Ένας γάμος με δάκρυα λύπης και μια ζωή με δάκρυα χαράς

0

Τί να σου πω για τη ζωή μου; Πόσο πόνο και στενοχώρια είχα; Στα 5 πηγαίναμε οικογενειακώς διακοπές με τροχόσπιτο στη θάλασσα. Εκεί ο κολλητός του πατέρα μου, είχε πιο κάτω στη παραλία ένα δικό του τροχόσπιτο. Εκεί με ακουμπούσε, εκεί με έβαζε να τον ακουμπάω. 5 χρονών. Ήθελα να μιλήσω αλλά νόμιζα πως δεν θα με πίστευαν.

Μετά από λίγα χρόνια εκεί έγινε το χειρότερο. Έχασα την αδερφή μου από πνιγμό. Το κάθαρμα ήρθε στη κηδεία και με κοιτούσε με ένα χαμόγελο γλοιώδες. Η μαμά μου, έκανε 3 παιδιά μετά. Μεγάλωσα, έγινα γυναίκα. Προσπάθησα και απέβαλλα όλες τις άθλιες εικόνες από το μυαλό μου και μετά, μετακομίσαμε οικογενειακώς στην επαρχία. Πολλές περιστασιακές πλατωνικές σχέσεις, μετά πάρα πολλές ολοκληρωμένες, κάθε φορά με το φόβο της δέσμευσης, κάθε φορά με τους φόβους. Και μετά ένας αρραβώνας με έναν άνθρωπο που δεν ήθελα, μόνο και μόνο για να μην μιλάει το χωριό. Και καλά που τον έκανα γιατί έφυγα να ζήσω στη πόλη του κι έτσι τον γνώρισα.

Ο απόλυτος μαμάκιας. Σαν αυτόν που βλέπεις στις ταινίες. Και μετά τον χωρισμό, μια σχέση με έναν άντρα 20 χρόνια μεγαλύτερο που τον αγάπησα μόνο εγώ. Και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, και ένα γάμο λόγω εγκυμοσύνης, ένας γάμος μέσα στο κλάμα. Με έναν άντρα που από το πρωί ως το βράδυ, με έβριζε, με μείωνε, δεν πρόσφερε τίποτα στο σπίτι του. Και εγώ εκεί να κάνω υπομονή για το τί θα πει το χωριό αν χωρίσω. Και το μωρό μου να μεγαλώνει μόνο με μία μαμά, ο άλλος απών. Και παιδιά από το πρώτο του γάμο και ένα παιδί εκτός γάμου ενώ ήταν παντρεμένος. Και εγώ να τα μαθαίνω όλα αυτά, μετά…

Ένα πρωί ξύπνησα. Έφαγα χαστούκι απ’ Το Θεό όταν έμειναν 5 ευρώ να βγάλουμε την εβδομάδα και να πάρω γάλα στο παιδί κι αυτός τα πήρε για να αγοράσει μπύρες. Εκεί σηκώθηκα κι έφυγα, με τα χρέη στο όνομά μου.

Τώρα κάνω 3 δουλειές και νιώθω πιο δυνατή από ποτέ. Έχω σχέση με έναν άνθρωπο που ήμασταν μαζί πρίν 10 χρόνια για λίγο και είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Με τους γονείς μου δίπλα μου, με το παιδί μου και με έναν άνθρωπο που λατρεύει και που, για πρώτη φορά, με έκανε να νιώσω  πως είναι να σε αγαπούν πραγματικά!

Δέσποινα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.