Η αδερφή μου, μου ζήτησε να γίνω παρένθετη μητέρα για να αποκτήσει παιδί. Δεν θέλω να το κάνω!

0

Βρίσκομαι σε μια πολύ παράξενη θέση. Η μεγαλύτερη μου αδερφή δεν μπορεί να κάνει παιδιά,  καθώς έχει αφαιρέσει τις ωοθήκες της πρίν από μερικά χρόνια.

Είναι απελπισμένη να γίνει μαμά, και εδώ και καιρό ψάχνει μια συμβατή παρένθετη μητέρα.

Πίστευε ότι είχε βρεί κάποια, αλλά απέτυχε πρόσφατα και έχει χάσει τον εαυτό της.

Ο άντρας της το έχει φιλοσοφήσει – θα ήταν χαρούμενος, αν ήταν ακόμα και οι δυό τους, και της είπε ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν. Παρόλα αυτά, η αδερφή μου θέλει νεογέννητο, και επιμένει το παιδί να είναι βιολογικά δικό του.

Πρίν από μια βδομάδα, ήρθε στο σπίτι μου για καφέ και με ρώτησε αν θα μπορούσα να κάνω παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση, χρησιμοποιώντας το σπέρμα του συζύγου της.

Έκανα πίσω και της ψιθύρισα ότι θα το σκεφτώ, αλλά δεν θέλω να το κάνω.

Αρχικά, έχω δύο παιδιά και ο σύζυγος μου και εγώ, συμφωνήσαμε να μην κάνουμε άλλα. Δεν είχα καλές εγκυμοσύνες – ένιωθα πολύ χάλια- και οι γέννες δεν ήταν επίσης φυσιολογικές. Δεύτερον, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να διαχειριστώ να βλέπω το μωρό συνέχεια στα χέρια της αδερφής μου, γνωρίζοντας ότι είναι βιολογικά δικό μου.

Ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε σπέρμα από άγνωστο δότη, πάλι δεν θα ήθελα να μπώ σε αυτή τη διαδικασία.

Πως να της το πω, χωρίς να της ραγίσω την καρδιά; Είμαι η τελευταία της ελπίδα. Είμαι 33 και η αδερφή μου 39.

Αγαπητή φίλη,

Δεν θέλω να πληγώσω την αδερφή σου, αλλά είναι πολύ μεγάλο αυτό που σου έχει ζητήσει και είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζει καλά. Δεν νομίζω ότι περιμένει να πείς απλά ένα ναι – θα καταλάβει ότι πρέπει να το σκεφτείς προσεκτικά, και ότι πρέπει να το συζητήσεις με τον σύζυγο σου.

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να την απορρίψεις, αλλά μου έδωσες μερικούς πολλούς καλούς λόγους που θα πρέπει να σκεφτείς, την φυσική και συναισθηματική επιρροή που θα έχει ένα μωρό πάνω σου, και η αδερφή σου θα πρέπει απλά να το δεχτεί.

Το να γίνεις παρένθετη μητέρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν υπάρχει και λόγος, εφόσον νιώθει δυνατή, μπορεί να προσπαθήσει να βρει μια άλλη. Όσο για την υιοθεσία, οι πιθανότητες της να βρεί νεογέννητο είναι πολύ λίγες, αλλά η διαδικασία μπορεί να είναι λιγότερο αγχωτική.

Μου έχουν πεί αρκετοί, ότι το να υιοθετήσουν ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτούς, παρά να βρούν παρένθετη μητέρα, μόλις σε εγκρίνουν, γνωρίζεις ότι σύντομα στα χέρια σου θα κρατάς το παιδί σου.

Ακόμα και να βρεί η αδερφή σου κάποια, δεν υπάρχει καμμιά εγγύηση ότι θα μείνει έγγυος ή ότι θα κυοφορήσει το μωρό υπό όρους.

Όσο και να απογοητευτεί , είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβει την απόφαση σου.

Πηγή : http://www.mirror.co.uk/