Με υιοθέτησε ο μικρότερος αδερφός του πατέρα μου. Για μένα αυτός είναι ο μπαμπάς μου!

0
Little girl rides high on dad's shoulders

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα ζευγάρι είχε 5 παιδιά και ανακάλυψε ότι περίμενε ένα ακόμα. Συνειδητοποιώντας ότι δεν είχαν τα μέσα για να το μεγαλώσουν, έκαναν την απόλυτη θυσία και έδωσαν το παιδί στον αδερφό του άντρα και στη γυναίκα του – στον μπαμπά και στη μαμά μου.

Μεγαλώνοντας, μπορώ να πω ότι ο πατέρας μου ήταν αρκετά αυστηρός. Υπήρχαν φορές που τον έτρεμα. Όπως οι περισσότεροι μπαμπάδες, είχε μια απρόβλεπτη ιδιοσυγκρασία, και αυτό ήταν που με φόβιζε.

Νομίζω ότι, από τους δύο μου γονείς, ο πατέρας μου είχε τη  μεγαλύτερη δυσκολία να με πλησιάσει. Και, ίσως, να τον πλήγωνε διπλά το γεγονός ότι ήμασταν εξ’ αίματος. Αλλά αυτό που θαυμάζω περισσότερο στον μπαμπά μου είναι η ελαστικότητά του. Με κακομάθαινε, αλλά ήταν και αυστηρός.

Όλη αυτή η σκληρή δουλειά για να με πλησιάσει, τελικά απέδωσε, επειδή είμαι, ίσως, το μεγαλύτερο «κοριτσάκι του μπαμπά» που υπάρχει. Ίσως, επειδή, ένα κομμάτι μου νιώθει ένοχο, επειδή τον στεναχωρούσα πολύ, όταν ήμουν μικρότερη.

Όταν το πρώτο μου αγόρι με πλήγωσε,, έκανε ό, τι θα έκαναν οι περισσότεροι μπαμπάδες, και μου είπε αμήχανα ότι άξιζα κάποιον καλύτερο.

Ναι καλά κατάλαβες, ο βιολογικός μου μπαμπάς είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του πατέρα μου.

Τον γνώρισα πριν από δύο χρόνια, μαζί με την υπόλοιπη βιολογική οικογένεια μου. Σε αντίθεση με τη μαμά μου, που φοβόταν να συναντήσω τη βιολογική μου μαμά, επειδή νόμιζε ότι θα την αφήσω για πάντα, ο μπαμπάς μου ήταν πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτή τη συνάντηση.

Μεγαλώνοντας, άκουγα για έναν θείο, τον οποίο δεν γνώρισα ποτέ, αλλά ο πατέρας μου μιλούσε, συνεχώς, στο τηλέφωνο μαζί του.  Και όταν τον γνώρισα για πρώτη φορά, ήταν ο πατέρας μου, που με έσπρωξε προς τα εμπρός, προτρέποντάς με να τον αγκαλιάσω.

Και όπως ο μπαμπάς μου έκανε στο παρελθόν, έτσι και ο βιολογικός προσπαθεί να με πλησιάσει, ίσως πιο διακριτικά, μιας και μας χωρίζει μία ολόκληρη ζωή. Κάνει like στις αναρτήσεις μου στο facebook, σχολιάζει στις φωτογραφίες μου πόσο όμορφη είμαι, περηφανεύεται στους φίλους του, και, καμιά φορά μου στέλνει μηνύματα να με ρωτήσει τί κάνω.

Η σχέση μου με τους δύο μπαμπάδες μου είναι πολύ διαφορετική. Γνωρίζω τον θετό μπαμπά μου το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, ενώ γνωρίζω τον βιολογικό μου πατέρα μόλις δύο χρόνια. Μπορώ να πω με ειλικρίνεια, ότι είμαι πολύ πιο κοντά στον θετό μπαμπά μου, αλλά, από την άλλη, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τις προσπάθειες του βιολογικού μου πατέρα.

Μπαμπάς είναι αυτός που θυσιάζει τα πάντα για το παιδί του, ακόμα και αν τον πληγώνει. Μπαμπάς είναι αυτός που δίνει ακόμη και αν δεν πάρει τίποτα για αντάλλαγμα.
Μπαμπάς είναι αυτός που αγαπάει με όλη του την καρδιά.
Και είμαι απίστευτα τυχερή που έχω δύο.

Πηγή: yourtango.com