Μία πρώην μονογονέας θυμάται…

0

Πρίν γνωρίσω τον δεύτερο άντρα μου, ήμουν ανύπαντρη μητέρα για περίπου 7 χρόνια. 7 χρόνια που με έμαθαν απόλυτα τι σημαίνει παλεύω να μεγαλώσω το παιδί μου, παλεύω να επιβιώσω, αποκλείομαι κοινωνικά, απορρίπτομαι ως μητέρα και ως άνθρωπος. Παρ’ όλα αυτά τα καταφέρναμε.

Σήμερα με τις τιμές διαρκώς να ανεβαίνουν, την ανεργία συνεχώς να αυξάνεται και τη κοινωνική πρόνοια να μην υπάρχει πουθενά, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πιο δύσκολο είναι σήμερα για έναν μονογονέα να επιβιώσει. Εγώ είχα τη δουλειά μου και παρ’ όλο που δεν ειχα κανένα μα κανένα άλλο εισόδημα, κατάφερα να μεγαλώσω και τα δύο μου παιδιά με αξιοπρέπεια, να πληρώνω τους λογαριασμούς μας και να κρατάω και κάτι λίγα για εμένα ή για ώρα ανάγκης. Το μεγαλύτερο βάρος θυμάμαι για μένα τότε ήταν το ενοίκιο. Πώς να πληρώσεις 400 ευρώ το μήνα ειδικά αν είσαι και άνεργος από πάνω;

Ήξερα πολλές μόνες μαμάδες που επέστρεφαν στο πατρικό τους προκειμένου να γλιτώσουν αυτό το έξοδο. Εγώ δεν θα το έκανα με τίποτα, θα έπρεπε να είμαι πια σε απελπιστικό σημείο για να γυρίσω πίσω στους γονείς μου με τα παιδιά μου. Γιατί μπορεί να γλιτώνεις το ενοίκιο αλλά όσο υποστηρικτικούς γονείς και να έχεις-που αρκετοί δυστυχώς, δεν έχουν-δυστυχώς δεν γλιτώνεις το φρενοκομείο.

Όταν χώρισα με τον πατέρα των παιδιών μου, σκέφτηκα να μείνω με μια άλλη μαμά ώστε να μοιραζόμαστε τους λογαριασμούς και όποτε χρειάζεται, η μία να προσέχει τα παιδιά της άλλης. Ακούγεται βολικό, σωστά; Αλλά δεν νομίζω ότι είναι τελικά.
Χρειάζεται πολύ υπομονή και διπλωματία για δύο γυναίκες να συνυπάρξουν αρμονικά και παράλληλα να φροντίσουν και τα παιδιά τους. Επειδή όμως κάποιος μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή, σίγουρα το να συγκατοικήσεις με κάποιον άλλο μονογονέα είναι καλύτερο από το να μείνεις (ξανά) με τους γονείς σου.

Ειλικρινά θαυμάζω όλους τους μονογονείς γιατί κατά βάθος, κανένας μα κανένας δεν επιλέγει να γίνει μονογονέας. Οι συνθήκες σε βάζουν στο τριπάκι κι εσύ απλά παίρνεις τα παιδιά σου και το ακολουθείς. Η δουλειά του μονογονέα είναι σκληρή και όχι μόνο δεν σου αναγνωρίζεται, αλλά σου χρεώνεται κιόλας. Κι αυτό νομίζω πως είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει.

Πηγή: http://m.thereporter.com.au/

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.