Με παράτησε γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το αυτιστικό παιδί μας

0

Με τον πρώην άντρα μου ήμασταν φίλοι από παιδιά. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί πως θα γίνουμε ζευγάρι πόσο δε γονείς.

Όμως, γύρω στα 25 η μοίρα μας έφερε πιο κοντά και κάναμε δεσμό. Θεωρήσαμε πως αυτό έγινε διότι κάναμε πολύ παρέα μεταξύ μας και ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πως μαζί με τη χαρά θα εισπράτταμε και τόσο πόνο, μετέπειτα.

Κάναμε έναν υπέροχο γάμο και ήμασταν τα πρώτα χρόνια πολύ αγαπημένοι.

Το πρώτο μας παιδί, ο Αλέξης έδωσε νόημα στη ζωή μας και φώτισε τις «σκιές» που έχει κάθε γάμος λόγω της ρουτίνας και της καθημερινότητας.

Η γέννησή του ήταν το πιο ευτυχές γεγονός για όλη την οικογένεια. Το διαχειριστήκαμε  εξαιρετικά στην αρχή με τη βοήθεια των γονέων μας και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Δύο χρόνια μετά ήρθε στη ζωή μας και ο Πέτρος. Ένα γλυκό μωρό που ήταν όμορφο σαν αγγελάκι. Εκεί πραγματικά νιώσαμε πλήρεις και ευλογημένοι. Μεγαλώνοντας, όμως, διαπιστώσαμε πως το πρώτο μας παιδί ο Αλέξης είχε πολλά προβλήματα.

Όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι αλλά μας το επιβεβαίωσαν και οι γιατροί, τα  αυτιστικά παιδιά δεν επιθυμούν ούτε μπορούν να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους, αποφεύγουν την επαφή με το βλέμμα, έχουν ανέκφραστα πρόσωπα, είναι απόμακρα και αδιάφορα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί μας να ζει  στο «δικό τους κόσμο”, σε απόσταση,  αποκομμένο από εμάς και το αδελφάκι του.

Ο άντρας μου στην αρχή το αντιμετώπισε με στωικότητα. Μετά άρχισε να με κατηγορεί και μετά άρχισε να αργεί να γυρίσει σπίτι. Ήταν αμέτοχος με τα παιδιά, πάντα με κακή διάθεση και σαν να έπεφτε σε μελαγχολία.

Σταδιακά απομακρυνθήκαμε και αρχίσαμε να μην έχουμε ούτε κοινές δραστηριότητες,ούτε ερωτική ζωή.

Το αυτιστικό παιδί  μας, ήταν ένα βαρίδι στη ψυχή του άντρα μου.

Τελικώς με  άφησε γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη γέννηση του αυτιστικού παιδιού μας…

Το να μπορείς να διαχειριστείς ένα τόσο δύσκολο γεγονός θέλει μεγαλείο ψυχής δε συμφωνείτε;

Για μένα αντίθετα η γέννηση των παιδιών μας αποτέλεσε ευλογία

Πηγή: efisecrets.gr