Παρά λίγο να χάσω τη ζωή μου κάποτε σε ατύχημα με μηχανή. Πώς να πω στη μάνα μου ότι πήρα μηχανή;

0

Είμαι 22 χρονών και ζω με τη μαμά μου (οι γονείς μου είναι χωρισμένοι). Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές, υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, αλλά τους τελευταίους 6 μήνες έχω ένα μυστικό που δεν θέλω να μάθει με τίποτα.

Όταν ήμουν μικρή με είχε χτυπήσει μια μηχανή πηγαίνοντας σχολείο. Δεν έφταιγε ο οδηγός, αλλά εγώ. Πέρασα με κόκκινο για να προλάβω την προσευχή και η μηχανή έπεσε πάνω μου. Νοσηλεύτηκα αρκετούς μήνες, αλλά όλα πήγαν καλά. Η μητέρα μου δεν το ξεπέρασε ποτέ. Πάντα φοβόταν όταν έβγαινα έξω και κάθε φορά που της αναφέρω το περιστατικό εκνευρίζεται. Εκτός αυτού έχουμε και κοντινό συγγενή που σκοτώθηκε με μοτοσυκλέτα.

Η μάνα μου απείλησε να με διώξει από το σπίτι έτσι και σκεφτώ μόνο να καβαλήσω μηχανή. Μου είπε θα μου κόψει τα πόδια αν τολμήσω. Εγώ παρόλα αυτά πήγα και αγόρασα πίσω από την πλάτη της μηχανάκι πέρυσι το καλοκαίρι και λίγους μήνες μετά το πούλησα και αγόρασα μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Έχω στείλει βιογραφικό για μια δουλειά στο εξωτερικό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με πάρουν. Τη μηχανή αυτό το διάστημα την έχω κρυμμένη στο γκαράζ ενός φίλου μου μη τυχόν και με πάρει χαμπάρι η μάνα μου. Αν φύγω τι θα γίνει; Δεν μπορώ να την αφήσω στο γκαράζ του τόσο καιρό.

Πρόσφατα τα είπα όλα στον πατέρα μου. Ένας τουλάχιστον ήθελα να ξέρει. Παρά τον πανικό και το άγχος του για την ασφάλειά μου προπάντων, έδειξε κατανόηση γιατί τα ίδια έκανε κι αυτός στα νιάτα του.

Νιώθω τρελές ενοχές που το κρύβω απ’ τη μητέρα μου. Σκέφτομαι ότι έτσι και το μάθει θα καταστρέψω την καλή μας σχέση. Θέλω να το μάθει, αλλά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει με κρατάνε πίσω. Δεν θέλω να της προσθέσω και εξτρά άγχος και να την επιβαρύνω.

Τί να κάνω; Πάντα μου άρεσαν οι μηχανές και ας πήγα να χάσω τη ζωή μου εξαιτίας τους…Ήταν όνειρο ζωής για μένα να αποκτήσω μία. Να το ρισκάρω και να της το πω; Αν ναι, πώς;

Μάγδα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ