Ζήτησα διαζύγιο επειδή η μητέρα του είχε καρκίνο

0

Παντρεύτηκα και χώρισα μέσα σε ένα χρόνο, ευτυχώς χωρίς παιδιά. Όταν οι άνθρωποι με ρωτάνε τι έγινε, συνήθως απαντώ «Ήμασταν πολύ νέοι» ή «Δεν ταιριάζαμε» ή «Δεν τα πηγαίναμε καλά». Υπάρχουν πολλά «δεν» και ενώ όλα αυτά δεν είναι ψέμα, ο βασικός λόγος που έφυγα ήταν επειδή η μητέρα του είχε καρκίνο.

Το ξέρω ότι αυτό με κάνει να ακούγομαι κακός άνθρωπος χωρίς αισθήματα αλλά αυτό ήταν που οδήγησε τον γάμο μου στο διαζύγιο και αν λέω ψέμματα στους άλλους, από τον εαυτό μου δεν μπορώ να κρυφτώ.

Πέρσι τέτοια εποχή, μας πήρε η μητέρα του άντρα μου και μας είπε τα άσχημα νέα αν και λίγο μπερδεμένα. Κανείς δεν ήξερε αν μπορούσε να θεραπευτεί, το μόνο που ξέραμε ήταν ότι είχε καρκίνο στο κεφάλι κι αυτό από μόνο του ήταν σκληρό. Εκείνο τον καιρό σκόπευα να ζητήσω διαζύγιο και όταν έμαθα τα νέα, σκέφτηκα ότι δεν ήθελα να πεθάνει. Όχι μόνο επειδή ήταν η μητέρα του άντρα μου αλλά και επειδή αν πέθαινε δεν θα μπορούσα να χωρίσω. Κανείς δεν ζητάει διαζύγιο από κάποιον που έχει χάσει τη μητέρα του. Εγωιστικό ναι, αλλά ήθελα πάση θυσία να φύγω και έπρεπε οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν ευνοϊκές.

Παρά τα αισθήματά μου, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τον παρηγορήσω και να του συμπαρασταθώ. Προσπάθησα να τον πείσω ότι θα γίνει καλά γιατί ήθελα να γίνει καλά και το ήθελα πιο πολύ για μένα, για να μπορώ να φύγω.

Δύο μήνες μετά προγραμματίστηκε και το χειρουργείο και παρ΄όλο που ήξερα ότι ,αν στη θέση της ήταν η δική μου μητέρα θα ήμουν ράκος, το συνεχόμενο άγχος του, ειλικρινά με τρέλαινε. Ξέρω ότι σας φαίνομαι ψυχρή και αναίσθητη αλλά όσο εκείνος αγχωνόταν, τόσο έβλεπα έναν άντρα που δεν γνώριζα και που σίγουρα δεν ήταν αυτός που ήθελα να περάσω τη ζωή μου μαζί του. Μέσα σε όλη αυτή τη κρίση, ανακάλυψα ότι σε μια ανάλογη περίπτωση, δεν ήταν ο άνθρωπος που θα με στήριζε, αντιθέτως γινόταν υπερβολικά δραματικός. Σχεδόν του άρεσε να κλαίγεται στον καθένα που συναντούσε και έλεγε και ξανάλεγε «ο καρκίνος της μάνας μου» και ο «καρκίνος της μάνας μου». Ο καρκίνος της μητέρας του, με έκανε να δω μια πλευρά του άντρα μου που δεν γνώριζα και δεν μου άρεσε. Το πρόβλημα υγείας της μητέρας του, έδωσε ώθηση σε αυτό που είχα αποφασίσει αλλά θα μπορούσα να αναιρέσω αν έβλεπα από τη πλευρά του άντρα μου μια πιο ώριμη και συγκροτημένη στάση.

Δεν υπάρχει τρόπος να αφηγηθώ αυτή την ιστορία χωρίς να φανώ κακιά, επομένως θα το παραδεχτώ…ναι είμαι κακός άνθρωπος και υπήρξα κακή σύζυγος. Και δεν το χειρίστηκα καλά και με ένοιαξε μόνο ο εαυτός μου. Και όταν ζήτησε άδεια από τη δουλειά του για να πάει στο νοσοκομείο την ημέρα της εγχείρησης, προφασίστηκα επαγγελματικό ταξίδι και δεν πήγα και εκείνος ,παραδόξως, το δέχτηκε. Γιατί δεν μπορούσα να είμαι εκεί στο νοσοκομείο και να φέρομαι σαν μέλος της οικογένειας και να παρηγορώ κάποιον που ήθελα να χωρίσω. Είμαι κακιά όχι ψεύτρα.

Κι έτσι όσο ο πρώην άντρας μου πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο, εγώ είχα χρόνο να σκεφτώ. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή ήμουν που δεν είχαμε παιδιά και δεν ήθελα με τίποτα να περάσω τη ζωή μου μαζί του. Ήμουν καλύτερα χωρίς εκείνον και ταυτόχρονα ένιωθα άσχημα που όλο αυτό το ένιωθα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ένιωθα άσχημα που εκείνος ανησυχούσε για την υγεία της μητέρας του και εγώ ανησυχούσα μην τυχόν μείνω μέρα παραπάνω μαζί του.

Τελικά η μητέρα του έγινε καλά και γύρισε στο σπίτι της. Την επόμενη μέρα, ανακοίνωσα στον άντρα μου ότι φεύγω και έφτιαξα τα πράγματά μου «Δηλαδή όσο εγώ φρόντιζα τη μητέρα μου εσύ έψαχνες για σπίτι;» με ρώτησε. Του είπα «Ναι».

Δεν ήθελα να γίνουν έτσι τα πράγματα, δεν παντρεύτηκα για να χωρίσω ούτε περίμενα να αρρωστήσει η μητέρα του για να ζητήσω διαζύγιο. Το ήθελα από πρίν αλλά εν όψει του χειρουργείου, δεν υπήρχαν καλύτερες συνθήκες για να το κάνω και δεν θα υπήρχαν ποτέ. Δεν μπόρεσα να ζητήσω διαζύγιο όταν μάθαμε τα νέα, δεν μπόρεσα να ζητήσω όταν έγινε το χειρουργείο, ύστερα θα έκανε χημειοθεραπείες άρα πάλι δεν θα ήταν κατάλληλη η στιγμή και μέχρι να θεραπευτεί τελείως η μητέρα του, θα περνούσε ένας χρόνος, αν δεν αρρώσταινε κάποιος άλλος. Δεν υπάρχει «καλή» στιγμή για να ανακοινώσεις κάτι τέτοιο όποτε και αν το επιλέξεις, αλλά σίγουρα υπάρχουν κακές στιγμές που καλό είναι να το αναβάλλεις. Και το ανέβαλλα μέχρι εκεί που μπορούσα. Για τον άντρα μου και για, σχεδόν όλο, τον κόσμο θα είμαι πάντα αυτή που δεν στήριξε τον άντρα της και τον παράτησε εν μέσω κρίσης. Για μένα θα είμαι πάντα αυτή που δεν μπορούσε να περάσει μέρα περισσότερη με αυτόν τον άνθρωπο.

Πηγή: huffingtonpost.com
(ο τίτλος του κειμένου, προέρχεται από τον τίτλο του κειμένου της ξένης πηγής)

 Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.