Υπάρχουν και αυτοί που «κάθονται» στη διατροφή

0

Διαβάζω πολλά άρθρα τελευταία για το πώς να προστατευτούν οι μητέρες από αδιάφορους μπαμπάδες που δεν βλέπουν τα παιδιά τους και κάνουν τα πάντα για να μην δίνουν διατροφή. Επικρατεί δε η άποψη ότι αυτός που καλείται να πληρώσει διατροφή μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα επειδή σύμφωνα με το δικαστήριο, ο γονιός αυτός παρά την καταβολή της διατροφής, μπορεί να ζήσει μια χαρά.

Για όλα αυτά, αισθάνομαι την ανάγκη να διηγηθώ τη δική μου ιστορία και ύστερα να αναδείξω και τη πλευρά του συντρόφου μου, ο οποίος είναι επίσης διαζευγμένος με ένα παιδί.

Καταρχάς πιστεύω ότι οι γονείς που έχουν την επιμέλεια πρέπει κάθε μήνα να προσκομίζουν αποδείξεις για τη διατροφή που παίρνουν και που υποτίθεται ότι ξοδεύουν για τα παιδιά. Γιατί;

Διότι όταν ο δικαστής έδωσε προσωρινή επιμέλεια στον πρώην σύζυγό μου, έπρεπε να του καταβάλλω διατροφή. Κατά το διάστημα που ζούσαμε χωριστά και περιμέναμε να γίνει το δικαστήριο, ο πρώην δεν έδωσε δεκάρα για τα δυο παιδιά μας και πλήρωνα εγώ τα πάντα, από τον υπολογιστή του γιού μας που χάλασε μέχρι το μπαλέτο της κόρης μας. Δεν είχα άλλη επιλογή διότι αν δεν πλήρωνα εγώ, ο Γιώργος θα σταματούσε τα Αγγλικά και η Ειρήνη δεν θα είχε παπούτσια για το σχολείο.

Όταν λοιπόν το δικαστήριο όρισε διατροφή, τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλλω δεν έφταναν για να πηγαίνουν τα παιδιά ωδείο και επειδή ο πατέρας τους αρνούνταν να πληρώσει, αναγκαστικά το σταμάτησαν.

5 χρόνια μετά οι ανάγκες των παιδιών έχουν αλλάξει και πληρώνω μεγαλύτερη διατροφή παρ’ όλο που ο πρώην άντρας μου παίρνει τον διπλάσιο μισθό από μένα και δεν έχει έξοδα ενοικίου ή αυτοκινήτου. Είμαι αναγκασμένη να πληρώνω πανάκριβο Χριστιανικό ιδιωτικό σχολείο και για τα δύο παιδιά επειδή ο πρώην άντρας μου το απαίτησε και το δικαστήριο συναίνεσε.

Ο πρώην μου παίζει ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που το λένε «Μέχρι τέλους». Περιμένει δηλαδή μέχρι και το τελευταίο λεπτό να δεί αν θα πληρώσω εγώ κάτι για τα παιδιά και αν δεν το κάνω, φτάνει μέχρι το σημείο να διαμαρτύρονται τα παιδιά για να το πληρώσει εκείνος κάτι που φυσικά δεν το κάνει πάντα. Μερικά πράγματα που έχω πληρώσει από τότε που πήραμε διαζύγιο είναι τα εξής:

Μπουφάν γάντια και σκούφους και για τα δύο παιδιά κάθε χρόνο και παρ’ όλα αυτά ο πρώην σύζυγος στέλνει τα παιδιά στο σχολείο με τζάκετ ακόμη κι όταν έξω παγώνει το σύμπαν!

Κομμωτήριο. Ναι μέχρι και πρίν ενάμιση χρόνο ο πρώην άντρας μου πήγαινε τα παιδιά για κούρεμα μια φορά τον χρόνο. Δεν έχω πρόβλημα που δεν κουρεύει τα παιδιά, όμως έχω πρόβλημα όταν η Ειρήνη κόλλησε ψείρες στη κατασκήνωση και εκείνος δεν την κούρευε αν δεν πλήρωνα.

Πρίν λίγο καιρό, προσπάθησα να κάνω μια συμφωνία με τον πρώην άντρα μου, να αγοράσω εγώ τα παπούτσια για τους αγώνες μπάσκετ του Γιώργου και εκείνος να πληρώσει τη μισή συνδρομή (ούτε καν ολόκληρη). Τελικά ο πρώην μου, περίμενε μέχρι να αγοράσω τα παπούτσια του παιδιού τα οποία έκρινε ως «πολύ βαριά» για το πόδι του και ακατάλληλα για μπάσκετ και επειδή αρνήθηκα να τα επιστρέψω, πήγε εκείνος και τα επέστρεψε υποτίθεται (ή πήρε πίσω τα χρήματα δεν ξέρω) και φυσικά δεν πλήρωσε τη συνδρομή και το παιδί δεν έπαιξε μπάσκετ.

Ο πρώην μου δεν έχει αγοράσει ούτε ένα τζήν παντελόνι για τον γιό μας κι αφού επί 2 χρόνια έβλεπα το Γιώργο με το ίδιο τζήν που κόντευε να «λιώσει», πήγα και του αγόρασα 3 ζευγάρια. Το ίδιο και με τη σχολική του τσάντα που επί δύο χρόνια το παιδί κυκλοφορούσε με λιωμένο σακίδιο και πήγα και του αγόρασα.

Η Ειρήνη έχει πάθος με το χορό και κάποια στιγμή την κάλεσαν να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό. Εννοείται ότι πλήρωσα για στολή, ειδικά παπούτσια και όλα τα αξεσουάρ ενώ ο πατέρας της πέρσι αρνήθηκε να πληρώσει τη συμμετοχή της σε έναν άλλον διαγωνισμό χορού επειδή η Ειρήνη συμμετείχε μόνο σε έναν χορό προς το τέλος.

Παλεύω καθημερινά να τα βγάλω πέρα όχι επειδή δίνω διατροφή αλλά επειδή δίνω δυο φορές διατροφή μία αυτή που όρισε το δικαστήριο κι άλλη μία το μερίδιο του πρώην άντρα μου. Κάθε εβδομάδα ο φίλος μου, μου στέλνει κρέας από τη φάρμα του και οι γονείς μου, μου δανείζουν χρήματα για να μπορώ να βγάλω την εβδομάδα που συνήθως δεν τη βγάζω. Ο πατέρας μου κάνει δυο δουλειές και η μαμά μου τρείς ενώ είναι άνθρωποι σε ηλικία σύνταξης και όλα αυτά τα χρόνια, περίμεναν αυτή τη στιγμή για να ξεκουραστούν και όχι για να δουλεύουν και να πληρώνουν εμένα.

Πρίν ένα μήνα με πήρε η γιαγιά μου τηλέφωνο ενθουσιασμένη να μου πεί ότι πούλησε μερικά κοσμήματά της για να μου δώσει χρήματα. Οι παππούδες μου ίσα που ζούν από την απειροελάχιστη σύνταξή τους και κάθε φορά που το σκέφτομαι, κλαίω. Μερικές φορές θυμώνω με Τον Θεό. Εντάξει καταλαβαίνω ότι ίσως πρέπει να περάσω όλη αυτή τη κόλαση για κάποιο λόγο αλλά η οικογένειά μου, γιατί πρέπει να θυσιάζεται για μένα;

Τώρα αισθάνομαι την ανάγκη να σας μιλήσω και για την πλευρά του φίλου μου που είναι διαζευγμένος και πληρώνει διατροφή.

Πρίν 9 χρόνια ο φίλος μου, αποφάσισε να κάνει το «σωστό» που λέμε και να παντρευτεί την κοπέλα του που έμεινε έγκυος. Ήταν και οι δύο περίπου 22 ετών. Όταν ο γιός τους έγινε 10 μηνών, ο φίλος μου βρήκε στο κινητό της γυναίκας του μηνύματα από κάποιον άλλον. Η γυναίκα του, αρνήθηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση ενώ ένα μήνα μετά, βρήκε άλλο ένα μήνυμα από την μικρή της ξαδέρφη που την εκβίαζε πως αν δεν της έπαιρνε ποδήλατο, θα του τα έλεγε όλα. Ο φίλος μου, έφυγε την αμέσως επόμενη μέρα από το σπίτι.

Η γυναίκα του δεν άφηνε τον φίλο μου να δεί το μωρό μέχρι να γίνει το δικαστήριο ενώ ο φίλος μου, δούλευε μέρα νύχτα για να πληρώνει μια αρκετά υψηλή προσωρινή διατροφή. Η γυναίκα του τον έσερνε και τον ξανα-έσερνε στα δικαστήρια ζητώντας κάθε φορά και μεγαλύτερη διατροφή. Η γυναίκα του, ζήτημα να έχει δουλέψει δύο χρόνια σε όλη της τη ζωή ενώ δύο χρόνια μετά το διαζύγιό τους, έμεινε έγκυος από έναν άλλον και τον παντρεύτηκε. Η γυναίκα του μιλάει συνέχεια άσχημα στο παιδί για τον πατέρα του και οι γονείς της, προσπαθούν να πείσουν το παιδί να αλλάξει επώνυμο με τη δικαιολογία ότι «πρέπει να ταιριάζει με της μαμάς!». Πέρσι ο γιός του φίλου μου, βγήκε πρώτος στη ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου και έβγαλε φωτογραφία με τη μητέρα του και τον πατριό του. Η πρώην γυναίκα του φίλου μου, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να γράψουν ως λεζάντα ότι ο πατριός του ήταν ο πατέρας του κι αυτό είναι ένα από τα εκατοντάδες άθλια πράγματα που έχει κάνει αυτή η γυναίκα όχι μόνο εις βάρος του πρώην άντρα της αλλά κυρίως, εις βάρος του παιδιού.

Ύστερα από πολλαπλές φορές που έσυρε τον φίλο μου στα δικαστήρια, ο φίλος μου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του ως στέλεχος και να δουλέψει στα χωράφια του πατέρα του. Κι επειδή πλέον δεν βγάζει καλά λεφτά, η πρώην γυναίκα του, δεν τον έχει πάει στα δικαστήρια εδώ και δύο χρόνια διότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»!

Οι περισσότεροι βιάζονται να κρίνουν αυτόν που πληρώνει διατροφή καθώς και το ποσό που δίνει. Δυστυχώς, αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά στη διατροφή του διαζυγίου.

Πηγή: Divorcedmoms.com

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.