«Βρες κάποιον, μην είσαι μόνη» μου λένε. Όχι ρε φίλε δεν είμαι μόνη!

7

Είμαι περήφανη για την απόφαση μου να είμαι μονογονέας. Είμαι περήφανη που δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να «ρίξω» το 5 χρονών τώρα μωρό μου και ας είχαμε χωρίσει με τον πατέρα της πριν μάθω για την εγκυμοσύνη μου. Είμαι περήφανη για την απόφαση μου, παρά τις δυσκολίες που πέρασα και ίσως περάσω και στο μέλλον. Αυτό που λέω κάθε μέρα είναι «Δόξα τω Θεό» που μου έδωσε φώτιση, δύναμη και υγεία σε μένα και στο παιδί μου.

Αφορμή, ένας φίλος που επιμένει ότι πρέπει να βρω σύντροφο. Με όλα αυτά που ακούω ή διαβάζω γύρω μου συνέχεια. Ο ένας κερατώνει τον άλλον, αλλά είναι πολλοί λίγοι αυτοί που έχουν τη δύναμη να χωρίσουν, να φύγουν από μια κατάσταση που έχει βαλτώσει.

Κολλητή μου φίλη, 18 χρόνια παντρεμένη, κερατώνει τον άντρα της εδώ και ένα χρόνο χωρίς τύψεις. Τον γνώρισε μέσα από το ίντερνετ. Αν δεν είχε λέει το παιδί θα είχε φύγει. Στους έξω φαίνονται ένα πανευτυχής ζευγάρι, όταν έκλεινε όμως η πόρτα, είχαν προβληματάκια, όχι σοβαρά αλλά μικρά που με θέληση και από τους δύο πιστεύω ότι μπορούσαν να λυθούν.

Άλλη φίλη, η οποία είναι καταπιεστική, έπιασε τον άντρα της να την κερατώνει, μέσα από το ίντερνετ, αυτός θέλει να χωρίσουν αλλά αυτή δε θέλει από ανασφάλεια, γιατί ο σύζυγος είναι καλός πατέρας και σύζυγος και την φροντίζει!!

Άλλη γνωστή, κερατώνει τον άντρα της εδώ και χρόνια, μέσα από το ίντερνετ, αλλά δεν χαλάει το σπίτι της, όχι γιατί έχει παιδί αλλά επειδή που θα βρει άλλον «χαζό», όπως τον αποκαλεί τον νυν άντρα της, να παντρευτεί!!!

Δυο κοπέλες στη δουλειά, γύρισαν και είπαν μια μέρα, πως αν γυρνούσαν πίσω το χρόνο, δε θα παντρευόντουσαν τους άντρες τους. Αυτές έχουν να κάνουν με το κόμπλεξ του «εγώ έχω πτυχίο και βγάζω πιο πολλά από σένα, ενώ εσύ δεν έχεις πτυχίο και δε μπορείς να σταθείς δίπλα μου».

Άλλη φίλη, πρόσφατα χώρισε με τον άντρα της με 3 παιδιά, γιατί αυτός τη ζήλευε παθολογικά, η οποία γυναίκα δεν προλάβαινε ούτε τουαλέτα να πάει, αλλά επειδή αυτός τσιλημπούρδιζε, και έκανε ότι έκανε μέσα από το ίντερνετ, τη ζήλευε!!! (αυτή όταν άκουγε τη λέξη ποντίκι, ανέβαινε πάνω στην καρέκλα, τώρα το έμαθε το ποντίκι.)

Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα ζευγάρια που γνωρίζω και είναι καλά μαζί και ευτυχισμένα. Απ΄ έξω βέβαια γιατί μέσα δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Και φαντάζομαι ότι είναι πάρα πολλά τα ζευγάρια που έχουν σοβαρά προβλήματα και δε χωρίζουν, για τα παιδιά, τι θα πει ο κόσμος, από ανασφάλεια, από έλλειψη αυτοπεποίθησης, από συμφέρον, από βόλεμα, από από από ……. Μέχρι να ακούσουμε και σε αυτούς το μπαμ.

Αναρωτιέμαι, τότε στα παλιά τα χρόνια πως γινόταν και μένανε μαζί. Ακούω βέβαια διάφορες ιστορίες, αλλά τα ζευγάρια ακόμα και με προξενιό, έμεναν μαζί. Τότε δεν είχαν προβλήματα; Γιατί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού οι χωρισμοί; Και τότε που ήταν και δύσκολα. Μάλλον μας έφαγε η εξέλιξη, η τεχνολογία και το ίντερνετ.

Και όταν μου λένε, πρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου, πρέπει να γνωρίσεις κάποιον να μην είσαι μόνη, μπες στο ίντερνετ και θα βρεις, μου γυρνάνε τα μάτια ανάποδα. Όχι ρε φίλε, δεν είμαι μόνη! Έχω την υπέροχη κορούλα μου στην αγκαλιά μου κάθε βράδυ (λόγω έλλειψης χώρου κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι), και όχι δε με αφορά το θέμα να γνωρίσω κάποιον στο ίντερνετ. Αν θέλω να γνωρίσω κάποιον, θα το κάνω έξω, σε παρέα, με γνωστούς. Δε θέλω να παντρευτώ και δε θέλω να έχω κάποιον «άγνωστο» μέσα στο σπίτι μου. Αν θελήσω συνουσία, μπορώ να τη βρω όπως όλες οι γυναίκες. Όχι ρε φίλε, είμαι περήφανη που είμαι μόνη και είμαι «Δόξα τω Θεό» καλά, και να σου πω και κάτι, μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα!! ( με όλες τις έννοιες ;-)).

Αθανασία

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!