Εξαφανίστηκαν όλες οι φίλες και οι γνωστές μου ακόμη, αλλά εμφανιζόταν τακτικότατα οι σύζυγοι ή οι σύντροφοί τους για να με παρηγορήσουν. Ξαφνικά το @@@@ μεταφέρθηκε στο μέτωπό μου και συγγνώμη, αλλά έτσι το βίωνα το θέμα. Καλά για το σόι δεν το συζητώ, απλά για τα απολύτως απαραίτητα. Όταν χώρισα τη 2η φορά (σημείωση: τον ίδιο άντρα τον ξαναπαντρεύτηκα!!!) είχαμε κάνει και ένα παιδί. Το σόι επανεμφανίστηκε – τώρα είμαι μάνα δηλαδή απέκτησα κύρος!!! – αλλά εγώ ως μονογονέας πλέον τραβήχτηκα από τις 2ες φιλίες που είχα αποκτήσει μετά το 2ο γάμο, γιατί δεν είχα χρόνο (ούτε για να ξυθώ που λένε) με βρέφος στην αγκαλιά και εργαζόμενη και χωρίς γιαγιάδες παππούδες αδέρφια κοντά μου. Μεγαλώνοντας το παιδί μου, έκανα καινούριες γνωριμίες κυρίως όμως μονογονέων γιατί δε σας είπα…. οι σύζυγοι και σύντροφοι είχαν πάλι εμφανιστεί για παρηγοριά όπως οι προηγούμενοι…..!!!!!!!! Ξαναμετακόμισε το @@@@@ στο μέτωπο!!!!! χαχαχαχαχαχα!

Μαρία: Λες και όλα δεν έχουν τελειώσει. Χώρισα, μετακόμισα στο πατρικό μου με δύο παιδιά, επέστρεψα στη δουλειά και μονη μου στήριξη ο μπαμπάς μου. Όλοι στην απέξω! Μέχρι που βρήκα συντροφιά και στήριγμα από έναν ξένο που έγινε άνθρωπός μου. Πάτησα στα πόδια μου, μετακόμισα μόνη μου με τα μικρά και έκτοτε όλα άλλαξαν, ακόμη κι ο πρώην μου κάνει τον βίο αβίωτο. Πάλι δίπλα ο μπαμπάς μου, σε κάθε μου βήμα. Σόγια, μόγια και εγώ δεν ξέρω τί άλλο την έκαναν, έτσι απλά. Και το χειρότερο όλων είναι η άγνοια αυτών των ανθρώπων για την αλήθεια και η άγνοια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Γι’ αυτό κι εγώ συνεχίζω με ό,τι έχω, τα παιδιά μου, τον μπαμπά μου και έναν άνθρωπο βράχο δίπλα μου!

Ελένη: Εμένα απλά όλοι συγγενείς και φίλοι, μου είπαν πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω για μένα και το παιδί μου και ότι μακριά του θα είμαστε καλύτερα, οπότε όπως ήμουν, είμαι!

Βασιλική:  Ήμουν πολύ τυχερή, όταν χώρισα και έμεινα μόνη με ένα κοριτσάκι 3 ετών, είχα την οικογένεια και τους φίλους μου δίπλα μου σαν μια γροθιά. Δεν άλλαξε τίποτα. Δεν συζητούσαμε τίποτα για τον πρώην που έχει εξαφανιστεί και δεν άφηνα περιθώρια να συζητάμε για το παρελθόν. Είχα πάντα κάποιον δίπλα μου χωρίς αναλύσεις και συζητήσεις που πονάνε.

Χαρούλα: Αυτές τις στιγμές καταλαβαίνεις ποιοί σε αγαπούν πραγματικά. Χωρίς γιατί, πώς, όχι, μήπως απλά σου λένε ότι είναι δίπλα σου. Όταν κλείνει η πόρτα ενός σπιτιού, κανείς δεν ξέρει τί γίνεται μέσα. Όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν γιατί δεν άξιζαν στη ζωή μου, πόσο μάλλον στα παιδιά μου!

Ζωή: Αν άλλαξαν λέει….. ξαφνικά γίνεσαι η επικίνδυνη τσούλα που δεν ονειρεύεται άλλο από το να χωρίσει όλες τις παντρεμένες και δεσμευμένες φίλες της…. Ξαφνικά πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ότι είσαι δυνατή και δεν χαμπαριάζεις -γιατί οι περισσότεροι σε θεωρούν εύκολο θύμα. Ξαφνικά πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου να γίνει ο άντρας της ζωής σου – ακόμα και όταν αυτό σε κουράζει – και να αντιμετωπίζεις την κρατική ανεπάρκεια που θεοποιεί / εξαιρεί / σώζει /νομοθετεί για τον πολύτεκνο αλλά τον μονογονέα τον έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων της!!!

Γιώτα: Όταν χωρίζεις οι συγγενείς θέλουν να μάθουν τον λόγο από καθαρό κουτσομπολιό, τους ανεβάζει που «απέτυχες» και καυχιούνται που τα δικά τους παιδιά ζούν ευτυχισμένα στους δήθεν τέλειους γάμους τους. Στη πορεία όμως που σε βλέπουν να πολεμάς, το πράγμα αλλάζει, δεν σε βλέπουν δηλαδή καταρρακωμένη όπως περίμεναν. Οι φίλοι αν είναι αληθινοί, δεν χάνονται. Μετά το διαζύγιο απέκτησα πραγματικούς φίλους, είδα ποιοί με στήριξαν και εκτίμησα περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια των γονιών μου. Ακόμη και ανθρώπους που έχχασα επειδή με στιγμάτισαν ως τη «χωρισμένη» τους ευχαριστώ γιατί μου έδωσαν δύναμη να γίνω αυτό που είμαι σήμερα!

Αννέτα: Όταν χώρισα είχα τους γονείς μου στο πλευρό μου. Οι φίλες μου χάθηκαν και ελάχιστοι έμειναν κοντά μου. Χαίρομαι για τους ανθρώπους που γνώρισα μετά το χωρισμό γιατί με δέχονται όπως είμαι και δεν με κάνουν πέρα επειδή έχω παιδί. Είμαι μονογονέας και είμαι καλά!

Δέσποινα: Έχω τους ίδιους ανθρώπους γύρω μου, συγγενείς και φίλους, όπως και πριν. Δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή μου παρά μόνο το ότι είμαστε μείον έναν στο σπίτι τον οποίο και αυτόν τον βλέπω πολύ συχνά όταν έρχεται για τα κορίτσια. Απ’ όλα τα στραβά του πρώην που μας οδήγησαν στο διαζύγιο, κάθε μέρα λέω ένα ευχαριστώ από μέσα μου που όσο λάθος κι αν ήταν η επιλογή μου για σύζυγος, είναι καλός πατέρας και έβαλε τα κορίτσια πάνω από εγωισμούς και μικρότητες!

Ελπίδα:  Έχω τα παιδιά μου και μόνο γι’ αυτό θεωρούμαι ευλογημένη. Λυπάμαι για πολύ κόσμο που δεν ξέρει να ζεί τη ζωή του.

Έλλη: Ένα θα πω: Μεγάλος Ρατσισμός. Έλληνες Αθάνατοι!!!

Φανή: Πέντε χρόνια χωρισμένη Δόξα το θεό δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα! Είχα και έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στήριξαν και εξακολουθούν και με στηρίζουν και άνθρωποι που ήταν φίλοι του πρώην συζύγου μου στέκονται και είναι στην πρώτη γραμμή για μας ! Επίσης μπήκαν στη ζωή μου και άλλοι άνθρωποι μετά το χωρισμό που και αυτοί άνοιξαν την αγκαλιά τους και δέχτηκαν εμένα και τα δυο μου παιδιά χωρίς κάποιο δίλημμα για το οτιδήποτε ! Θλίβομαι ειλικρινά όταν διαβάζω τα σχόλια σας ότι υπάρχει αυτός ο ρατσισμός, δεν τον έζησα και ελπίζω ότι δεν θα τον ζήσω ! Ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου όλους όσοι μου συμπαραστέκονται και εύχομαι να σταματήσει αυτός ο ρατσισμός απέναντι στις μονογονεϊκες οικογένειες γιατί αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα!

Ελευθερία: Κάποιοι τρέφονται από μια κακή εξέλιξη στη ζωή του άλλου. Εκεί που πας να σταθείς στα πόδια σου, βλέπει τον κάθε ένα να περιμένει εναγωνίως το επόμενο επεισόδιο και να σε περνάει από ακτινογραφία. Γενικά, εκτός από μια απώλεια, δεν πήρα απογοητεύσεις, ίσα ίσα είδα την αγάπη των ανθρώπων που υπολόγιζα στη ζωή μου οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου, διακριτικά. Τους ευχαριστώ όλους να είναι καλά! Είναι σημαντικό όμως να ξέρουμε ότι κανείς μα κανείς δεν μπορεί να κουβαλήσει ξένα βάρη, ο καθένας έχει να φορτωθεί τα δικά του γι’ αυτό κι εγώ νομίζω ότι είναι το σωστό, να μην έχουμε δηλαδή πολλές απαιτήσεις από τους άλλους.

Αθανασία: Ευτυχώς για μένα όλοι οι φίλοι έμειναν δίπλα μου και απόκτησα ακόμα περισσότερους.Βέβαια σε κάποιες στιγμές,μηδαμινές θα έλεγα,όταν κάποιοι μάθαιναν ότι είμαι χωρισμένοι απομακρύνονταν αλλά όχι από αυτούς τους φίλους που με γνώριζαν,οι απλοί περαστικοί.Δεν με πτόησε ποτέ αυτό απλά με στενοχωρούσε λίγο γιατί δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα στενόμυαλοι άνθρωποι.Οι χωρισμένοι δεν είναι ίωση ή κολλητική ασθένεια απλά μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.