Η κακή συμπεριφορά στην αρχή μιας γνωριμίας, σου δείχνει το μέλλον!

0

Θέλω να μοιραστώ κάτι που μου συνέβη πρόσφατα, σε μια προσπάθεια να μιλήσω για την κακή συμπεριφορά στο πρώτο ή σε επόμενα ραντεβού και γιατί θα πρέπει να μείνεις μακριά από έναν τέτοιο άνθρωπο.

Πρόσφατα γνώρισα κάποιον στη δουλειά, ο οποίος στη συνέχεια μου ζήτησε να βγούμε. Κανονίσαμε λοιπόν το χώρο και την ημέρα που θα πηγαίναμε για φαγητό. Μέχρι εδώ καλά. Μια μέρα πριν το ραντεβού, μου στέλνει μήνυμα και μου λέει «ελπίζω ότι ισχύει ακόμα το αυριανό» . Του απάντησα κι εγώ «Ναι, ανυπομονώ!».

Η επόμενη μέρα ήρθε. Μέχρι τις 14.00 μ.μ. δεν είχε φανεί καθόλου για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες, το μαγαζί που θα πηγαίναμε, αν θα με έπαιρνε ή θα πήγαινα εγώ να τον βρω εκεί. Είχαμε πει για τις 19:00. Του έστειλα μήνυμα και του είπα «απλώς για να διασφαλίσω ότι δεν προέκυψε κάτι, θες να συναντηθούμε εκεί; Πρέπει να κάνω κράτηση; » Σε αυτό το σημείο, ήμουν λίγο ενοχλημένη γιατί όντας λίγο παραδοσιακή θεωρούσα ότι θα μπορούσε να κάνει εκείνος την κράτηση και να προσφερθεί να έρθει να με πάρει. Είναι υπερβολικό αυτό; Απαιτώ πολλά; Ίσως, αν και δεν το νομίζω.

Εδώ είναι που αρχίζει η κακή συμπεριφορά. Μου απαντά με μήνυμα που λέει ότι θα πρέπει να το ακυρώσει, επειδή ένας στενός φίλος είχε ένα επείγον οικογενειακό θέμα. Δεν είμαι η άκαρδη-εγωίστρια που δεν δείχνει κατανόηση, αλλά το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Δείτε σχετικά: Σημάδια ότι σας σέβεται που είστε μονογονέας!

Πότε σκόπευε να με ενημερώσει; Με άλλα λόγια, του έστειλα πρώτη μήνυμα. Ο ίδιος δεν θα με ενημέρωνε ποτέ; Θα με έστηνε; Ή θα με ενημέρωνε στις 17:00 το απόγευμα; Ή στις 19:00 την ώρα που περίμενα στο εστιατόριο;

Το θέμα μου είναι ότι είμαι μια ανύπαντρη μητέρα που εργάζεται πάνω από 10 ώρες τη μέρα και που όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Μήπως σκέφτηκε ότι εάν η έξοδός μας ακυρωνόταν θα μπορούσα να κάνω άλλα σχέδια; Ίσως να καλέσω μια φίλη για ποτό ή να πάω σινεμά; Δεν ξέρω. Αυτό που σίγουρα δεν σκέφτηκε είναι ότι εγώ είχα κανονίσει να έρθει γυναίκα να κρατήσει το παιδί και ότι την ακύρωνα τελευταία στιγμή, που σημαίνει ότι την επόμενη φορά μπορεί να μην δεχτεί να έρθει νομίζοντας πως θα την ακυρώσω ξανά. Επίσης σημαίνει ότι πράγματι θα μπορούσα να είχα κανονίσει κάτι άλλο. Με το παιδί μου.

Αυτό που έμαθα από τη συγκεκριμένη κακή συμπεριφορά είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ούτε σκέφτηκε τη θέση μου ούτε σεβάστηκε το χρόνο μου. Μπορώ να είμαι επιεικής και να πω ότι συμπτωματικά είχε μάθει για την έκτακτη ανάγκη του φίλου του 10 λεπτά πριν πάρει το μήνυμά μου, και δεν είχε χρόνο ακόμη να επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν θα έπρεπε να είχε σηκώσει το τηλέφωνο αντί να με ξεπετάξει με ένα απλό μήνυμα; 

Αν ήμουν εγώ για παράδειγμα στη θέση του, δεν θα περίμενα να μου στείλει ο άλλος μήνυμα να ρωτήσει αν ισχύει το ραντεβού μας. Θα είχα καλέσει εγώ και θα του έλεγα «Λυπάμαι πολύ που πρέπει να το ακυρώσω. Νιώθω πολύ άσχημα γι’ αυτό  και πραγματικά θέλω να βγούμε μαζί. Μπορούμε να το μεταφέρουμε για την επόμενη βδομάδα; Πως σου φαίνεται η Τετάρτη;». Οι άνθρωποι που γνωρίζω θέλω να ξέρουν πως είμαι ειλικρινής και ευθύς και με την ίδια ειλικρίνεια και ευθύτητα θα τους αντιμετωπίσω είτε τους ξέρω μια ώρα είτε μια δεκαετία!

Μερικές μέρες μετά, μου έστειλε μήνυμα και μου έγραψε: «Τί κάνεις σήμερα; Θες να συναντηθούμε;». Μμμμ….τελευταία στιγμή και όποτε βολεύει εκείνον. Αρνήθηκα ευγενικά, καθώς δεν είχα πλέον κανένα ενδιαφέρον να βγω μαζί του. Είχα ξενερώσει απίστευτα και δεν άξιζε τον χρόνο μου. Σχεδόν μετάνιωσα που του απάντησα κιόλας…

Το θέμα είναι το εξής. Οι γνωριμίες και οι έξοδοι με καινούριους ανθρώπους είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ότι πριν παντρευτείς. Πλέον είμαι σε θέση να δω νωρίτερα τα σημάδια που μου λένε πως ο άνθρωπος αυτός δεν κάνει για μένα. Πλέον δεν συμβιβάζομαι με την κακή συμπεριφορά κανενός, όπως έκανα περιστασιακά στο παρελθόν, στα 20, στα 30 ακόμα και στην αρχή των 40 μου. Ένας τέτοιος συμβιβασμός βλάπτει την αυτοεκτίμησή μου και μου στερεί το χρόνο και τη διάθεση να βρω έναν σωστό σύντροφο ή φίλο. Είναι καλύτερα να είσαι μόνη παρά να νιώθεις ότι ανέχεσαι καταστάσεις μην τυχόν και μείνεις μόνη. Η μοναξιά μόνη σου είναι προτιμότερη από τη μοναξιά με κακή παρέα!

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν νομίζω ότι εκείνος ο άντρας ήταν κακός σαν άνθρωπος.. Αλλά για ‘μένα δεν είναι σωστός. Γιατί; Επειδή η κακή συμπεριφορά σε αυτό το στάδιο μιας σχέσης, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη κακή συμπεριφορά και στη πορεία να σε κάνει να νιώθεις άσχημα που συμβιβάστηκες εξαρχής και να μην μπορείς να το «μαζέψεις» εύκολα. Με άλλα λόγια, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η δική μας αρχή ήταν ήδη κακή.

Τέτοια ραντεβού που σε αγχώνουν ή σε απογοητεύουν, ή σε κάνουν να νιώθεις απόρριψη ή ότι δεν σε σέβεται ο άλλος, δεν είναι καλά. Ένα ραντεβού πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Πρέπει να σε κάνει χαρούμενη. Οπότε βρες κάποιον που να σου φέρεται καλά. Που η συμπεριφορά του, θα σε κάνει να πετάς!

Πηγή: http://www.divorcedgirlsmiling.com/