«Μαμά, πότε θα βρούμε καινούριο σωστό μπαμπά;» με ρώτησε η κόρη μου

0

Η δικία μου καρδιά μου ειχε πεί απο την γέννα ήδη, να μην επιτρέψω την αναγνώριση. Οχι οτι ο μπάμπάς της κόρης μου ήταν κακός άνθρωπος, ισα-ίσα πολύ καλός ανθρωπος είναι, αλλα λόγω οιδιπόδειου προβλημματος που είχε, εβλεπα οτι θα εξεθεται την μικρή μου σε αρκετους κινδύνους. Δεν ειμαι ουτέ εγω η τελεια μαμα που μπορω να την σωσω απο κάθε κινδυνο, αλλα μπορώ ομως να προβλέψω καταστάσεις και να την προστατευσω. Ο μπαμπάς της ειχε το ελευθερο να την βλέπει οποτε θέλει, και την εβλεπε μεχρι τα δύο της. Μετα εξαφανίστηκε.

Μετα απο αλλα δυο χρονια ή μικρή μου εμμέσως  αναρωτιόταν για αυτόν. Ετσι πήγα σε παιδοψυχολογο και εκανα άλλη μια προσπάθεια. Την σταθερότητα των επισκεψεων δεν μπορεσε να την κρατήσει, το οποίο ήταν και ο μοναδικός κανονας που εβαλα, και ολο αυτό κατέληξε στην δική του αποφασή οτι δεν μπορεί να είναι μπαμπας.

Οσον αφορά την αναγνώριση, και τα «δικαιώματα» που ζητούσε -οχι υποχρεωσεις-, η απαντηση μου ήταν θα δείξει το μέλλον. Το μέλλον εδειξε πριν καν δει την μικρή δευτερή φορα απο τον παιδοψυχολογο και μετα.

Στην μικρή ειπα σιγα σιγά όλη την αλήθεια. Δεν ξέρω πως τα καταφερα, αλλά της έδωσα το μήνυμα που έπρεπε να πάρει, οτι ο μπαμπάς δεν ειναι κακός ανθρώπος αλλα δεν ειναι ομως σωστός (υπάρχουν και σωστοί) και δεν εχουμε εμεις το δικαιωμα να τον πιεσουμε για κατι το οποιο ειπε οτι δεν μπορεί να ειναι. Η μικρή πλέον ειναι σε στάδιο «ποτε θα βρουμε καινουργιο σωστό μπαμπά;» 

Εγώ λόγω, του οτι η πλευρά του πατερα μου βρισκεται στο εξωτερικό, ηδη πριν 3 χρονια είδα τι προβληματα θα ειχα με το να ταξιδεψω με την μικρή αν ήταν αναγνωρισμένη. Αν είσαι σε δίλημμα να αναγνωρίσει ο πατέρας το παιδί ή όχι, εσύ θα κρίνεις τι ειναι σωστό για το παιδί σου.

Σταματίνα

*Η παραπάνω ιστορία έχει αναρτηθεί από μέλος του φόρουμ μας, στο Social.singleparent.gr 
Μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος, να μιλήσεις με άλλους μονογονείς και όχι μόνο και να μοιραστείτε κοινά βιώματα και εμπειρίες, κάνοντας εγγραφή εδώ