fbpx

Να γυρίσει στον πρώην σύζυγο ή να προχωρήσει με τον νέο της σύντροφο;

| 14 Ιουνίου 2017
ADVERTISEMENT

Μία φίλη μου πήρε και επίσημα διαζύγιο, ύστερα από 20 χρόνια έγγαμου βίου. Αντιμετώπιζαν οικονομικά, και άλλα, θέματα, και εκείνος αρνήθηκε να πάνε σε σύμβουλο γάμου. Εκείνη είπε ότι ήταν καλός μπαμπάς, αλλά μέσα της δεν υπήρχε τίποτα για εκείνον.

Εκείνη άρχισε να βγαίνει με έναν τύπο, ο οποίος δεν έχει παιδιά, και περιέγραψε τη σχέση τους ως “ονειρική”. Είναι υπέροχος με τα παιδιά, αλλά λίγους μήνες μετά, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε ξεπεράσει, ακόμα το διαζύγιο της. Τότε, άρχισε να της λείπει ο πρώην της. Και ένιωσε ένοχη.

Προσέγγισε τον πρώην της, άρχισαν να βγαίνουν για μερικούς μήνες, μέχρι που άρχισε να της λείπει η “ονειρική” σχέση με τον καινούριο τύπο. Τώρα, βγαίνει κρυφά μαζί του, ενώ ο πρώην της δε γνωρίζει τίποτα.

Εκείνη δεν ξέρει τι να κάνει. Υποστηρίζει πως ακόμα μπορεί να ξαναφτιάξει τα πράγματα με τον πρώην της και πιστεύει πως η συγχώρεση και η αποδοχή του άλλου, παίζουν τεράστιο ρόλο.


ADVERTISEMENT

Είπε, επίσης, πως, αν δεν είχε παιδιά, θα επέλεγε τον καινούριο. Ο πρώην σύζυγός της συμφώνησε να συμβουλευτούν ειδικό. Αισθάνεται πως θα “επαναπαυθεί” εάν επανασυνδεθεί με τον πρώην της. Θέλει να βρει απεγνωσμένα μία λύση, αλλά δεν μπορεί!

Στο μεταξύ, το δίλημμα αυτής της γυναίκας μου έδωσε τροφή για σκέψη. Δεν πρόκειται να της υποδείξω ποιον πρέπει να διαλέξει, αλλά θα της προσφέρω, αντικειμενικά, κάποιες σκέψεις μου, που, ίσως εκείνη δεν μπόρεσε να σκεφτεί.

1. Είναι απολύτως φυσιολογικό να σου λείπει ο πρώην σου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει, πως πρέπει να είστε πάλι μαζί.

2. Είναι πάρα, μα πάρα πολύ, νωρίς ακόμα, για να ξέρεις, αν τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά με τον καινούριο τύπο, επομένως παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο. Στην αρχή κάθε σχέσης, όλα φαντάζουν υπέροχα και ιδανικά, οπότε πώς γίνεται να ξέρεις στο μέλλον;


ADVERTISEMENT

3. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του “μου λείπει” και του “νιώθω ένοχος”. Δεν πρέπει να επιστρέψεις πίσω σε κάποιον, μόνο και μόνο επειδή έχεις ενοχές. Δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

4. Όταν ήταν με τον καινούριο τύπο, της έλειπε ο πρώην της. Όταν ήταν με τον πρώην της, της έλειπε ο καινούριος τύπος. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τους δύο αυτούς άντρες; Μήπως κανένας απ’ τους δύο δεν είναι κατάλληλος για εκείνη;

5. Λέει ότι πιστεύει στη συγχώρεση και την αποδοχή του άλλου για αυτό που είναι. Μπορεί να το κάνει, έτσι και αλλιώς: να συγχωρήσει τον πρώην της και να τον αποδεχτεί γι’ αυτό που είναι, χωρίς, όμως, να είναι πάλι μαζί του.

6. Πρέπει, οπωσδήποτε, να ακούσει τα ίδια της τα λόγια, στον τρόπο που περιγράφει τους δύο άντρες.

7. Εάν δεν είχε παιδιά, θα επέλεγε τον καινούριο τύπο. Αυτό τα λέει όλα! Τούτου λεχθέντος, οι δυό τους βρίσκονται ακόμα στη Λα λα λα φάση, επειδή η σχέση τους είναι ακόμα καινούρια.

8. Αισθάνεται ότι, ίσως, “βαλτώσει”, αν τα ξαναβρεί με τον πρώην της. Τεράστια νάρκη αυτή η δήλωση.

9. Στην τελική, γιατί πρέπει να αποφασίσει; Μπορεί να αφήσει τα πράγματα να πάρουν τη δική τους τροπή. Να είσαι ειλικρινής και με τους δύο ανθρώπους, και δες τι θα γίνει. Στο κάτω-κάτω, δεν είναι παντρεμένη με κανέναν τους (εκτός και αν ο καινούριος τύπος νομίζει ότι έχουν αποκλειστική σχέση).

Το θέμα είναι ότι πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά και λογικά. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει το υπόλοιπο της ζωής της. Ανέφερε, επίσης, ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. θα τη συμβούλευα να βρει μια δουλειά, ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ίσως, βέβαια, πρέπει να επικεντρωθεί στα παιδιά της και να γράψει και τους δύο άντρες στα αζήτητα.

Η εργασία και η ανεξαρτησία προσδίδουν κύρος και αυτοπεποίθηση, όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και στις αποφάσεις που παίρνουμε.

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ