Ιστορίες μονογονέων

0

Είμαι μονογονέας από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, δηλαδή πρίν περίπου 8 χρόνια. Ήμουν 20 χρονών και δεν είχα ιδέα. Ευτυχώς είχα υποστήριξη από τους γονείς μου, με τους οποίους έμεινα τον πρώτο καιρό. Μας βοήθησαν οικονομικά και ηθικά και παρ’ όλο που δεν συμφωνούσαμε σε πολλά, καταφέραμε να συνυπάρξουμε.
Όσο μέναμε μαζί τους, πήγα στο Πανεπιστήμιο και πήρα το πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζομαι σε ένα μεγάλο τουριστικό όμιλο και μαζί με την κόρη μου ζούμε σε δικό μας διαμέρισμα. Όλα αυτά δεν μας ήρθαν εύκολα. Έκανα πολλά λάθη στην πορεία και χρειάστηκε υπομονή αποφασιστικότητα και στήριξη, για να φτάσουμε ως εδώ αλλά τελικά όλα είναι δυνατά!
Rachel, 28 ετών

Όταν έβλεπα ότι ο γάμος μου δεν βγάζει πουθενά, το έριξα στο αλκοόλ. Μετά από χρόνια αυτολύπησης και απομόνωσης στον κόσμο μου, αναζήτησα τη βοήθεια ειδικών για να ξεπεράσω το πρόβλημά μου. «Δούλεψα» πολύ πάνω στον θυμό μου, στις εξαρτήσεις μου και στις ανασφάλειές μου και κατάφερα να κόψω το ποτό. Όταν όμως ο ψυχολόγος μου, μου είπε πως με τον άντρα μου πρέπει να πάμε σε σύμβουλο γάμου, η απάντηση του άντρα μου ήταν «Αν δεν είσαι ευτυχισμένη, ξέρεις που είναι η πόρτα!». Τότε κατάλαβα πως είχαμε τελειώσει. Με έναν 6χρονο γιό και μία 2χρονη κόρη, επέστρεψα στο πατρικό μου, έμεινα με τους γονείς μου και έστησα σιγά σιγά τη δική μου δουλειά από το σπίτι. Δεν ήταν εύκολο. Μέναμε 5 άτομα σε σπίτι 70 τ.μ. τρώγαμε πατάτες και μακαρόνια, τα παιδιά μου δεν τα έβλεπα σχεδόν καθόλου και παράλληλα πλήρωνα τεράστια ποσά, στις μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με τον πρώην άντρα μου.
Όμως η αίσθηση της ασφάλειας, της ηρεμίας και της αγάπης μεταξύ μας, δεν πληρώνεται με τίποτα! 18 χρόνια αργότερα είμαι μια χωρισμένη αλλά υγιής μαμά με μια κερδοφόρα επιχείρηση. Ευχαριστώ Το Θεό που επιβιώσαμε και σήμερα ζούμε καλύτερα.
Linda, 49 ετών

Η ιστορία μου μπορεί να διαφέρει λίγο διότι έγινα μονογονέας από επιλογή. Ήμουν 30 ετών και δεν είχα βρεί κάποιον να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Από μικρή ονειρευόμουν τον εαυτό μου μαμά και το ήθελα πολύ. Η λύση της υιοθεσίας ήταν μονόδρομος. Ακόμη ελπίζω να βρω το άλλο μου μισό αλλά προς το παρόν, αγαπώ και φροντίζω την πανέμορφη κόρη μου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις παιδιά. Πιάνω τον εαυτό μου να κάνει και να λέει πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμουν. Η πρώτη μου πρόκληση ήταν να ταξιδέψω ολομόναχη σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και μετά από δύο μέρες και πολλές πτήσεις με ένα μωρό στην αγκαλιά, να γυρίσουμε στο σπίτι μας σώες! Μια άλλη πρόκληση για μένα, ήταν η προσαρμογή σε ένα νέο τρόπο ζωής. Όταν έχεις συνηθίσει να είσαι χρόνια μόνη σου, είναι πιο δύσκολο να φροντίζεις ένα μωρό και να καλύπτεις κάθε του ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον, οι φίλοι μου άρχισαν να «χάνονται» σιγά σιγά και ίσως όχι άδικα. Δούλευα σχεδόν όλη μέρα και μόλις τελείωνα, ήθελα να δω το παιδί μου. «Αναγκαστικά» έκανα καινούριες αλλά πολύ ευχάριστες φιλίες με άλλες μαμάδες που μάλιστα είναι και πολύ μικρότερες από μένα. Πολλές φορές αστειεύομαι και λέω ότι ήμουν καλύτερoς γονιός , πρίν την κόρη μου!
Jenny, 35 ετών

Όταν ο γιός μου ήταν έξι μηνών η γυναίκα μου, μας εγκατέλειψε. Ήμουν 22 ετών, δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω και πήγαινα και στο Πανεπιστήμιο. Αναγκαστικά παράτησα τις σπουδές μου και έκανα δύο δουλειές για να μεγαλώσω τον γιό μου. Η μητέρα μου, με βοήθησε πολύ και τον κρατούσε τις ώρες που εργαζόμουν. Καθώς το παιδί μεγάλωνε και τα οικονομικά μας βελτιώνονταν, σταμάτησα από τη μία δουλειά, συνέχισα τις σπουδές μου (το πρωί πήγαινα στο Πανεπιστήμιο και το βράδυ δούλευα) και άνοιξα δικό μου μαγαζί. Σήμερα ο γιός μου είναι 8 ετών και περιμένω δεύτερο παιδί με τη νέα μου σύντροφο που είναι έγκυος στον 5ο μήνα. Η πρώην γυναίκα μου, δεν μας αναζήτησε ποτέ.
Brandon, 40 ετών

Όταν ο γιός μου ήταν τριών ετών ο άντρας μου με ενθάρρυνε, να πιάσω μια προσωρινή δουλειά περίπου 400 χλμ. από το σπίτι μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. Μέσα σε έξι μήνες, μου είπε πως ήθελε να χωρίσουμε και ένα μήνα μετά πως είχε άλλη σχέση και δεν σκόπευε να γυρίσει. Καταρρακώθηκα. Πήραμε διαζύγιο και μερικούς μήνες αργότερα, σκοτώθηκε σε τροχαίο υπό την επήρρεια αλκοόλ.
Penny, 38 ετών

Πηγή: Singleparent.about.com

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.