Ο γιος του άντρα μου, θέλει να με φιλάει στο στόμα. Τί να κάνω;

0

Γνωρίζω τα παιδιά του άντρα μου (ένα 12χρονο κορίτσι και ένα 8χρονο αγόρι) εδώ και 4 χρόνια και ζω μαζί τους τον τελευταίο. Όσο καιρό είμαι εδώ, έχουμε βιώσει πολύ κλάμα και δράματα με το σύζυγό μου και τα παιδιά του, αλλά τώρα ευτυχώς έχουμε βρει τους ρυθμούς μας.

Εξακολουθώ να αισθάνομαι την εξάντληση του πρώτου μας έτους ως οικογένεια να με κατακλύζει, κατά τη διάρκεια του οποίου τουλάχιστον ένας τη φορά ήταν μες στα κλάματα και ακόμα το άγχος αυτό δεν το έχω ξεπεράσει. Ο θετός μου γιος, ο οποίος μου μιλούσε μόνο, για να με ρωτήσει «Πού είναι ο μπαμπάς;» έχει γίνει πολύ στοργικός και αγαπούλης και συχνά με παίρνει αγκαλιά και με φιλάει.

Το πρόβλημά μου είναι αυτό με τα φιλιά: Συνέχεια προσπαθεί να με φιλήσει στο στόμα. Ξέρω, ότι μερικές οικογένειες το κάνουν, αλλά εμένα δεν μου βγαίνει. Είναι λίγο μεγάλο το παιδάκι, για να φιλήσει μια ενήλικη γυναίκα στο στόμα. Αυτό το κάνουν τα πιο μικρά παιδάκια.

Όποτε πάει να το κάνει, τον σταματάω λέγοντάς του, ότι είμαι κρυωμένη ή τον φιλάω στο μέτωπο ή στο μάγουλο ή δίνω ένα φιλί στο χέρι μου και μετά αγγίζω το μέτωπό του, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό για πάντα.

Μια φίλη μου, μου είπε, ότι είναι καιρός να μιλήσω με το παιδί για τη «συναίνεση», μήπως και καταλάβει ότι δεν κάνουμε τίποτα, αν δεν θέλει ο άλλος. Ανησυχώ, σε περίπτωση, που του πω ότι δεν μου αρέσει αυτό, που κάνει, μήπως τώρα, που αισθάνεται άνεση και ασφάλεια μαζί μου, νομίσει ότι δεν θέλω την αγάπη του. Ξέρω ότι φιλάει τη μαμά του με αυτόν τον τρόπο και νομίζω ότι το βλέπει σαν έναν τρόπο να με κάνει ισότιμη με εκείνη.

Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω μια τέτοια συζήτηση με το παιδί. Πώς αντιμετωπίζει κανείς κάτι τέτοιο; Ποια είναι η γνώμη σας; Δεν είναι λιγάκι ανατριχιαστικό;

Λίλιαν

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ