Η αρραβωνιαστικιά του πατέρα μου έχει κάνει πολλές παρανομίες στο παρελθόν και δεν θέλουμε να βλέπει τα παιδιά μας

0

Η μητέρα μου πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από ανίατη ασθένεια. Ο πατέρας μου ξεκίνησε να βγαίνει με μια οικογενειακή μας φίλη τον Ιανουάριο και πλέον είναι αρραβωνιασμένοι.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει ένα αρκετά κακό παρελθόν. Έχει αρραβωνιαστεί, παντρευτεί και χωρίσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 χρόνια. Κάνει παράνομες δραστηριότητες, όπως διανομή ναρκωτικών και ασχολείται με απάτες. Δεν θέλουμε να έχει καμία σχέση με τα παιδιά μας.

Ο πατέρας μου επιμένει ότι αν θέλουμε να κρατήσουμε επαφές μαζί τους, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και εκείνη. Του έχουμε πεί ότι μπορεί να μας επισκεφθεί όποτε θέλει, αλλά ότι δεν θέλουμε να είναι εκείνη μαζί του.

Λέει στα εγγόνια του ότι τον κρατάμε μακρυά από εκείνα, όταν στην πραγματικότητα είναι δική του επιλογή να μην είναι μαζί της, έστω και λίγες ώρες.

Αγαπάμε τον πατέρα μας και θέλουμε να είναι ευτυχισμένος, αλλά αυτή η σχέση φαίνεται ότι είναι απλά ένας τρόπος για να μην είναι μόνος του. Αν κρατήσει η σχέση τους, ίσως να μπορέσουμε να φτιάξουμε τις σχέσεις μας μαζί της, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πώ ότι τη θέλω κοντά στα παιδιά.

Η οικογένεια μου ακόμα θρηνεί το χαμό της μητέρας μας και νιώθω ότι θρηνώ και για το χαμό ενός άλλου γονιού, γιατί έχει κόψει κάθε επαφή μαζί μας, ώστε να περνάει χρόνο μαζί της.

Κάνουμε λάθος που δεν την αφήνουμε να έχει επαφές με τα παιδιά μας;