Γράμμα από ένα μόνο μπαμπά: Το διαφορετικό είναι όμορφο

1

Αγαπημένη μου, κοριτσάκι μου γλυκό.

Σήμερα γίνεσαι 10 ετών και σκέφτηκα να σου γράψω ένα γράμμα και να σου εξηγήσω γιατί η οικογένειά μας είναι διαφορετική. Πρώτ’ από όλα όμως θέλω να ξέρεις πόσο υπέροχο παιδί είσαι και πόσο σ’ αγαπώ.

Πιθανόν να αναρωτιέσαι πόσο διαφορετική είσαι από τους φίλους σου και γιατί έχουμε μετακομίσει 3 φορές. Πρώτα στη Θεσσαλονίκη, μετά στο Νευροκόπι, τώρα στην Αθήνα. Ξέρω είναι δύσκολο να φεύγεις, να χάνεις τους φίλους σου και να προσπαθείς συνέχεια να κάνεις καινούριους. Αλλά τα έχεις καταφέρει τόσο καλά, πολύ καλύτερα κι από εμένα.

Ξέρω ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ειδικά στις διακοπές ή στη γιορτή σου. Και ξέρω ότι αναρωτιέσαι γιατί μπορείς να καλείς μόνο 3-4 φίλους και όχι όλη τη τάξη όπως κάνουν άλλα παιδιά. Γιατί δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί με τους συμμαθητές σου σε παιδότοπο ή σινεμά. Αλλά αγαπούλα μου, είμαι αυτό που λένε «Μονογονέας». Ο μόνος γονιός. Και σαν μόνος γονιός, έχω μόνο ένα μισθό για σένα και για μένα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε οικογένεια αλλά ότι η οικογένειά μας είναι διαφορετική. Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός και δεν σημαίνει πως οι άλλοι μας αγαπούν λιγότερο. Είμαστε διαφορετικοί με ένα δικό μας τρόπο κι αυτό είναι εξίσου καλό.Πώς;

Έχουμε την αδερφή μου κοντά μας, τη θεία σου που μας βοηθάει. Που σου μαθαίνει Αγγλικά και σε διαβάζει στα Μαθηματικά. Έχουμε κοντά μας τη γιαγιά σου που μας συνδέει με όλους μας τους συγγενείς, του θείους, τα ξαδέρφια σου. Είμαι ευγνώμων που έχουμε φαγητό στο τραπέζι, ένα σπίτι να μένουμε, την αξιοπρέπειά μας και την υγεία μας. Τι σημασία έχει αν είναι ένας γονιός ή δύο; Αρκεί να είμαστε μαζί και να είμαστε καλά.

Θυμάσαι που τραγούδησες μόνη σου ένα τραγούδι στη γιορτή του σχολείου; Που βγήκες πρώτη στο διαγώνισμα στα Αγγλικά; Που νίκησες στη σκυταλοδρομία ανάμεσα σε τόσα πολλά παιδιά; Η σχέση μας, αυτή η διαφορετική οικογένειά μας, είναι που σε έχει κάνει δυνατή και ανεξάρτητη. Είμαι χαρούμενος που στέκεσαι στα πόδια σου, που αγαπάς και σέβεσαι τον εαυτό σου. Είσαι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει η ζωή. Αισθάνομαι τυχερός που είσαι κόρη μου, που δεν είπες ποτέ κακή κουβέντα για τη μητέρα σου, που δεν πίεσες ποτέ τις καταστάσεις να μάθεις το γιατί. Αλλά έχεις κάθε δικαίωμα να ξέρεις και είμαι εδώ να σου τα εξηγήσω όλα, όποτε θέλεις. Να θυμάσαι μόνο ότι εσύ δεν φταίς σε τίποτα και πως αυτό που είμαστε δεν έχει καθόλου να κάνει με εσένα. Έχει να κάνει με εμένα και τη μητέρα σου. Μόνο. Και ό,τι κι αν έχει γίνει μεταξύ μας, δεν παύουμε να νιώθουμε τυχεροί που υπάρχεις στη ζωή μας.

Χρόνια πολλά και ξεχωριστά, γεμάτα υγεία, αγάπη και τύχη καρδούλα μου.
Εγώ κι εσύ μαζί, διαφορετικοί μα τόσο όμορφοι!

Ο μπαμπάς σου!

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.