fbpx

Ο πρώην άντρας μου με έσυρε 13 φορές στα δικαστήρια. Αν αυτό δεν λέγεται νομική κακοποίηση, τότε τί;

| 19 Ιανουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Ο πρώην μου ήταν ταξιτζής, όταν γνωριστήκαμε και παντρευτήκαμε και εγώ δασκάλα. Ήμασταν μόλις 23. Τρία χρόνια μετά το γάμο μας και αφού αποκτήσαμε ένα γιο, ο πρώην μου αποφάσισε να δώσει εξετάσεις και να μπει στη Νομική. Και οι δυο μας ξέραμε ότι ο μισθός μου δεν αρκούσε να μας καλύψει όσο εκείνος σπούδαζε και είχε παρατήσει τη δουλειά του. Έπρεπε να κάνουμε τρομερή οικονομία και να «σφίξουμε» τα λουριά για τουλάχιστον 4 χρόνια, μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του και να βρει δουλειά ως δικηγόρος.

Και αυτό ακριβώς κάναμε. Πουλήσαμε το σπίτι μας, που ήταν αρκετά ευρύχωρο, για να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι, που ήταν κυριολεκτικά το μισό από το προηγούμενο. Φτιάξαμε έναν αυστηρό προϋπολογισμό, με μηδέν διακοπές, ελάχιστα χρήματα για διασκέδαση ή φαγητό έξω και τακτικότατο έλεγχο και μέτρημα μέχρι τελευταίας δεκάρας, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν παρεκκλίναμε.

Πήγε στη σχολή, ζούσαμε λιτά και απέριττα και μόλις αποφοίτησε, πήγε να δουλέψει σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο. Ανακουφίστηκα. Πήρα μια βαθιά ανάσα και σκέφτηκα ότι επιτέλους η ζωή μας θα επανέλθει στο φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα, σκέφτηκα ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από πριν. Τώρα έπαιρνε τα τριπλάσια απ’ όσα έβγαζε με το ταξί και εγώ έκανα όνειρα για τη μεγάλη ζωή, που είχα στερηθεί μέχρι τώρα.


ADVERTISEMENT

Ανόητα σκεφτόμουν πόσα θα μπορούσαμε να αποταμιεύσουμε για τις σπουδές των παιδιών μας (ήμουν τώρα έγκυος στο δεύτερο). Ήθελα να χαλαρώσω και να μην ανησυχώ για τα χρήματα πια. Ήθελα και διακοπές!

Αλλά εκείνος ήθελε διαζύγιο.

Μέσα σε ένα χρόνο από την αποφοίτησή του, μου έστειλε τα χαρτιά του διαζυγίου προς υπογραφή και μάλιστα στο σχολείο, που εργαζόμουν, έτσι, χωρίς καμία ειδοποίηση, μπροστά στους μαθητές μου.


ADVERTISEMENT

Είχε τη μπάλα στο δικό του γήπεδο: εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο, που αναλάμβανε κυρίως διαζύγια, έτσι ήταν μες στην «πηγή» και είχε δωρεάν εκπροσώπηση. Για να το πω πιο απλά, ήταν μέσα στα πράγματα, ήξερε όλα τα κόλπα, ενώ εγώ δεν είχα ιδέα. Έπρεπε να προσλάβω δικηγόρο, ο οποίος πιθανότατα γνωριζόταν ήδη με τον άντρα μου λόγω επαγγέλματος. Μπορεί και να είχαν συνεργαστεί ή φάει μαζί. Σύγκρουση συμφερόντων; Όπως θες πες το.

Κατέληξα σε ένα νέο δικηγόρο, που μόλις είχε βγει απ’ τη σχολή και είχε εγκατασταθεί και ανοίξει γραφείο στην πόλη μας. Είχα μάθει πολλά για το οικογενειακό δίκαιο κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου διαζυγίου μου, διάβαζα, ενημερωνόμουν, ρώταγα.

Ποτέ δεν το έπαιξα θύμα. Το σκεπτικό μου ήταν το εξής: “Αν θέλει διαζύγιο, σημαίνει ότι δεν με θέλει πια και γιατί να μην του το δώσω εφόσον το θέλει;”.

Αυτός, από την άλλη πλευρά, έδειχνε ότι ήθελε να με καταστρέψει, ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά.  Όποιος είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις κάποιον καλά μέχρι να τον χωρίσεις» ήταν απίστευτα σωστός!

Ανακάλυψα ότι είχε ερωτευτεί την 24χρονη συνεργάτιδά του από το γραφείο και υποθέτω ότι ήθελε να είναι ελεύθερος να ζήσει τη ζωή, που εμείς είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει.

Έκανε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του διαζυγίου μας, που όχι με εξουθένωσαν οικονομικά, αλλά τον καθυστέρησαν στο νέο του ξεκίνημα.  Ο μπαμπάς μου, μου είπε: “Ο άνθρωπος αυτός δεν θέλει διαζύγιο, θέλει πόλεμο”.

Τι έκανε ο πρώην μου;

  1. Κατέθεσε πλαστές αποδείξεις ότι κακοποιώ τα παιδιά μας.
  2. Με κατηγόρησε ψευδώς ότι χρησιμοποίησα την πιστωτική του κάρτα, που του παρέχεται από τη δουλειά αφήνοντας μεγάλο χρέος. Δεν την άγγιξα ποτέ. Δεν ήξερα ούτε το χρώμα της. Δεν την είχα δει ποτέ. Αντίθετα εκείνος ξόδευε αβέρτα από την κάρτα αυτή. Διακοπές με τη γκόμενα, καινούργιο αυτοκίνητο, ρούχα και λεφτά για το ενοίκιό της. Για κάποιο λόγο, ήθελε να πείσει το δικαστήριο ότι είχα πρόσβαση στην κάρτα του και ζούσα την καλή ζωή.
  3. Έκανε αίτηση για πλήρη επιμέλεια των 2 παιδιών μας. Προσπάθησε να με βγάλει τρελή, για να μου πάρει τα παιδιά. Εκεί να δεις γιατροί, εξετάσεις, νοσοκομεία, λεφτααα.
  4. Του δόθηκε η μισή επιμέλεια και αυτό τον εξόργισε. Ήταν φανερό ότι δεν τον ένοιαζε η επιμέλεια, παρά μόνο να με ξεκάνει. Ξαναπαντρεύτηκε και έκανε να τα δει μεγάλο διάστημα. Όσες φορές κι αν του το ζήτησα, εκείνος μόνο να με βρίζει και να με προσβάλει ήξερε. Πιστεύω πως βαθιά μέσα του «καιγόταν» να τα δει. Αλλά ήταν τέτοιος ο εγωισμός του, που δεν τον άφηνε. Ήθελε, πιστεύω, να τον τρέξω εγώ στα δικαστήρια, επειδή δεν ήταν συνεπής στην επικοινωνία του με τα παιδιά.
  5. Όταν ήρθε η ώρα να πάνε τα παιδιά σχολείο, με έσυρε για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια ότι δηλαδή, διάλεξα το σχολείο, στο οποίο εργαζόμουν και όχι το σχολείο, που είναι στη γειτονιά μας. Και χωρίς να τον ρωτήσω! Διάλεξα το καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μου και θα μπορώ και να τα έχω κοντά μου κι εκείνος το μόνο πράγμα, που είχε στο μυαλό του ήταν να με τρέξει στα δικαστήρια ακόμη μια φορά χωρίς να σκεφτεί τον αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών του.
  6. Όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν πιο μικρός, τον πήρε μια μέρα ο πατέρας του και τον πήγε στην τράπεζα να του ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Η τράπεζα εκείνη την εποχή έδινε δώρο έναν κουμπαρά-γουρουνάκι σε κάθε παιδάκι, που του άνοιγε ο μπαμπάς του ή η μαμά του τραπεζικό λογαριασμό. Πάνω σε μία μετακόμιση αυτό το γουρουνάκι χάθηκε. Δεν έχω ιδέα πως. Αυτό συνέβη τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιο. Άντε πάλι στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι κλέβω το παιδί και ότι έχω εγώ τον κουμπαρά και δεν του τον δίνω. Έπρεπε να πληρώσω για μία ακόμη φορά τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, για να με βοηθήσει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου σε μία εντελώς αβάσιμη κατηγορία, σε μία εντελώς περιττή και χαζή δίκη.

Αυτά με λίγα λόγια. Οι δίκες, στις οποίες με έσυρε ήταν στο σύνολο 13. Εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του, για να μου κάνει κακό (συνεπώς και στα παιδιά του), επειδή ο έρωτας του είχε θολώσει το μυαλό και επειδή ήταν δικομανής από κούνια. Ήμουν εγώ αυτή, που έπρεπε να σηκώσει όλο το βάρος της μανίας του. Το 90% των δικών τις έχασε. Σκ@τα δικηγόρος ή αβάσιμες κατηγορίες; Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου.

Το θέμα μου δεν είναι ποιος κέρδισε και ποιος έχασε, αλλά το ότι το Δικαστήριο επέτρεψε σε κάποιον να χρησιμοποιήσει το Σύστημα με τέτοιο ποταπό και βρώμικο τρόπο, μόνο και μόνο για να βγάλει όλα του τα κόμπλεξ και όλη του την κακία.

Τα βασικά στοιχεία της κατάχρησης της νομικής διαδικασίας είναι η κακόβουλη και σκόπιμα κακή χρήση του Δικαστηρίου, που δεν δικαιολογείται από την υποκείμενη νομική ενέργεια και που ο καταχραστής της διαδικασίας ενδιαφέρεται μόνο για την επίτευξη των ακατάλληλων σκοπών του εις βάρος ενός άλλου ατόμου.

Τον άλλο μήνα έχουμε νέο δικαστήριο. Θέλει να πληρώσω, για να του στείλω με κούριερ τις φετινές σχολικές φωτογραφίες των παιδιών. Αντί να επικοινωνήσει απευθείας με το σχολείο και να ζητήσει να του τις στείλουν, θέλει να πληρώσω εγώ και να του τις στείλω προσωπικά. Παραλογίζεται και ενώ όλοι το βλέπουν, δεν κάνει κανείς τίποτα. Γι’ αυτό πάμε άλλη μία στο «φίλο» μας το δικαστή. Άντε και τον είχα πεθυμήσει. Καιρό είχαμε να τα πούμε!

Παναγιώτα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ