Ο φίλος μου κοιμήθηκε πρώτη φορά σπίτι μου.Με τα παιδιά μου!

2

Μετά το θηλασμό και τη καισαρική, το τρίτο επόμενο και πιο σύγχρονο θέμα ξεμαλλιάσματος απανταχού μαμάδων, θα είναι αν ο σύντροφος της μητέρας, πρέπει ή δεν πρέπει να κοιμάται στο σπίτι της με τα παιδιά.  Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος που κάνει παιδιά δεν είναι μόνο γονιός αλλά και ενήλικας με ανάγκες. Επίσης πιστεύω, πως το να γνωρίσουν τα παιδιά κάποιον με τον οποίο βγαίνεις, δεν θα τα οδηγήσει στον καναπέ του ψυχαναλυτή, τραυματίζοντάς τα ανεπανόρθωτα όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Η αντίληψη αυτή, θεωρώ ότι αποτελεί δικαιολογία για τους γονείς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να κάνουν σχέση. Βάζουν μπροστά τα παιδιά ως αιτία και τέλος.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ακούω όταν το λέω αυτό. Δύο φίλες μου σταμάτησαν να μου μιλάνε, επειδή έχουν παχύνει και νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους. Όσο και αν προσπάθησα να τις βοηθήσω δεν με άφησαν και μου γύρισαν τη πλάτη.  Γιατί για τον κόσμο είμαι η ανήθικη που βάζει τον εραστή στο σπίτι της με τα παιδιά και δεν σκέφτονται πως μπορεί εγώ αυτόν τον άνθρωπο να θέλω να τον παντρευτώ ή απλά να με κάνει ευτυχισμένη και να θέλω να γίνει οικογένειά μου. Από τη μία με ρωτούν πότε θα ξαναφτιάξω τη ζωή μου και από την άλλη όταν τη φτιάχνω, θέλουν να τη χαλάσω. Θέλουν να έχεις σύντροφο αλλά για ξεπέτες γιατί μετά το διαζύγιο, τι ανάγκη έχεις εσύ από συντροφικότητα και αγάπη; Ε;

Και όπως συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, όταν ο πρώην σύζυγος μαθαίνει ότι έχει αντικατασταθεί, παίρνουν φωτιά τα εξώδικα. Έτσι και ο δικός μου πρώην σύζυγος , το έμαθε από τη μεγάλη μας κόρη και μου έστειλε εξώδικο με αίτημα να μην ξαναδιανυκτερεύσει ο φίλος μου στο σπίτι αλλιώς θα διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών μας.  Ότι δηλαδή είμαι ακατάλληλη μάνα, σχεδόν κακοποιητική, επειδή ο άνθρωπος που έχω σχέση, κοιμάται καμιά φορά σπίτι μου. Εννοείται πως δεν πρόκειται να συμμορφωθώ με το εξώδικο και ας κάνει ό,τι θέλει. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσω όπως θέλει εκείνος επειδή έκανα κάποτε μια λάθος επιλογή.

Η κόρη μου το ήξερε και δεν είπε κάτι. Όταν το είπα στον γιο μου, ήμασταν έξω από το σπίτι και περιμέναμε το σχολικό. Όταν του είπα «Μωρό μου, απόψε θα έρθει ο φίλος μου να κοιμηθεί σπίτι μας»  άρχισε να φωνάζει «Ο φίλος της μαμάς θα κοιμηθεί σπίτι μας» και συνέχιζε να το λέει στη δασκάλα-συνοδό που τον παρέλαβε και όπως έμαθα αργότερα, και σε όλες τις δασκάλες του σχολείου, στους συμμαθητές του και στην άλλη δασκάλα συνοδό που τον έφερε το μεσημέρι.

Όταν γύρισε όμως και άρχισε να νυχτώνει, άρχισε και εκείνος τα παράπονα
«Που θα κοιμηθεί ο φίλος σου μαμά;»
«Στο κρεβάτι μου»
«Και εσύ;»
«Στο κρεβάτι μου»
«Και εγώ;»
«Στο κρεβάτι σου»
«Και αγκαλιές; Δεν θα με κάνεις αγκαλιές;»

«Μήπως να κοιμηθεί στον καναπέ;» πετάχτηκε η κόρη μου.
«Να κοιμηθεί στο δικό μου κρεβάτι!» είπε ο μικρός.
«Κι εσύ που θα κοιμηθείς;»τον ρώτησα.
«Μαζί σου μαμά!» μου απάντησε.
«Δεν γίνεται αγόρι μου, εγώ θα κοιμηθώ με τον φίλο μου και έχουμε να πούμε τα δικά μας»
«Και εμείς; Πότε θα πούμε τα δικά μας;»
«Όλη μέρα θα τα λέμε. Και όλη μέρα θα κάνουμε αγκαλιές!»

Το απόγευμα ήρθε ο φίλος μου, ψήσαμε στην αυλή και στο τέλος φάγαμε και τα γλυκά που μας έφερε. Καθάρισε τη κουζίνα ενώ εγώ έκανα τα παιδιά μπάνιο και τα έβαζα για ύπνο, διαβάζοντας τα παραμύθια τους όπως κάθε βράδυ. Φιληθήκαμε, αγκαλιαστήκαμε, τους φώναξα και λίγο που δεν κοιμούνται και όλα έγιναν όπως κάθε βράδυ. Τίποτα διαφορετικό, τίποτα καινούριο!

Ύστερα έβαλα τις πιτζάμες μου, έπλυνα τα δόντια μου, ξάπλωσα δίπλα του και ακούμπησα το κεφάλι μου στο στήθος του. Συζητήσαμε λίγο, σβήσαμε τα φώτα και το πρωί πεταχτήκαμε από το κρεβάτι, φτιάξαμε καφέ και φώναξα στα παιδιά να βιαστούν να ντυθούν για να προλάβουμε το σχολικό. Μια ακόμα μέρα είχε αρχίσει…

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/ 

Το βρίσκεις σωστό να κοιμάται ο/η νέος/α σύντροφος στο σπίτι με τα παιδιά; Εσύ θα το έκανες ή το έχεις αποκλείσει; Περιμένουμε τη γνώμη σου, σχολιάζοντας στο τέλος του κειμένου ή στη σελίδα μας στο facebook, εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα και άλλα στοιχεία αλλάζονται για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!