Περήφανοι μονογονείς!

0

Ως μονογονείς, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε πολλές ευκαιρίες να καυχιέστε για τα παιδιά σας ή να έχετε διδαχθεί πως το καύχημα είναι αγενές. Αλλά ξέρετε κάτι; Δεν είναι! Με το να εκφράζετε δυνατά αυτά για τα οποία είστε περήφανοι και που σχετίζονται με τη προσωπική σας ανάπτυξη ή τη πρόοδο των παιδιών σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αλλά και να περάσετε σε όλους το μήνυμα, πόσο σπουδαία δουλειά είναι να είστε μονογονείς!

Έχω ένα μωράκι έξι μηνών. Ο πατέρας του και εγώ παίρνουμε διαζύγιο και βλέπω ότι χρειάζεται πολύ κουράγιο να αφήσεις ένα γάμο αλλά το έκανα για χάρη του γιού μου. Είμαι περήφανη για το μωρό μου και ακόμη πιο περήφανη όταν μου χαμογελάει. Είναι σαν να μου λέει πως έκανα το σωστό!
Ντίνα

Είμαι παντρεμένη μαμά αλλά μεγάλωσα σε μονογονεϊκή οικογένεια. Η μητέρα μου ήταν η καλυτερη μαμά του κόσμου και είναι πρότυπο για μένα. Νομίζω πως πρέπει να υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Μονογονέων για όλους αυτούς τους αξιοθαύμαστους ανθρώπους που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι, χωρίς βοήθεια από κανέναν και χωρίς να το βάζουν κάτω.
Ελένη

Είμαι περήφανος μπαμπάς δύο παιδιών, 6 και 7 ετών και αυτό τον καιρό κάνω καλύτερη δουλειά από αυτή που έκανα όσο ήμουν παντρεμένος. Είμαι πλήρους απασχόλησης υπάλληλος και πλήρους απασχόλησης μπαμπάς. Και αυτή η πλήρης απασχόληση με έκανε να καταλάβω πως όταν κάποιος δεν μπορεί να βασιστεί σε κανέναν, τότε δίνει το 100% του εαυτού του. Μέσα στην εβδομάδα παίζω περισσότερο με τα παιδιά και το Σαββατοκύριακο, κάνουμε τα περισσότερα πράγματα μαζί. Μεγαλώνω τα παιδιά μου πολύ καλύτερα από όταν ήμουν παντρεμένος σε μια αρρωστη σχέση. Τώρα αγαπώ περισσότερο τα παιδιά μου!
Μιχάλης

Το μεγάλωμα του γιού μου ολομόναχη, ήταν δώρο για μένα. Εάν ήταν και ο πατέρας του μαζί μας, ένας Θεός ξέρει τι θα μας είχε συμβεί. Ο γιός μου σήμερα είναι 27 ετών, έχει δική του οικογένεια πια και είμαστε οι  καλύτεροι φίλοι. Στη περσινή γιορτή της μητέρας, μου έγραψε ένα γράμμα και μου έγραφε «Σε ευχαριστώ που δεν με έκανες ποτέ να νιώσω ότι ζω με έναν γονέα!». Αυτή η φράση ήταν ότι πιο σπουδαίο μου έχουν πεί στη ζωή μου!
Βίκυ

Πρόσφατα έγραψα ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλες τις μονογονεϊκές οικογένειες. Έχει γραφτει από τη ματιά ενός παιδιού που μεγαλώνει με έναν γονέα και το τέλος του είναι εκπληκτικό. Το βιβλίο είναι ήδη στο τυπογραφείο και ελπίζω να ενθαρρύνει πολλούς μονογονείς.
Κατερίνα

Ο 7χρονος γιός μου, «πήδηξε» τάξη στο φροντιστήριο Αγγλικών και όλοι λένε πόσο ταλαντούχος κι ιδιοφυής είναι. Αυτό με φουσκώνει από περηφάνια γιατί είναι η εξαίρεση σε έναν κανόνα που θέλει τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών κακούς μαθητές. Θυμάμαι πέρσι κάποιες μαμάδες που με κοιτούσαν με λύπηση ή δεν μου μιλούσαν, όποτε περίμενα τον γιό μου έξω από το φροντιστήριο και θέλω να τις δείξω πόσο λάθος κάνουν.
Μαρίνα

Η 18χρονη κόρη μου πέρασε φέτος με Πανελλήνιες σε Στρατιωτική σχολή και η 21χρονη κόρη μου φέτος τελειώνει το ΤΕΙ σαν αισθητικός. Είναι η αποζημίωσή μου για όλη τη θετική ενέργεια που έδωσα στα παιδιά μου όταν περνούσα ένα πολύ δύσκολο και άσχημο διαζύγιο. Και θα συνεχίσω να λέω στα παιδιά μου, να φτάνουν εκεί που οι ικανότητες τους δίνουν χαρά στον κόσμο.
Ειρήνη

Η 7χρονη κόρη μου κι εγώ γράφουμε μαζί το πρώτο μας βιβλίο. Είμαστε και οι δύο περήφανες που έχουμε το κουράγιο μετά από όσα περάσαμε, να δούμε τις περιπέτειές μας τυπωμένες στο χαρτί. Και να σας πω και ένα μυστικό; Μόλις παρέδωσα το βιβλίο, ο εκδότης μου ζήτησε να βγούμε. Και μου αρέσει. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και γεμάτος κατανόηση. Ελπίζω η σχέση μας να γίνει το επόμενο best seller!
Μαίρη

Με λένε Σία και είμαι 60 ετών. Έχω ένα γιο τον Νίκο και μία κόρη την ‘Ελενα και όταν έχασα τον άντρα μου ήταν 10 και 12 ετών αντίστοιχα. Δεν ήξερα τί να κάνω, ήμουν άνεργη με δυο μικρά παιδιά που χρειαζόντουσαν ρούχα, σχολικά, φαγητό και το δάνειο του σπιτιού έτρεχε. Δεν είχα κανέναν και κάποιοι «φίλοι» που εμφανίστηκαν, ήρθαν με πονηρό σκοπό. Έκανα τέσσερις δουλειές για να τα μεγαλώσω, ναι τέσσερις. Το πρωί χτένιζα κυρίες στο σπίτι μου, το μεσημέρι δούλευα σαν γραμματέας σε ένα πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, το απόγευμα πουλούσα καλλυντικά στα σπίτια και τα βράδια κεντούσα για να πουλήσω τα κεντήματα στις κυρίες που ερχόντουσαν στο πολιτιστικό ή στη γειτονιά. Ξυπνούσα στις 6 το πρωί και κατέρρεα στις 12 τα μεσάνυχτα και ενδιάμεσα διάβαζα τα παιδιά, τα πήγαινα στα φροντιστήρια, στα κολυμβητήρια και στα μπαλέτα τους. Δεν έλειψα ποτέ από σχολική γιορτή και δεν νοστάλγησα ποτέ σύντροφο, και να ήθελα δεν προλάβαινα. Οι υποχρεώσεις πολλές και η κούραση μεγάλη, χωρίς διάλειμμα χωρίς διακοπές για χρόνια. Ο Νίκος είναι στρατιωτικός και η Έλενα καθηγήτρια Αγγλικών και περιμένω και εγγονάκι. Δεν πίστευα ποτέ πως είχα τέτοια δύναμη αλλά τελικά ο άνθρωπος αν θέλει όλα τα μπορεί. Φρόντισα να μην λείψει τίποτα από το γιό μου και τη κόρη μου και είμαι πολλή περήφανη για τα παιδιά μου και για μένα. Μόνο ένα πράγμα μου λείπει σήμερα, ο σύντροφος. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσα σημασία δεν είχα χρόνο να αφιερώσω και φοβόμουν τί θα πεί η γειτονιά.Τώρα όμως μου λείπει μια παρέα, ένας άνθρωπος να με καταλάβει.
Σία

 Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.