Η απώλεια και πώς να μην πέσεις στη παγίδα των μέντιουμ

1

Είναι γνωστό ότι τα μέντιουμ στη πλειοψηφία τους, εκμεταλλεύονται το πένθος των ανθρώπων. Τώρα που είμαι χήρα όμως, έχω αρχίσει και παίρνω τη δράση τους πολύ προσωπικά, διότι κάποια από τα θύματά τους είναι άνθρωποι που γνώρισα μέσα στο πένθος μου, που έχουν χάσει τους συζύγους τους όπως εγώ. Που είναι φίλοι μου.

Μετά από πολλές συζητήσεις με άλλες γυναίκες σαν εμένα, έμαθα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πείσεις τους γύρω σου, ότι τα μέντιουμ είναι απάτη. Είναι εύκολο να εξηγήσεις τα κόλπα που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση ότι έχουν ειδικές ικανότητες. Το δύσκολο κομμάτι όμως είναι να βγάλεις την ελπίδα από τους ανθρώπους, να τους πείσεις ότι δεν μπορούν να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους που έχουν φύγει απ’ τη ζωή. Γι’ αυτό ακόμη και ο πιο δύσπιστος, θα πεί ότι ορισμένα μέντιουμ είναι ψεύτικα. Ορισμένα όμως. Όχι όλα. Κι αυτό είναι που δίνει αβαντάζ στο μέντιουμ: Τα θύματα προτιμούν το κατασκευασμένο ψέμα απ’ την αλήθεια.

Παρακάτω θα δείτε 3 λόγους που με κάνουν να πιστεύω πως δεν υπάρχουν μελλοντολόγοι, μέντιουμ και άλλοι μεταφυσικοί!

Σου λένε αυτό που θέλει κάθε άνθρωπος να ακούσει
Αν θέλεις να θυμώσεις έναν άνθρωπο που έχασε τον αγαπημένο του, πες του φράσεις όπως «Ο άντρας σου/Η γυναίκα σου, θα ήθελε να είσαι χαρούμενη/ος, να κάνεις μια καινούρια αρχή, να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου μπλα μπλα». Ξεπατικωτούρα δηλαδή. Αυτό δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να το πείς και αν το πάρεις κατά γράμμα δεν ισχύει. Δεν ισχύει γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα ήθελε ο πεθαμένος και αν υπάρχει ζωή μετά θάνατο. Επίσης με εκνευρίζει που το παίζουν διαμεσολαβητές του στυλ «Ο άντρας σου μου είπε να σου πω πως σε αγαπάει και θέλει να είσαι καλά». Φαντάσου να έχεις πεθάνει και να πηγαίνει κάποιος να λέει στην οικογένειά σου, πράγματα που υποτίθεται θα ήθελες για εκείνους, χωρίς αντίλογο. Χωρίς να μπορείς να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Αν δεν είναι αυτό βεβήλωση νεκρού, τότε τι είναι;

Απορρίπτοντας τα μέντιουμ δεν απορρίπτεις τη μετά θάνατο ζωή
Οι κυριότερες θρησκείες του κόσμου πιστεύουν στη μετά θάνατο ζωή, επομένως τα λόγια κάθε μεταφυσικού, δείχνουν να έχουν βάση. Όμως το να απορρίπτεις τον κάθε ένα που δήθεν επικοινωνεί με το υπερπέραν και κάνει τον αγγελιοφόρο του ανθρώπου σου που πέθανε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μετά θάνατο ζωή. Σημαίνει μόνο ότι το μέντιουμ, εκμεταλλεύεται αυτή τη πιθανότητα, για να βγάλει λεφτά. Μπορεί πχ να μην ξέρεις αν ο άνθρωπός σου πήγε στο μέντιουμ και του είπε να σου πεί όλα αυτά τα όμορφα και συγκινητικά, αν όμως πιστεύεις στη ζωή μετά θάνατο, τότε ξέρεις πως το μέντιουμ σου λέει την αλήθεια. Τη μισή και κυρίως τη δική σου. Αυτό που θες να ακούσεις.

Βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος όπου έχει βρεί γαλήνη μπλα μπλα μπλα
Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα μέντιουμ για να λάβουν ενός είδους επιβεβαίωση. Όταν για παράδειγμα, αντιμετωπίζουν μια τραγική απώλεια, θέλουν να νιώσουν καλύτερα με κάθε κόστος. Αν θες να νιώσεις καλύτερα, μην απευθυνθείς σε μεταφυσικό ή μέντιουμ. Ρώτησε τον εαυτό σου αν λείπεις στον άνθρωπό σου που «έφυγε». Αν σε αγαπάει. Αν δεν υποφέρει πια. Και θα δώσεις μόνη σου τις απαντήσεις στον εαυτό σου. Διότι μόνο εσύ ξέρεις τον άνθρωπό σου καλά και μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις. Το μέντιουμ θα σου πει όσα ήδη γνωρίζεις. Άφησε την αλήθεια που ήδη γνωρίζεις, να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Κι αν χρειάζεσαι από κάποιον εντελώς άγνωστο, να επικυρώσει την αλήθεια αυτή, τότε εγώ είμαι ένας άγνωστος και σου λέω πως είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπός σου που έχασες σε αγαπάει, του λείπεις και δεν υποφέρει πια. Τώρα με πιστεύεις;

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/