Πώς έμαθα ότι ο πρώην άντρας μου, ξαναπαντρεύεται!

0

Αρχίσαμε να βγαίνουμε στη Β’ Λυκείου και παντρευτήκαμε μόλις τελείωσα το Πανεπιστήμιο. Στην πορεία κάναμε τρία παιδιά (δύο κορίτσια και ένα αγόρι) και χωρίσαμε ξαφνικά πρίν από μερικά χρόνια. Δεν ήταν αμοιβαίο ούτε ήταν επιλογή μου. Το δυσάρεστο και χρονοβόρο διαζύγιό μας, οριστικοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε ο μαθητικός μου έρωτας και εγώ είχαμε πλέον χωρίσει και με τον νόμο!

Τώρα ήμουν μόνο εγώ και τα τρία μου παιδιά στο μικρό μας σπίτι. Επειδή τα παιδιά  δεν έχουν κινητό, και  είναι σημαντικό για μένα να υπάρχει ένα νούμερο που να μπορώ να τα βρίσκω, κρατάω ακόμη το σταθερό. Με εξαίρεση τις φορές που τα παιδιά λείπουν στον μπαμπά τους και είμαι σε “επιφυλακή” μήπως χρειαστούν τίποτα, σπάνια απαντώ στο σταθερό είτε επειδή κάνω δουλειές και δεν το ακούω ή το ακούω και δεν μπορώ να το σηκώσω είτε γιατί απλά βαριέμαι. Κατά τα άλλα, το κινητό τηλέφωνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου και αυτό το ξέρει και ο πρώην άντρας μου, του το έχω πεί εκατό φορές.  Γιατί σας κάνω τηλε-ανάλυση; Θα καταλάβετε…

Προχθές πήρα ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή του σταθερού από τον πρώην άντρα μου, που μου ζητούσε να τον καλέσω για να συζητήσουμε λέει για τα φορέματα που θα βάλουν οι κόρες μας στον γάμο του….

Σοκ χωρίς δέος! Ας το πιάσουμε καλύτερα από την αρχή…

Ο πρώην άντρας μου είχε τα παιδιά μας το Σαββατοκύριακο που “έπεσε” και η ονομαστική μου γιορτή. Κανονίσαμε μάλιστα να φέρει τα παιδιά νωρίς το πρωί της Κυριακής, ώστε να γιορτάσω τη συγκεκριμένη ημέρα μαζί τους.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο πρώην άντρας μου ξαναπήρε τα παιδιά και πήγαν σινεμά. Ύστερα τα έφερε ως συνήθως, τα έβαλα για ύπνο και έκανα και δύο τρείς δουλειές στο σπίτι πρίν κοιμηθώ. Το σταθερό χτύπησε αλλά δεν απάντησα γιατί ήμουν στην αποθήκη και δεν το άκουσα. Το κινητό μου δεν χτύπησε. Το επόμενο πρωί, βρίσκω μήνυμα στον τηλεφωνητή του σταθερού που επί λέξη, έλεγε: «Μπορείς να με καλέσεις κάποια στιγμή να μιλήσουμε για τα φορέματα που θα βάλουν τα κορίτσια στον γάμο μου;»

Επειδή ήταν Δευτέρα βράδυ και τα παιδιά είχαν ήδη δεί τον μπαμπά τους αλλά δεν είχαν αναφέρει κάτι, υπέθεσα ότι δεν το ξέρουν και ότι το μήνυμά του στον τηλεφωνητή, ήταν ο τρόπος του, να μου το ανακοινώσει. Όμως, όταν απάντησα στην κλήση του την επόμενη μέρα, μου είπε πως αυτός και η κοπέλα του, το είχαν ανακοινώσει στα παιδιά το Σάββατο, δηλαδή μία μέρα πρίν τη γιορτή μου. Πρόσθεσε δε, ότι έμεινε έκπληκτος που τα παιδιά δεν μου το είπαν μόλις επέστρεψαν σπίτι!! Με λίγα λόγια ο πρώην άντρας μου, έφερε τα παιδιά μας στο σπίτι τους υποθέτοντας ότι θα μου πουν μια τέτοια είδηση την ημέρα της γιορτής μου…δωράκι δηλαδή!

Κακά τα ψέμματα, δεν υπάρχει καλός τρόπος για να πείς στον πρώην σύζυγό σου ότι ξαναπαντρεύεσαι. Σίγουρα όμως υπάρχουν πολλοί κακοί τρόποι όπως αυτοί, του πρώην άντρα μου. Την πρώτη φορά προσπάθησε, χωρίς επιτυχία,  να κάνει τα παιδιά να μου το πούν την ημέρα της γιορτής μου. Τη δεύτερη παίρνοντας σε ένα τηλέφωνο που ξέρει ότι σπάνια απαντώ, επειδή έτσι, του ερχοταν πιο βολική η ανακοίνωση.

Καταρχάς να συγχαρώ τα παιδιά μου για την οξυδέρκεια τους. Μου φαίνεται απίστευτο που λες και ήταν συνεννοημένα, κανένα τους δεν είπε τίποτα.  Μάλλον σκέφτηκαν πως η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη ή ότι στην τελική, δεν ήταν δική τους δουλειά να μου το πούν. Ή μήπως σκέφτηκαν ότι μπορεί να το ήξερα;

Επί τη ευκαιρία, να σας πω ότι τελικά αυτός θα αγοράσει τα φορέματα για τα κορίτσια και ότι πρίν λίγες μέρες, ο γιός μου, μου είπε πως οι μελλόνυμφοι περιμένουν μωρό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μου πεί, ο τηλεφωνητής!

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.