Η μάνα που εμποδίζει την επικοινωνία και άλλα παραμύθια…

2

Διαβάζω συχνά πατεράδες να παραπονιούνται ότι η πρώην γυναίκα τους, εμποδίζει την επικοινωνία με τα παιδιά και ύστερα ότι κάθεται στη διατροφή και τους εκμεταλλεύεται. Να σημειωθεί ότι αυτή η αστρονομική διατροφή ανέρχεται στα 150 το πολύ 200 ευρώ το μήνα οπότε είναι γελοίο ακόμη και να συζητάμε για τις γυναίκες που τάχα κάθονται στις πενταροδεκάρες που ορίζουν τα δικαστήρια για διατροφές, δικαστήρια που κατά τα άλλα είναι υπέρ της μάνας αλλά τον πατέρα που δεν πληρώνει, δεν τον τσιμπάνε ποτέ. Ας αφήσουμε λίγο τις «πλουσιοπάροχες» διατροφές και ας σταθούμε λίγο στην ουσία, δηλαδή στο παιδί.

Όχι είναι βάναυσο και απαράδεκτο να απαγορεύεις ή να εμποδίζεις την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του και δεν έχεις καμία δικαιολογία. Πλήν μίας. [highlight]Τι λέει αυτός ο πατέρας στο παιδί κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του μαζί του; Το ρωτάει πώς τα πάει στο σχολείο ή του λέει πόσο κακιά είναι η μάνα του; Το πηγαίνει στη παιδική χαρά να παίξουν ή του λέει πόσο κακός είναι ο γκόμενος της μάνας; (γιατί εν τω μεταξύ μόνο ο πατέρας δικαιούται να έχει σύντροφο όταν χωρίζει, η μάνα είναι καλόγρια). [/highlight]Γενικότερα, ασχολείται με το παιδί ή με το πώς θα κάνει πλύση εγκεφάλου στο παιδί; Διότι αν ασχολείται με το παιδί κι εσύ εμποδίζεις αυτή τη σχέση, λάθος σου. Αν όμως ασχολείται με το παιδί για να το στρέψει εναντίον σου, για αυτή την επικοινωνία μιλάμε;

Γέμισε ο τόπος καημένους πατερούληδες που ζητάνε τα παιδιά τους από την άσπλαχνη μάνα. Πατερούληδες που δίνουν κάθε μήνα ό,τι ποσό τους γουστάρει οπότε αντί να κάθεσαι πάνω στα 200 ευρώ της διατροφής κάθεσαι πάνω…να μην πω πού γιατί πρέπει να κόψεις το λαιμό σου να δείς πώς θα πληρώσεις τα Αγγλικά του μικρού και αυτό το μήνα.  Πατερούληδες που λένε στο παιδί πόσο κακιά είναι η μαμά και εκμεταλλεύτρια και άπληστη που έχει γκόμενο και διέλυσε την Αγία οικογένειά τους. Και ύστερα αναρωτιούνται γιατί εμποδίζεται η επικοινωνία τους με τα παιδιά ή το ακόμη πιο γελοίο, ζητάνε συνεπιμέλεια! [highlight]Συνεπιμέλεια όχι για να μπορούν να μεγαλώνουν εξίσου και αξιοπρεπώς τα παιδιά τους αλλά για να μεγαλώνουν παιδιά-εχθρούς της μάνας και να τους δηλητηριάζουν τη ψυχή. Έχουν μπερδέψει την επικοινωνία με τη Σαηεντολογία. [/highlight]Άλλο δεσμός με τον πατέρα και άλλο κατήχηση, μάλλον τα έχετε μπερδέψει.

Και επειδή πολλοί θα βιαστούν να με πούν ότι έχω εμπάθεια, σας πληροφορώ ότι δεν μιλάω από ιδία εμπειρία, ευτυχώς ο πατέρας του γιού μου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, έχουμε τρομερή επικοινωνία και συνεργαζόμαστε άψογα. Αλλά επειδή έχω φίλες και γνωστές που υποφέρουν και κάποια στιγμή το παραμύθι του καημένου πατερούλη πρέπει να σταματήσει, αναρωτηθείτε ορισμένοι μπαμπάδες πώς αξιοποιείτε αυτή την επικοινωνία με το παιδί και πράξτε ανάλογα. Αν σας έχουν αδικήσει και χάνετε την επαφή με το παιδί σας, κινηθείτε, τρέξτε, διεκδικήστε κι εγώ μαζί σας. Αλλά αν κλαίτε για να σας λυπούνται, δεν ξέρω για συνεπιμέλεια, αλλά ξέρω το τηλέφωνο ενός καλού ψυχίατρου!

Δήμητρα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.