Τα παιδιά δεν θέλουν τέλειους γονείς. Αποδοχή και αγάπη θέλουν!

0

Δεν ξέρω αν ήμουν πάντα έτσι, τόσο ευαίσθητη και τόσο συναισθηματική αλλά από τότε που έγινα μαμά όλα με επηρεάζουν αλλιώς! Λες και άλλαξε ο κόσμος μου και όλα μπορεί να συντελέσουν στο να ανοίξουν οι βρύσες (δάκρυα) και να ξεχυθεί ορμητικός χείμαρρος.

Τα αγαπάω τα παιδιά μου. Ή μάλλον…όχι απλά τα αγαπάω! Τα υπέρ αγαπάω! Σε μια αγάπη που τα τυλίγει σαν ζεστή κουβέρτα, που τα θέλει να νιώθουν ασφάλεια και προστασία, που τα θέλει να είναι συνεχώς με ένα μεγάλο χαμόγελο, που επιθυμεί μια ζωή για αυτά γεμάτη γέλιο και ευκολίες!

Και εκεί είναι που έρχεται η πραγματικότητα, και με λυγίζει… μου δείχνει πόσο σκληρή είναι, αδυσώπητη θα έλεγα, που δεν συγχωρεί τα λάθη, δεν δίνει πολλές ευκαιρίες και πολύ συχνά δίνει “σφαλιάρες” και γονατίζει!

Και εκεί νιώθω τόσο μικρή, τόσο ευάλωτη, τόσο ανήμπορη να μπορώ να τους δώσω αυτό που διακαώς επιθυμώ: την ανακούφιση!

Ναι. Είμαι μια μαμά άνθρωπος όχι σούπερ ήρωας! Είμαι μια μαμά που κάνει λάθη, που άλλοτε θυμώνει και άλλοτε φωνάζει, που άλλοτε βαριέται και άλλοτε γελά, άλλοτε λυπάται και άλλοτε απλά απολαμβάνει τις στιγμές!

Μα πάνω από όλα είμαι μια μαμά που κατανοεί όσο και δύσκολο και αν της είναι να αφήσει τα παιδιά της να μεγαλώσουν και να τα γεμίσει με τις πιο σημαντικές αναμνήσεις, στηρίζοντας τα ώστε να κάνουν σωστές επιλογές και να τα θωρακίσει για να αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον και ένα σκληρό κόσμο!

Εσύ! Ναι εσύ, που μπορείς και με κρίνεις, που λες ότι είμαι υπερβολική ή υπέρ προστατευτική ή που τα παιδιά σου τα μεγαλώνουν άλλοι…

Έχω κάνω περισσότερα λάθη από όσα ακόμα μπορώ να παραδεχτώ αλλά είμαι περήφανη! Περήφανη ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ!

Μα έχει έρθει η ώρα να τα αφήσω να μεγαλώσουν και άλλο…και αυτό με γεμίζει από συγκίνηση! Γιατί κάθε επίτευγμα είναι δικό τους! Γιατί πια είναι ικανά ώστε να κάνουν πολλά πράγματα!

Και όσο και αν με πονάει που η ζωή θα είναι αμείλικτη μαζί τους και θα βιώσουν συναισθήματα που καμία μαμά δεν θέλει τα παιδιά της να ζήσουν, ξέρω πως θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά! Και θα έχουν πάντα την ασφάλεια και την αγάπη που τους χρειάζεται, οποιαδήποτε στιγμή!

Να θυμάστε πως τα παιδιά δεν θέλουν τέλειους γονείς μα θέλουν αγάπη άνευ ορίων και αποδοχή! Όπως μας αγαπάνε και μας αποδέχονται και αυτά!

Υ.Γ. Αφιερωμένο στα παιδιά μου: Στην Αφροδίτη & στον Γιάννη!

Κέλλυ Σχοινά Κωνσταντουράκη

Ευχαριστούμε τη μαμά Κέλλυ, αγαπημένη μας αναγνώστρια και ραδιοφωνική παραγωγό για τη πολύ όμορφη ιστορία της. Περισσότερα μπορείτε να διαβάζετε στο blog της http://mousikesnotes.blogspot.gr/