Xώρισα τον πλούσιο σύζυγό μου και βρήκα την αληθινή αγάπη σε ένα νησί

0

Αποφάσισα να αφήσω τη ζωή μου στην πόλη και να σταματήσω να είμαι η σύζυγος γνωστού επιχειρηματία. Πίστευα πως αν έπαιρνα την κόρη μου και πήγαινα στην επαρχία, ότι θα μπορούσα να βρώ την γαλήνη και την ηρεμία που αναζητούσα.

Σε όλη τη διάρκεια του γάμου μου, μπορούσα να κάνω όποιο ταξίδι ήθελα αρκεί να το ζητούσα. Είχα υπηρέτρια, κηπουρό, προσωπικό γυμναστή και η κόρη μου πήγαινε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία. Η ζωή μου στα κοινωνικά δίκτυα, φαινόταν αψεγάδιαστη και ονειρεμένη. Δεν είχα όμως το πιο σημαντικό: Ευτυχία.

Ο σύζυγος μου ήταν αθλητικός τύπος και πολύ επιτυχημένος οικονομικά. Μόνο η κόρη μου και μερικοί φίλοι γνώριζαν τι συνέβαινε, πίσω από τις κλειστές πόρτες. Με τρία σπίτια σε διάφορες χώρες, ήταν σπάνια στο σπίτι και εξαφανιζόταν για μέρες χωρίς να επικοινωνήσει μαζί μας. Κάθε φορά έλεγα ότι δεν πάει άλλο, ετοίμαζα χαρτιά για διαζύγιο και μετά από την επιμονή του, γυρνούσα στο σπίτι.

Ήμουν μόνη μου για μέρες έπειτα από έναν ακόμη καυγά και κοιτούσα τη βέρα στο χέρι μου γνωρίζοντας πλέον καλά ότι τα προβλήματα μας δεν θα τελείωναν ποτέ. Αντιθέτως γινόντουσαν ολοένα και χειρότερα. Έκανα λοιπόν αίτηση διαζυγίου.

Όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί ήθελα να αφήσω τα σπίτια, τα ταξίδια και την οικονομική μου ασφάλεια. Γιατί δεν υπήρχε γαλήνη στη ζωή μου, γιατί δεν μπορούσα σεβαστώ τον εαυτό μου τη στιγμή που επέτρεπα σε αυτό τον άντρα να μου φέρεται έτσι καθημερινά, κι αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα. Κάθε μέρα που περνούσε και έμενα στο γάμο μας, έδειχνα στην κόρη μου ότι είναι φυσιολογικό να της φέρεται έτσι ένας άντρας.

Οι επόμενοι μήνες που ακολούθησαν μετά την αίτηση διαζυγίου, ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. Αν γνώριζα από πριν τι θα περνούσα, ίσως να μην το είχα κάνει. Η ζημιά στην έφηβη κόρη μου ήταν πάρα πολύ μεγάλη και μου ξερίζωνε την καρδιά.

Μετακόμισα και έφυγα σε μια επαρχιακή πόλη, αρκετά μακρυά από εκείνον. Με ψυχοθεραπεία μπόρεσα μαζί με την κόρη μου να χτίσω μια νέα ζωή, να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να αφοσιωθούμε στον παρόν. Αρχίσαμε να πηγαίνουμε μαζί γυμναστήριο και τρέχαμε καθημερινά, για να αποκτήσουμε καινούριες συνήθειες. Όταν λοιπόν πέρασε κάποιος χρόνος, ξεκίνησα να βγαίνω με διάφορους άντρες, εντελώς φιλικά. Παρόλο που περνούσα αρκετά καλά μαζί τους, δεν είχα δεθεί με κανέναν. Όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο μετά από ένα χρόνο, όλα άλλαξαν.

Καθώς το καλοκαίρι έφτανε στο τέλος του, γύρισα στο πατρικό μου για να το βάλω προς πώληση. Μια μέρα αποφάσισα να κατέβω μια βόλτα στην παραλία. Καθώς ξάπλωσα στην πετσέτα, πήρα το βιβλίο μου και ξεκίνησα να χαζεύω αριστερά και δεξιά. Τότε παρατήρησα έναν όμορφο άντρα να περπατά κατά μήκος της παραλίας, μέχρι που έκατσε λίγα μέτρα πιο πέρα και ξεκίνησε επίσης να διαβάζει. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης που είχα μετά από τόσα χρόνια κακού γάμου, με έκαναν να μην θέλω να του μιλήσω καν.

Παρατήρησα ότι ήταν συγκεντρωμένος στο βιβλίο του, χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις γυναίκες με μαγιώ που υπήρχαν στην παραλία. Μετά από μια ώρα αποφάσισα να φανώ πιο φιλική, πήρα μια βαθιά ανάσα και πήγα προς το μέρος του.

Χωρίς να το καταλάβω καν τον ρώτησα τι ακριβώς διάβαζε και αφοπλιστικά μου είπε διεθνείς επιστήμες. Ένιωσα κάτι να με χτυπάει ξαφνικά, η βαθιά φωνή του σε συνδυασμό με το πανέμορφο πρόσωπο του με έκαναν να ανατριχιάσω. Περάσαμε την επόμενη ώρα μιλώντας για βιβλία, για εμάς και ανταλλάξαμε τηλέφωνα και email.

Όταν γύρισα σπίτι, του έστειλα email και του πρότεινα να πάμε για ποτό. Πήγαμε στο σημείο που γνωριστήκαμε με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και ένιωσα αυτό που εδώ και χρόνια δεν ήξερα ότι υπήρχε. Μιλούσαμε αρκετό καιρό. Για βιβλία που μας άρεσαν, για τη ζωή μας, τα παιδιά μας, τις ελπίδες και τα όνειρα μας. Ήξερα μέσα μου ότι υπήρχε η πιθανότητα μιας σοβαρής σχέσης μαζί του.

Όταν οι φίλοι μου κατάλαβαν ότι είχα συναισθήματα για εκείνον, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους. Ήξεραν ότι αν έμενα μαζί του θα συνέχιζα την ζωή στην επαρχία και καταλάβαινα ότι θεωρούσαν την διαμονή μου εκεί παροδική.

Ανακάλυψα ότι έστω και μετά από χρόνια μπορούσα να σταθώ σε μια καινούρια σχέση και να νιώσω πράγματα ξανά. Ζούμε ευτυχισμένοι μαζί με την κόρη μου στο νησί και είμαστε παντρεμένοι, εδώ και 20 μήνες περίπου. Η ζωή μου μπορεί να είναι πιο δύσκολη πλέον οικονομικά αλλά δεν θα την άλλαζα για όλα τα χρήματα του πρώην συζύγου μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει πλέον είναι η ευτυχία της κόρης μου και να είμαι καλά με τον άντρα που διάλεξα στο πλάι μου.

Νίκη

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ