Θέλει πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά για να πληρώνει λιγότερη διατροφή

0

«Χώρισα με τον άντρα μου πρίν από περίπου 8 χρόνια. Έχουμε δύο αγόρια 9 και 15 ετών και έχω την αποκλειστική επιμέλεια και τη γονική τους μέριμνα, διότι εκείνος έχασε τη μέριμνα λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. Να σημειωθεί ότι έχω ξαναπαντρευτεί.

Με τον πρώην άντρα μου χάσαμε επαφή για περίπου 5 χρόνια ώσπου έμαθα ότι σκοτώθηκε η κοπέλα του επάνω στη γέννα του παιδιού τους. Πραγματικά στενοχωρήθηκα για εκείνον διότι ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα τελείωσε ο γάμος μας, κανείς δεν αξίζει να χάσει τη μητέρα του παιδιού του και να μείνει το παιδί του ορφανό.

Από τότε που ο νυν σύζυγός μου μαζί με τα παιδιά μου πήγαμε στη κηδεία να τον τιμήσουμε, αποκτήσαμε ξανά επαφές. Πρόσφατα έμαθα ότι έστειλε το γιό του στους γονείς του σε άλλη χώρα γιατί εκείνος δεν μπορούσε να τον φροντίσει.

Φαίνεται να έχει αλλάξει, έχει πιάσει δουλειά και πρίν λίγο καιρό έκανε καινούρια σχέση με μια κοπέλα που έχει δύο παιδιά από άλλο γάμο. Παίρνει συχνά τηλέφωνο και ζητάει να μιλήσει και να δεί τα παιδιά και μια φορά πέρασε ολόκληρο Σαββατοκύριακο μαζί τους. Πρόσφατα παραπονέθηκε για τη διατροφή επειδή όπως λέει, το εισόδημά του δεν είναι αρκετό και ότι χρωστάει παντού. Μην σας τα πολυλογώ, ζητάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά επειδή θέλει να μειωθεί η διατροφή. Πρότεινα στον 15χρονο γιο μου να περνάει κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο με τον πατέρα του και δεν ήθελε, του αρέσει μου είπε όπως είναι τώρα τα πράγματα, δηλαδή να βλέπονται όποτε εκείνος νιώθει ότι το έχει ανάγκη.Να πιέσω τον μεγάλο μου γιό να το κάνει; Και αν όχι, πόσο δίκαιο είναι να πιέσω τον μικρό, να περνάει επίσης κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο με τον μπαμπά του; Πραγματικά θέλω τα παιδιά μου να περνάνε χρόνο με τον πατέρα τους και ουδέποτε έχω παρεμποδίσει την επικοινωνία τους, μαζί του.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχω, είναι ότι ο πρώην άντρας μου δεν έχει σταθερό μέρος αυτή τη στιγμή. Μετακινείται συχνά και κάποιες φορές μένει με τη κοπέλα του οπότε ανησυχώ για την επικοινωνία του με τα παιδιά και πού θα μένουν όταν εκείνος δεν βρίσκεται κάπου μόνιμα. Τί να κάνω;

Απάντηση
Το πρώτο πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αγαπητή φίλη, είναι γιατί θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά. Εάν το κάνει για να πετύχει μείωση της διατροφής, η δική μου απάντηση είναι όχι.

Εγώ προσωπικά, για να μπορέσω να επιτρέψω στα παιδιά μου να περάσουν χρόνο με έναν πατέρα που τα εγκατέλειψε για 5 χρόνια, πρέπει να μου δώσει έναν καλύτερο λόγο να το κάνω και σίγουρα ο λόγος αυτός, δεν είναι να εξοικονομήσει χρήματα. Σε όλα αυτά, πρόσθεσε και το γεγονός ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνος να έχει ένα σταθερό μέρος διαμονής, οπότε είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς πόσο υπεύθυνος θα είναι όταν είναι μαζί με τα παιδιά του.

Το να θέλει να περνάει χρόνο με τα παιδιά για να πληρώνει λιγότερα χρήματα, δεν μου δείχνει πατέρα με πατρικά αισθήματα προς τα παιδιά του. Διότι ουσιαστικά δεν θέλει να τα γνωρίσει αλλά να βγάλει κέρδος από τη γνωριμία του, μαζί τους.

Πόσο καιρό μετά, αφού πέθανε η κοπέλα του και έστειλε το παιδί του πακέτο στους γονείς του, έκανε καινούρια σχέση; Φαίνεται άτομο που δεν συνδέεται συναισθηματικά με τους ανθρώπους, ούτε καν με το μωρό του που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεί τρόπο, να μεγαλώσει ο ίδιος και επιτέλους μια φορά, να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στο 15χρονο γιό σου, αρέσει η κατάσταση όπως είναι. Γιατί να τον αναγκάσεις να περάσει περισσότερο χρόνο με τον πατέρα του μόνο και μόνο επειδή εκείνος δεν θέλει να πληρώνει ό,τι του αναλογεί; Και γιατί να επιτρέψεις σε ένα 9χρονο παιδί να περνάει χρόνο με έναν πατέρα που δεν ξέρει ούτε που μένει; Εσύ σαν μητέρα, δεν ανησυχείς, πού θα μένουν τα παιδιά σου όταν είναι στον μπαμπά τους;

Θα σου πρότεινα λοιπόν, να πείς στον πρώην άντρα σου ότι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών σου είναι το κυριότερο μέλημά σου και όχι το πόσο θα πληρώσει για διατροφή. Ότι όσο τα παιδιά είναι άνετα με το γεγονός να βλέπουν τον πατέρα τους, είσαι κι εσύ εντάξει με αυτό. Αλλά δεν θα διανυκτερεύουν μαζί του εκτός αν σου αποδείξει ότι είναι υπεύθυνος σε σημείο να μπορεί να τους παρέχει ένα ασφαλές μέρος.

Με άλλα λόγια, πες του ότι πρέπει να μεγαλώσει και να σταματήσει να μεταθέτει στους άλλους, την ευθύνη που έχει απέναντι στα παιδιά του. Δεν είναι δική σου ευθύνη, ούτε των παιδιών σου, να ξαλαφρώσετε το δικό του πορτοφόλι!

Πηγή: http://divorcedmoms.com/