Παντρεμένες μαμάδες, μην αφήσετε τη δουλειά σας ποτέ!

0

Θυμάμαι ότι λίγο καιρό μετά τον γάμο μου, καθόμουν στο σαλόνι, μίλαγα στον σκύλο μου και του έλεγα πόσο θέλω να παραιτηθώ από τη δουλειά μου να κάτσω σπίτι και να γίνω συγγραφέας. Επίσης ήθελα να γίνω μητέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και φυσικά για μία μαμά, το να δουλεύει από το σπίτι είναι ό,τι καλύτερο σωστά;! Δεδομένου ότι οι περισσότερες φίλες ή γυναίκες των φίλων μας, μεγάλωναν τα παιδιά τους στο σπίτι όπως και η αδερφή μου που παραιτήθηκε για να κάτσει στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της, η επιλογή να κάτσω κι εγώ στο σπίτι, φαινόταν λογική.  Εξάλλου, τι καλύτερο για τα παιδιά, από το να έχουν τη μαμά τους στο σπίτι;

Οπότε παραιτήθηκα. Έγραφα για περιοδικά και έκανα ένα μωράκι. Περπατούσα σέρνοντας το καρότσι στη γειτονιά και τα πρωινά έκανα γιόγκα ενώ στο μεταξύ έκανα και δεύτερο παιδί. 9 χρόνια μετά, εξορίστηκα από την Εδέμ και την προνομιούχα έγγαμη ζωή και ήμουν και τυπικά «άνεργη».

Σήμερα, 10 χρόνια μετά το διαζύγιο, είμαι θεραπεύτρια με ένα μέσο εισόδημα και χωρίς καθόλου διατροφή. Όσο κουρασμένη και αν γυρίσω στο σπίτι, ξέρω πως εξασφαλίζω έστω την υποτυπώδη περίθαλψη, το συνταξιοδοτικό μου και τις αναρρωτικές μου. Χωρίς έστω αυτές τις μικρές καλύψεις, θα κοιμόμουν κι εγώ και τα παιδιά μου στα παγκάκια!

Πολύ πρόσφατα, ένα άρθρο συμβούλευε τις γυναίκες να στηριχτούν στον σύζυγό τους εννοώντας να τον αφήσουν να βγάζει χρήματα ώστε εκείνες να μένουν σπίτι με τα παιδιά και να κάνουν τη ζωή τους.

Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ κάποτε και σήμερα το μετανιώνω πικρά. Θα μπορούσα να είχα κάνει μια καριέρα, να ζούσα πιο άνετα σήμερα και να μην μέναμε σε μια γκαρσονιέρα εγώ και τα παιδιά. Δεν θα έπαιρνα ηρεμιστικά για να μην σκέφτομαι τι θα γίνει αν τελειώσουν οι οικονομίες μας. Θα ήμουν ασφαλισμένη και θα ένιωθα πιο άνετα γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα συνταξιοδοτηθώ. Θα ανέπνεα περισσότερο τις μέρες και θα κοιμόμουν χωρίς χάπια, τα βράδια.

Εκτός κι αν έχει χρήματα από τη πατρική της περιουσία ή όλη την περιοχή δική της, ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ γυναίκα δεν πρέπει να παραιτείται. Ποτέ. Δεν έχει σημασία αν ο σύζυγος, σας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χωρίσετε ποτέ και πως ό,τι κι αν γίνει θα το παλέψετε. Δεν έχει σημασία αν κάνετε σεξ 5 φορές την εβδομάδα και ακόμη γελάτε και περνάτε καλά μαζί. Γιατί όλο αυτό που ζείτε σήμερα, υπάρχει η πιθανότητα κατά 50% να διαλυθεί. Σε μια βραδιά…ή σε λίγες περισσότερες!

Στο 50% των περιπτώσεων, η γυναίκα μετατρέπεται σε μία νευρωτική σύζυγο. Ο άντρας βουλιάζει στη βολή και στη κατάθλιψη. Κάποιος από τους δύο, προκειμένου να «ξεφύγει» ερωτεύεται τον γείτονα, τη γραμματέα, τη μπέιμπι σίτερ. Και μετά δεν μπορεί να το κρατάει άλλο μυστικό και σε αφήνει. Ή όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι, το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι τόσο μεγάλη που δεν γεφυρώνεται και δεν έχει νόημα να είναι άλλο πια μαζί. Επομένως όλο αυτό το κήρυγμα για το τι είναι καλύτερο για το παιδί είναι μάταιο και μακροπρόθεσμα, καταστροφικό για τη γυναίκα. Γιατί το παιδί μεγαλώνει κι εσύ μένεις πίσω με το κοντέρ να μηδενίζει χωρίς να το θέλεις. Όταν διαλέγεις να μένεις εκτός, είσαι έξω και όταν αποφασίζεις να μπείς στη πραγματικότητα είσαι μέσα. Στο χέρι σου είναι να ανοίξεις τη πόρτα και να επιλέξεις αν θες να μπείς ή να βγείς απ’ τη ζωή!

Πηγή: Huffingtonpost.com

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.