Μαμά ετών 28 με δύο διαζύγια και ένα μωρό!

0

Ο πρώτος μου γάμος κράτησε περίπου 4 μήνες. Ήμουν 24 και με το που βγήκαν οι φωτογραφίες του γάμου, ήμουν ήδη χωρισμένη. Ένιωθα σαν παιδί, πολύ μικρή για γάμο κι ακόμη πιο μικρή για διαζύγιο. Δεν ήξερα κανέναν διαζευγμένο στην ηλικία μου και πίστευα πως όλοι γύρω μου θα με κατέκριναν που τα θαλάσσωσα τόσο γρήγορα. Στη πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι μου φέρθηκαν καλά, αμήχανα αλλά καλά.

Πολλοί φίλοι μου ήταν ελεύθεροι ή σε φάση που σχεδίαζαν το γάμο τους. Και όταν άρχισαν να παντρεύονται και ο λογαριασμός μου στο facebook γέμισε με ρομαντικές φωτογραφίες, μπομπονιέρες, νυφικά και ανθοστήλες, ένιωσα πολύ μόνη μου. Σύντομα έπαθα κατάθλιψη και σταμάτησα να τρώω. Άρχισα να εκδηλώνω τη στενοχώρια μου, ξεσπώντας στον εαυτό μου και κάνοντας κακό στο σώμα μου!

Ξαναπαντρεύτηκα στα 25 μου και χώρισα ξανά στα 28 μου, όταν ο γιός μου ήταν μόνο 3 εβδομάδων. Μου πήρε χρόνια να βρώ ξανά τις ισορροπίες μου, συναισθηματικά και σωματικά. Τώρα είμαι χαρούμενη με το παιδάκι μου και με τη ζωή μου, είμαι υγιής και δυνατή και σίγουρα έχω να δώσω πολλές συμβουλές.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να πω σε όλα τα νέα κορίτσια σήμερα να μην παντρεύονται γρήγορα ή τέλος πάντων να απολαμβάνουν τη σχέση και να προχωρούν όταν είναι πιο σίγουρες για τον άνθρωπό τους. Παντρεύτηκα πολύ γρήγορα και τη πρώτη και τη δεύτερη φορά και μακάρι να μπορούσα να γλιτώσω τους ανθρώπους από αυτό το λάθος. Το πιο άσχημο απ’ όλα βέβαια, είναι το «στίγμα». Όταν ο άλλος ακούει τα δύο διαζύγια, δεν χρειάζεται να ακούσει τίποτα άλλο, σε έχει βάλει αυτόματα στη κατηγορία «αυτή με τα κουσούρια». Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι η γνώμη του κόσμου αλλά η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι καλύτερα να είσαι μόνος σου παρά σε ένα, δύο ή δέκα κακούς γάμους. Το «στίγμα» δεν πρέπει να σε υπερβαίνει, δεν ζούν οι άνθρωποι αυτοί, τη δική σου ζωή ούτε ζούν με τους ανθρώπους που επιλέγεις. Εκείνοι κάνουν τις επιλογές τους και ύστερα κάθονται και κρίνουν τις δικές σου ή των άλλων. Δεν είσαι υποχρεωμένη να παίζεις στο παιχνίδι που στήνει ο καθένας…

Γι’ αυτό, αντί να νευριάζεις και να απολογείσαι και να ξανα-νευριάζεις, προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις με χιούμορ. Ναι με χιούμορ. Ένα από τα πιο δύσκολα γεγονότα τον καιρό που χώρισα ήταν ο γάμος του αδερφού μου, όλη αυτή η γαμήλια ατμόσφαιρα που έζησα από τόσο κοντά τη στιγμή που το μελάνι δεν είχε καν στεγνώσει στο διαζευκτήριο. Έζησα από κοντά τους αδιάκριτους συγγενείς με το περίλυπο ύφος αλλά και την αγκαλιά του αδερφού μου που με έκανε να κλάψω. Από χαρά που ο δικός του γάμος είχε περισσότερες πιθανότητες να πετύχει και από λύπη που ο δικός μου δεν είχε πλέον καμία. Το διαζύγιο σε κάνει να κλαίς συνέχεια και όταν έχεις και ένα παιδί, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Στο χέρι σου είναι να αρχίσεις, αν όχι να γελάς, να χαμογελάς.  Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Πολύ σύντομα θα τον ανακαλύψεις!

Πηγή: huffingtonpost.com 

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.