Γράμμα στον υποψήφιο σύντροφο: Συμβουλές για να βγείς με τη μαμά μου

0

Αγαπητέ φίλε,

Ξέρω, η μαμά μου είναι υπέροχη και καταλαβαίνω γιατί θέλεις να την ξαναδείς. Μπορεί εμείς οι δύο να μην έχουμε γνωριστεί αλλά νομίζω ότι πρέπει να σου πω ορισμένα πράγματα πρίν βγείς με τη μαμά μου!

1. Είναι η μαμά μου
Εσύ έχεις μαμά και ξέρεις τι εννοώ. Είναι αυτή η γυναίκα που με έφερε στο σπίτι με τάισε με άλλαξε, με φρόντισε. Έχασε τον ύπνο της για μένα. Και ακόμα τα κάνει αυτά για μένα. Δεν θέλει να της μιλάω άσχημα και να της λέω ψέμματα, όπως κι η μαμά σου, δεν ήθελε από εσένα να της μιλάς άσχημα και να της λες ψέματα. Γι’ αυτό θέλω να σεβαστείς τη μητέρα μου όπως τη δική σου.

2. Είμαι το παιδί της
Μπορεί να νοιάζεται για σένα. Να σε αγαπάει. Αλλά δεν θα βάλει ποτέ κανέναν πάνω από εμένα. Μπορεί να είσαι στη ζωή της για μια μέρα ή για μήνες ή για τα επόμενα 30 χρόνια. Ήμουν εδώ πρίν από εσένα και πάντα θα είμαι εδώ, πρίν από εσένα, ό,τι κι αν γίνει!

3. Δεν χρειάζομαι άλλο μπαμπά
Έχω μπαμπάς. Μπορεί να μην είναι εδώ όποτε τον θέλω αλλά έχω μπαμπά. Αν γνωριστούμε και περνάμε χρόνο μαζί, να ξέρεις πως δεν θα πάρεις ποτέ τη θέση του. Δεν μπορείς. Δεν θα σε αφήσω ούτε η μαμά μου θα σε αφήσει. Αν θέλεις να έχουμε σχέσεις, θα πρέπει να με πλησιάσεις με το δικό σου τρόπο.

4. Η μαμά μου είναι η πιο όμορφη γυναίκα στο κόσμο
Η μαμά μου παραπονιέται συχνά ότι έχει μεγάλο πωπώ και γκρίζες τρίχες και ρυτίδες αλλά όταν έρχεται να με ξυπνήσει το πρωί, ακόμη κι αν τα μαλλιά της είναι σαν μπερδεμένα και φουντωτά, είναι η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δεί ποτέ. Μην την κάνεις ποτέ να νιώσει ότι δεν είναι.

5. Η μαμά μου, δεν είναι τέλεια
Μερικές φορές θυμώνει και φωνάζει. Άλλες είναι πολύ ήσυχη και μου χαμογελάει, ειδικά όταν τρέχω στην αγκαλιά της κλαίγοντας. Δεν το παραδέχεται αλλά νομίζω μερικές φορές ότι φοβάται. Πέρασε πολλά με τον μπαμπά μου και εγώ πέρασα πολλά. Έχει πολλά να κάνει με τον εαυτό της. Αλλά ακόμα και όταν κάνει λάθη και ξεχνάει να μου πάρει γάλα ή να υπογράψει το διαγώνισμά μου στο σχολείο, ξέρω ότι κάνει για μένα ό,τι καλύτερο μπορεί.

6. Η μαμά μου έχει πολλά στο κεφάλι της
Δουλεύει και με φροντίζει ενώ φροντίζει και το σπίτι και προσπαθεί να παίζει μαζί μου. Είναι πολλά όλα αυτά για τη μαμά μου. Δεν κάθεται στον καναπέ και περιμένει πότε θα την πάρεις τηλέφωνο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να σέβεσαι τον χρόνο της. Δεν μπορεί να παρατήσει τα πάντα επειδή προσπαθείς να τραβήξεις της προσοχή της.

7. Η μαμά μου είναι ξεχωριστή
Κανείς δεν είναι σαν εκείνη. Ναι μπορεί να με κάνει να θυμώνω και να κάνω βλακείες για να την εκνευρίσω ή να την εκδικούμαι που δεν με άφησε να πάω στο πάρτυ του συμμαθητή μου αλλά μαγειρεύει τα αγαπημένα μου φαγητά. Και με φιλάει κάθε βράδυ για καληνύχτα και μου λέει κάθε μέρα πόσο με αγαπάει. Κανείς άλλος δεν θα το έκανε αυτό για μένα. Αν το κάνει για σένα, να θυμάσαι ότι είσαι τυχερός.

8. Η μαμά μου αξίζει να είναι ευτυχισμένη
Έχει περάσει πολλά. Πληγώθηκε πολύ που χώρισε με τον μπαμπά μου και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την πληγώσει ξανά. Ξέρω ότι οι μεγάλοι έχουν και κακές μέρες. Ότι μπορεί να μαλώσουν αλλά δεν έχεις δικαίωμα να τη στενοχωρείς. Ποτέ. Αν το κάνεις, πρέπει να της ζητήσεις συγγνώμη και να μην το ξανακάνεις. Αυτό μου έμαθε η μαμά μου. Αυτό σου έμαθε η μαμά σου.

9. Σε βλέπω
Αν φερθείς άσχημα στη μαμά μου θα θυμώσω και θα νομίζω ότι έτσι πρέπει να φέρονται οι άντρες στις γυναίκες. Και αν είσαι κακός θα νομίζω ότι δεν πειράζει και ότι οι γυναίκες πρέπει να το ανέχονται. Η μαμά μου είναι μεγάλη γυναίκα και αποφασίζει μόνη της. Τώρα αποφάσισε να σου δώσει τον χρόνο της. Δείξε ότι τον αξίζεις.

Φιλικά,

Το αγοράκι της μαμάς

Πηγή: http://divorcedmoms.com