Η κόρη μου χρειάζεται επειγόντως πλαστική. Πώς να της το πω;

0

Έχω ένα πρόβλημα με την κόρη μου και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω. Ανέκαθεν η εμφάνισή της ήταν ανδροπρεπής. Δεν έμοιαζε με τα άλλα κοριτσάκια. Κάποια χαρακτηριστικά της παραπέμπουν σε άντρα (π.χ. έχει έντονες γωνιές στο πρόσωπο), ενώ κάποια άλλα είναι παραμορφωμένα. Σαν παιδί δεχόταν bullying στο σχολείο.

Όταν έγινε 20 ετών, έκανε κάποιες συνεδρίες με ειδικό και ξεπέρασε τη δειλία και το κοινωνικό της άγχος. Έγινε άλλος άνθρωπος, αλλά ακόμα αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Μου λέει στο τηλέφωνο ότι έχει κάνει πολλές απόπειρες να κάνει κάποια σχέση, αλλά όλες πέφτουν στο κενό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους των αντρών. Στο παρελθόν την ενθάρρυνα να κάνει κάποιες πλαστικές και να διορθώσει κάποια χαρακτηριστικά της και ήταν πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Όταν ήταν 18 πλήρωσα για ρινοπλαστική, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μύτη της είναι ακόμα θεόστραβη, το διάφραγμα χάλια και η άκρη της μυτερή. Θα έλεγα ότι είναι παραμορφωμένη, χειρότερη από πριν. Θέλω να την ενθαρρύνω να υποβληθεί σε άλλη μία ρινοπλαστική, αλλά ανησυχώ ότι αν επιμείνω, θα βλάψω την αυτοπεποίθησή της.

Είμαι ο μόνος κοντινός της άνθρωπος. Η ίδια είναι ιδιαίτερα μοναχική. Θέλω το καλύτερο για εκείνη. Αν μπορεί να βελτιώσει με κάποιο τρόπο την εμφάνισή της, γιατί να μην το κάνει; Δεν θέλω μεγαλώνοντας να φύγω απ’ τη ζωή και να είναι ακόμα έτσι, μόνη και δύσμορφη.

Ελευθερία